Katalonian tuomaristo langetti 25 minuuttia aikasakkoa – Vaikuttaa Sunisen MM-mahdollisuuteen

18.10.2016 / 21:05
WRC2-luokan MM-taistelu menee kimurantiksi. Teemu Suninen on mestari voittamalla Walesin osakilpailun. Kakkossija ei riitä mestaruuden varmistamiseen, jos Esapekka Lappi tai Jan Kopecky voittaa. (kuva: Erik Van´t Land)

[ A- ] / [ A+ ]

Katalonian MM-rallin tuomaristo langetti kilpailun jälkeen 25 minuutin aikasakon WRC2-luokassa neljänneksi sijoittuneelle Frigyes Turanille. 

Turanin Ford Fiestan tukivarret olivat liian järeät. Niiden paino ylitti sallitun rajan. Asia huomattiin kilpailun jälkeisessä loppukatsastuksessa. Tukivarsi edessä vasemmalla painoi 3218 grammaa, ja oikealla 3296 grammaa. Luokituksen mukainen paino osalle on 3190,95 grammaa, jossa mukana on jo sallittu viiden prosentin toleranssi.

Turan tipahti aikasakon myötä luokan kahdeksanneksi, ja Teemu Suninen nousi yhden sijan neljänneksi. Se toi samalla suomalaiselle kaksi MM-pistettä lisää.

Lisäpisteet nostavat Sunisen kokonaissaldon 105:een. Se helpottaa Sunisen tilannetta aavistuksen verran. Jos Esapekka Lappi ja Jan Kopecky jäävät Walesissa hänen taakse, riittää kolmas sija ja viisi erikoiskokeen pohja-aikaa maailmanmestaruuteen. Kolmannen sijan myötä Suninen ja Elvyn Evans olisivat tasapisteissä (120), ja kun heillä molemmilla olisi täysin samat kuusi parasta sijoitusta, ratkaisisi erikoiskokeiden pohja-aikojen määrä. Evansilla on nyt 32 pohja-aikaa niistä kuudesta ralleista, jotka lasketaan mukaan pisteisiin. Sunisella on 28, eli viisi pohja-aikaa lisää nostaisi hänet Evansin edelle. Walesissa ajetaan 23 erikoiskoetta.

Kakkosija toisi mestaruuden Suniselle ilman erikoiskokeiden pohja-aikojen laskemista, edellyttäen, että Lappi tai Kopecky ei voita.

Jos taas Lappi tai Kopecky voittaa Walesissa, on heillä vielä mahdollisuus mestaruuteen Australiaan osakilpailussa. Walesin kakkossijakin riittää, jos Suninen on kolmas tai huonompi. Tällöin Lapin ja Kopeckyn oljenkorsi pysyy Australiaan, jossa mestaruus varmistuisi voitolla.

Ilmoittauminen kauden viimeiseen MM-ralliin on jo päättynyt, mutta osallistujalista julkaistaan vasta perjantaina 21.10. UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan ainakin Lappi on ilmoitettu ajamaan Australiaan.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

 


Facebook kommentit