Kartturille kunniaa! Antti Linnaketo palkittiin Hattulan vuoden miesurheilijana

1.2.2019 / 06:36
Antti Linnaketo on Hattulan Vuoden 2018 miesurheilija (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Hattulan kunnan palkitsemisjuhlassa torstaina Juteinitalossa myös autourheilu pääsi parrasvaloihin, kun Jari Huttusen kartanlukija Antti Linnaketo palkittiin vuoden miesurheilijana.

Antti Linnaketo, 39, luki nuotteja Jari Huttuselle viime kaudella rallin MM-sarjassa seitsemässä osakilpailussa ja yhdessä EM-sarjan osakilpailussa. Hyundain tehdastallin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan kuuluneen kaksikon kauden parhaat saavutukset olivat Suomen MM-rallin WRC2-luokan kakkossija, sekä Puolan EM-rallin yleiskilpailun kakkossija. Kyseiset saavutukset ovat myös Hyundain i20 R5 -auton parhaat kansainväliset saavutukset tähän mennessä.

Torstaina Linnaketo palkittiin Juteinitalossa Hattulan kunnan palkitsemisjuhlassa Vuoden miesurheilijana. Hattula on kunta Kanta-Hämeen maakunnassa, eteläisessä Suomessa ja siellä asuu noin 9500 ihmistä. Ensimmäisen kerran Linnaketo toimi Huttusen kartanlukijana Tampereen SM-rallissa vuonna 2014 ja tuloksena oli SM3-luokassa kolmas sija. Linnaketo avasi kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta lukemalla nuotteja Niclas Grönholmille Tunturirallissa viime viikonloppuna. Huttusen ja Linnakedon kauden avauskilpailu on Ruotsin MM-ralli 14.-17. helmikuuta.

Kartanlukijoiden palkitseminen tälläisillä palkinnoilla on Suomessa varsin harvinaista, mutta ei suinkaan ainutlaatuista. Esimerkiksi nykyisin Teemu Sunisen kartanlukijana rallin MM-sarjassa toimiva Marko Salminen on valittu Merikarvialla Vuoden urheilijaksi kaksi kertaa. Lisäksi Salminen on pokannut Merikarvialla vuosien saatossa myös erilaisia erikoispalkintoja kuten muun muassa palkinnon Vuoden urheiluteosta vuonna 2013, kun kausi toi niin Suomen, kuin Englanninkin rallimestaruudet.

 

Juteinitalolla palkitaan tänään Vuoden urheilijoita. Ryhmäkuvassa menestyjiä SM-mitalisteista MM-mitalisteihin.

Julkaissut Hattulaan.fi Torstaina 31. tammikuuta 2019

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit