Kartturi Raitasen ihme Gardemeisterin käsittelyssä – “Itseluottamus todella kova”

14.1.2020 / 16:31
Juhana Raitanen Salo-Turku SM-rallissa syksyllä 2019 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Juhana Raitanen teki viime syksynä rallin SM-sarjassa jotain sellaista, mitä harvoin rallin arvosarjoissa on nähty.

Tämä tositarina pitää ehdottomasti aloittaa Lempäälän SM-rallista parin vuoden takaa. Kyseessä oli rallin SM-sarjan kauden 2017 viimeinen osakilpailu ja jo aiemmin kaudella SM2-luokan Suomen mestaruuden varmistanut Eerik Pietarinen päätti debytoida SM1-luokassa ja Skodan ratissa Lempäälässä. Debyytti oli sensaatiomainen, kun Pietarinen avasi kilpailun heti pätkäpohjalla ja kaasutteli kaksipäiväisessä kilpailussa lopulta ylivoimaiseen yleiskilpailun voittoon.

Nuotteja tuossa kilpailussa Pietariselle luki Juhana Raitanen, aivan kuten oli tehnyt aiemmissakin kilpailuissa vuodesta 2016 lähtien. Raitanen on itsekin istunut ralleissa ratin takana, tosin kilpailujen kokonaismäärän pystyy laskemaan kahden käden sormilla. CV:n ehdottomasti kovin saavutus kuljettajana on Vetomies-kilpailun voitto kesällä 2017. Tuon kilpailun jälkeen ehtikin sitten kulua aikaa reilut kaksi vuotta, ennen kuin Raitanen seuraavan kerran starttasi ralliin kuljettajana.

– Jos Juhana päättää jotain, niin se myös tekee sen. Kyseli jo hyvissä ajoin, että olisiko auto vapaana. Sanoin, että onhan se. Sitten Juhana yhtäkkiä ilmoitti, että hän ottaa sen ja lähtee ajamaan Salo-Turku SM-rallin, TGS Worldwide -tiimin isäntä Toni Gardemeister muistelee UrheiluUutiset.comille viime syksyn tapahtumia.

Todellakin, Raitanen hyppäsi viime syksynä rallin SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa Skoda Fabia R5 Evo -auton rattiin ja kartturiksi tuli Marko Salminen. Raitasen lahjakkuus myös kuljettajana oli tiedossa, mutta koska pöydällä oli niin paljon uusia elementtejä, ei kukaan uskaltanut sanoa sitä ääneen, että kartanlukijana paremmin tunnettu köyliöläinen yltäisi heti tässä kilpailussa kuumimman kärjen vauhtiin. Toisin kuitenkin kävi.

Aivan kuten Pietarinen SM1-debyytissään kaksi vuotta sitten Lempäälässä, niin nyt myös Raitanen ylsi samaan, eli ensimmäisessä kilpailussaan kuljettajana SM-sarjan kuninkuusluokassa pamautti heti avauserikoiskokeelle pohja-ajan. Sen sijaan, että iltahuollossa olisi nähty suorituksestaan onnellinen kuljettaja, niin Raitasen mukaan suoritus oli ollut kaikkea muuta kuin onnistunut.

– Olihan se aika soutamista. Liikaa yritystä, aika monta mutkaa meni pilalle, Raitanen harmitteli.

 

Juhana Raitanen taitaa rallissa sekä ajamisen, että nuotinluvun (Kuva: Skoda Motorsport).

 

“Siinäkin huomasi sen kilpailuhenkisyyden”

Raitanen menetti mahdollisuutensa aivan kuumimman kärjen sijoituksiin avauspäivänä sattuneen rengasrikon myötä, mutta vauhti jatkui erinomaisena toisenakin ajopäivänä, mistä osoituksena toinen pohja-aika. Lopputuloksissa Raitanen oli neljäs ja ilman rengasrikkoa sijoitus olisi ollut kirkkaasti kärkikolmikossa.

– Uskoi itseensä, että ajaa kovaa ja oli sitä mieltä koko ajan, että pystyy ajamaan hyvän sijoituksen. Sen takia hän tätä halusikin kokeilla, Gardemeister sanoo.

Selvää on, että Salo-Turku SM-rallissa, kyseessä kun oli kauden viimeinen osakilpailu, suurin huomio kiinnittyi mestaruus- ja mitalitaisteluihin, mutta kyllä Raitanenkin oman, ansaitun huomionsa sai. Moni pyöritteli päätään, että miten tämä kaikki oli edes mahdollista. Kartturi Raitasen ihme, nuo kolme sanaa toistuivat useaan otteeseen Salo-Turu SM-rallin viikonloppuna.

– Onhan se ihan mahdollista ja täytyyhän se olla mahdollista, koska se tapahtui. Ei se kyllä mitenkään yleistä ole, varsinkaan tuolla kokemuksella. Juhanalla ei ollut minkäänlaista kokemusta käytännössä nelivetoisella ajamisesta, olisikohan ajanut maksimissaan 70 kilometriä testiä ennen kilpailua. Edellinen rallikin ratin takana oli parin vuoden takaa, eikä Juhanalla toisaalta niitä ajettuja ralleja muutenkaan paljon ole. Kertoo siitä, että jonkinlainen lahjakkuus pitää olla ja Juhanalla on itseluottamus todella kova, Gardemeister taustoittaa.

Sekä Eerik Pietarista, että Juhana Raitasta yhdistää autourheiluosaamisen lisäksi myös se, että molemmat ovat luonteeltaan äärimmäisen rauhallisia ja varsinkaan median edessä sanoja ei juuri tuhlailla. Molemmilla on myös todella kova kilpailuvietti, häviäminen on jotain sellaista, mitä ei haluta kokea mistään hinnasta. Tämän myös Gardemeister allekirjoittaa.

– Eerik on juuri sellainen ja kyllähän Juhanakin. Muistan kun ne oli Walesissa tekemässä nuottia ja sitten kilpailun aikaan minun kyydissä pätkillä. No siinä kun oli sitten taukoa, eikä ollut mitään muutakaan tekemistä, niin laitettiin tölkkejä puunoksalle ja alettiin kivittämään niitä alas. Siinäkin huomasi sen kilpailuhenkisyyden, hävitä ei kumpikaan halunnut, Gardemeister naurahtaa.

Gardemeister paljastaa, että Raitanen oli ilmoittanut heti Salo-Turku SM-rallin jälkeen haluavansa ajaa lisää kilpailuja. Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Tunturiralli Rovaniemen ympäristössä, ajetaan tulevana viikonloppuna. Kymmenen erikoiskokeen mittainen urakka käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan lauantai-iltana. Pietariselle nuotteja lukee Miikka Anttila, kun taas Raitanen valmistautuu kauden ensimmäiseen kilpailuunsa kuljettajana, muttei siis Rovaniemellä.

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit