MOTORSPORT

Katsaus rallin SM-sarjan tilastoihin: Asunmaa, Lindholm ja Joona vakuuttaneet

Katsaus rallin SM-sarjan tilastoihin, kun kauden kuudesta osakilpailusta on nyt ajettu kaksi: Rovaniemen ja Mikkelin SM-rallit.

Rallin SM-sarjassa on tällä kaudella nähty kaksi eri osakilpailuvoittajaa neljästä SM-luokasta kolmessa. Ainoa kahteen luokkavoittoon yltänyt kuljettaja on SM3-luokan pistekärki Lauri Joona, joka oli luokkansa nopein niin Rovaniemellä tammikuussa, kuin myös Mikkelissä viime viikonloppuna.

SM1-luokan pisteissä johtopaikkaa hallussaan pitävä Teemu Asunmaa, kyseisen luokan vuosien 2017 ja 2019 Suomen mestari, on puolestaan ainoa kuljettaja, jolla on molemmista tähän mennessä ajetuista SM-sarjan osakilpailuista yleiskilpailun palkintosijoitus. Lisäksi Asunmaa on ainoa kuljettaja, joka on ajanut molemmissa osakilpailuissa kaikilla 19 erikoiskokeella yleiskilpailun kärkikuusikkoon oikeuttavan ajan (4-6-4-1-4-0).

Asunmaan tavoin myös Emil Lindholm on kyseisessä tilastossa lähellä täydellistä sarjaa, sillä SM2-luokan pistekakkonen on yltänyt yleiskilpailussa kuuden nopeimman joukkoon 18 kertaa (7-6-5-0-0-0). Ainoa miinus Lindholmin osalta tilastoon tuli Rovaniemen osakilpailusta, missä Skoda lipsahti viimeisellä erikoiskokeella lumihankeen. Huomion arvoista on se, että Lindholm on ajanut kahdessa osakilpailussa yleiskilpailussa top3-aikoja 18 kappaletta.

Rovaniemellä ja Mikkelissä omassa luokassaan palkintosijoille ovat yltäneet Asunmaa ja Lindholm (SM1), Jussi Lindberg (SM2), Joona (SM3), sekä Sami Korvola (SM4). Eniten johtokilometrejä luokan johtopaikalla on Lindholmilla, joka on ajanut kahdessa osakilpailussa SM1-luokan kärjessä peräti 16 erikoiskokeen verran 19 mahdollisesta. SM4-luokassa Tunturirallissa voittoon ajanut Petteri Jäppinen on pitänyt luokkajohtoa hallussaan 11 erikoiskokeen ajan.

Eniten erikoiskokeiden pohja-aikoja kaikki SM-luokat huomioiden on Lindholmilla, 12 kappaletta. Kun mukaan lasketaan Lindholmin viime vuonna ajamat kuusi SM-rallia, on GRX Teamin kuljettaja kirjauttanut kahdeksassa viimeisimmässä SM-rallissa yhteensä 30 pohja-aikaa SM1-luokan osalta. SM3-luokan kuluvan kauden tuplavoittaja Joona on yltänyt yhdeksään pohja-aikaan luokassaan.

Yksi tilastoerikoisuus löytyy SM4-luokasta, missä eniten pohja-aikoja on ajanut Jere Pensas, kuusi kappaletta, mutta laihialainen on SM-pisteissä vasta sijalla seitsemän. Kun pohja-aika tilastoon otetaan mukaan kaikki luokat, on Pensas kuudella pätkäpohjallaan peräti kolmantena. Korvola puolestaan on SM4-luokan pistejohdossa, mutta ei ole kertaakaan vielä tällä kaudella ajanut luokkansa johtoasemassa. Korvola oli luokassaan toinen sekä Rovaniemellä, että Mikkelissä.

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan Itärallin merkeissä Joensuussa lauantaina 29. helmikuuta.

Lue myös! Rallin SM-sarjan pistetilanteet ja erikoistilastot

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com