Katastrofaalinen iltapäivä suomalaisille – Lappi ja Latvala ajoivat ulos

4.10.2019 / 17:39
Esapekka Lapin Citroen ehjänä vielä perjantain päivähuollossa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin haaveet kärkisijoituksesta Walesin MM-rallissa kariutuivat perjantain huoltotauon jälkeisellä erikoiskokeella. Citroen lipsahti ulos tieltä ja edessä oli keskeytys. Iltapäivän toisella erikoiskokeella ulosajon koki puolestaan Jari-Matti Latvala.

Liekö sitten Esapekka Lappi käyttäneen kaikki tähän viikonloppuun varatut tuurit jo perjantaina aamupäivällä, kun pieksämäkeläinen koki kilpailun neljännellä erikoiskokeella todella hurjan ja todellisen läheltä piti tilanteen.

– Siinä oltiin aika matkustajia! Lähti viitosvaihteella poikittain, puut vain näkyi. Sanoin Jannellekin (Ferm, kartanlukija) siinä, kun oltiin vielä poikittain, että en tiedä miten tämä päättyy. Jotenkin se vain sitten kääntyi tielle päin. Oksakin meni läpi tuosta ja törrötti siinä, Lappi naurahti näyttäessään takaspoilerin sivuosassa ollutta reikää.

– Hirmu tilanne, mutta niin vain selvittiin.

Neljännen erikoiskokeen tilanteesta Lappi selvisi, mutta heti huoltotauon jälkeen ajettu ensimmäinen erikoiskoe päätti Citroen-kuljettajan kilpailun ainakin perjantain osalta. Lappi ajoi ulos vajaat puoli kilometriä startin jälkeen, eikä pystynyt enää jatkamaan kilpailua. Lappi ja kartanlukija Janne Ferm eivät loukkaantuneet ulosajossa.

Lisää huonoja suomalaisuutisia saatiin seitsemänneltä erikoiskokeelta, kun palkintosijoituksesta taistelleen Jari-Matti Latvalan Toyota lipsahti hypyn jälkeen kylki edellä penkkaa päin ja pyörähti siitä ympäri ulos tieltä. Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila selvisivät tilanteesta ilman fyysisiä vammoja, mutta pettymys keskeytyksen myötä oli iso.

 

 

Teksti: Jari Hotti, Llandudno
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit