Katsojaopas! Näin seuraat Rovaniemen MM-rallia – Kaikki faktat samassa paketissa

22.2.2021 / 06:08
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen juhlivat Tunturirallin voittoa vuonna 2020 (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Historian ensimmäinen Rovaniemen MM-ralli käynnistyy tulevana perjantaina. Tässä katsojaoppaassa on mukana kaikki tarvittava tieto siitä miten seurata kilpailua kotisohvalta käsin, sekä tottakai mukana on myös paljon faktatietoa rallin MM-sarjan kauden toisen osakilpailun ennakkoasetelmista.

Komea ja historiallinen hetki lähestyy päivä päivältä. Vuonna 1973 käynnistyneessä rallin MM-sarjassa nähtiin viime vuonna koronan myötä kaksi täysin uutta kilpailuisäntää Viron ja Italian Monzan saadessa kalenterimuutosten seurauksena MM-rallin järjestettäväkseen. Nyt tuolle listalle tullaan lisäämään Rovaniemi ja Suomi, perjantaina käynnistyvän historian ensimmäisen Arctic Rally Finlandin myötä.

Kilpailun järjestelyistä vastaava AKK Sports Oy on tehnyt hienoa työtä ja äärimmäisen nopealla aikataululla, järjestäessään vain parissa kuukaudessa Rovaniemen ja Kemijärven seudulla helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavan MM-rallin. Rallin MM-sarja käynnistyi tammikuussa Monte Carlon legendaarisella osakilpailulla ja nyt WRC-karavaani siis saapuu Suomen Lappiin ja Rovaniemelle, missä päästään ajamaan talviralli upeissa olosuhteissa.

– Arctic Rally Finlandin liityttyä mukaan rallin MM-sarjan kilpailukalenteriin, tulemme kokemaan rallin alueella jollaisesta olemme aina unelmoineet ja missä olosuhteet todelliselle lumikilpailulle ovat olemassa. Kiitos AKK:lle heidän sitoutumisesta, ammattitaidosta, sekä päättäväisyydestä, jonka ansiosta näin lyhyellä valmistautumisajalla pystymme kilpailemaan Suomessa toisen MM-rallin tänä vuonna, kansainvälisen autoliiton FIA:n rallijohtaja Yves Matton hehkuttaa.

 

 

Jatkuuko Toyota-tallin dominointi?

WRC-autoja Rovaniemellä nähdään 13 kappaletta. Monte Carlosta sijat yksi, kaksi, neljä ja kuusi napannut Jari-Matti Latvalan johtama Toyota-talli lähtee selkeänä ennakkosuosikkina kauden toiseen MM-ralliin, vaikka MM-sarjan uutuuskilpailusta onkin kyse. Toyotalla on vahva tuntuma Rovaniemen ja Kemijärven olosuhteista, ajoihan Kalle Rovanperä viime vuonna ja Juho Hänninen tänä vuonna Toyota Yaris WRC -autolla Tunturirallin voittoon.

Etenkin Rovanperä on viime viikkoina useiden tahojen toimesta nostettu kilpailun suurimmaksi voittajasuosikiksi, eikä suotta, sen verran hyviä ovat nuoren puuppolalaisen otteet niin viime kaudella, kuin kuluvankin kauden avauksessa Monte Carlossa olleet. Rovanperä jos kuka viihtyy Rovaniemen MM-rallin kaltaisissa todella nopeissa kilpailuissa ja viimevuotinen Tunturirallin voitto ja ennen kaikkea kokemus antaa Toyota-kvartetin nuorimmalle kuljettajalle hyvät lähtökohdat lähteä taistelemaan voitosta.

Rovanperällä on edessään vasta uran yhdeksäs MM-ralli WRC-autolla, mutta moni varmasti muistaa mitä Esapekka Lappi teki vuonna 2017. Lappi ajoi Jyväskylässä komeaan voittoon, vaikka kyseessä oli pieksämäkeläiselle vasta uran neljäs MM-ralli WRC-auton ratissa. Sebastien Ogier saapuu Rovaniemelle MM-pistejohtajana ja Elfyn Evans puolestaan MM-pistekakkosena. Neljättä Toyotaa ajavalla Takamoto Katsutalla on aiemmilta vuosilta kokemusta Tunturirallista kolmen kilpailun verran.

Hyundailla kovimmat menestyspaineet harteillaan kantaa Ott Tänak, joka viimevuotiseen tapaan jäi myös tänä vuonna Monte Carlossa ilman pisteitä. Tänak haki kilpailutuntumaa lumelta voittamalla kotimaassaan Virossa ajetun Otepään Talvirallin, päihittäen siellä tallikaverinsa Thierry Neuvillen yli puolella minuutilla. Hyundain kolmatta autoa ajaa oman kilpailukautensa avaava Craig Breen, joka viime vuonna osallistui ainoastaan kahteen MM-ralliin.

Siinä missä Toyota on liikkeellä neljän auton voimin, heittää Andrea Adamon Hyundai lähtöviivalle peräti viisi WRC-autoa. Oliver Solberg tekee nyt ensiesiintymisensä WRC-auton ratissa ja vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin pojan otteet tulevat ehdottomasti olemaan tulevassa kilpailussa suurennuslasin alla. Viidettä Hyundain WRC-autoa ajaa ranskalainen Pierre-Louis Loubet, joka on kilpaillut Tunturirallissa jo vuosina 2016 ja 2017.

M-Sport Fordilla katseet kohdistuvat kotimaassaan kilpailevaan Teemu Suniseen, jonka kauden avaus Monte Carlossa päättyi rajuun ulosajoon jo avauserikoiskokeella. Sunisen nopeus tiedetään ja nälkää löytyy varmasti, mutta isoin kysymys menestysmahdollisuuksia pohdittaessa tottakai on se, että ehtiikö kaluston puolesta Toyotan ja Hyundain vauhtiin, varsinkin kun testimäärien osalta brittitalli antaa koko ajan tasoitusta kilpakumppaneilleen.

Ensimmäisen kerran Tunturirallissa jo vuonna 1996 kilpaillut Janne Tuohino ei tule Sunisen vauhtiin oman tiiminsä omistamalla Fordin WRC-autolla ehtimään, mutta Fordin muita kuljettajia, Gus Greensmithiä ja Lorenzo Bertelliä, vastaan kokenut Tuohino voi hyvinkin napata pari “maistuvaa päänahkaa”. 20 vuotta sitten Tuohino sijoittui Toyotan WRC-autolla Tunturirallin yleiskilpailussa toiseksi ja vuosina 2003 (Ford Focus WRC), sekä 2014 (Ford Fiesta R5) tuli voitto.

 

Sebastien Ogier avasi MM-sarjan voitolla Monte Carlossa tammikuussa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

Lappi ja Räikkönen jälleen samassa varikkopilttuussa

WRC2-luokassa pistejohtaja ja Monte Carlon voittaja Andreas Mikkelsen saa äärimmäisen kovan haasteen kahdelta nälkäiseltä suomalaiskuljettajalta, Jari Huttuselta, sekä Esapekka Lapilta. Huttuselle viime kausi oli menestystä täynnä ja tänä vuonna nousujohteinen ura jatkuu Hyundain tehdastallissa WRC2-luokassa R5-autolla kilpaillen.

Lapin osalta lähtökohdat tulevaan kilpailuun ovat varsin mielenkiintoiset. Viime vuosina rallin MM-sarjassa niin Toyotan, Citroenin, kuin Fordinkin WRC-autolla kilpaillut rallin vuoden 2014 Euroopan mestari hyppää ensimmäistä kertaa R5-auton rattiin sitten Australian MM-rallin ja marraskuun 2016. Myös auto on Lapille täysin uusi tuttavuus, sillä aiemmin R5-autoista alla on ollut Skoda, kun nyt Lappi lähtee hakemaan menestystä Volkswagenilla.

Vaikka Lappi kilpaileekin Movisport-tiimissä, niin kalustosta vastaa Eero Räikkösen johtama Printsport Racing -tiimi. Räikkösellä ja Lapilla on menestyksekäs yhteinen historia. Vuonna 2011 Lappi voitti SM2-luokan Tunturirallissa Printsportin Citroenilla ja vuonna 2012 tuli SM1-luokan Suomen mestaruus Printsportin Fordilla, Lapin oltua ykkönen kauden kaikissa seitsemässä SM-rallissa. Lappi ajoi myös uransa kaksi ensimmäistä MM-ralliaan Printsportin kalustolla.

Muita mukaan WRC2-luokan kärkitaisteluun odoteltavia kuljettajia ovat Huttusen tallikaveri Ole Christian Veiby, Lapin tallikaveri ja Otepään Talvirallissa autonsa romuttanut Nikolay Gryazin, sekä ehdottomana “mustana hevosena” Ford-kuljettaja, ranskalainen Adrien Fourmaux.

WRC3-luokasta voidaan odottaa suomalaiskuljettajien välien selvittelyä ja siinä taistelussa kuumimmat nimet ovat Tunturirallissa SM1-luokan voittanut ja samaisen luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa, Tunturirallin vuoden 2019 SM1-luokan voittaja Emil Lindholm, sekä ensimmäistä kertaa MM-ralliin osallistuva Mikko Heikkilä. Eerik Pietarisen vire on kysymysmerkki, ajoihan SM1-luokan Tunturirallissa vuonna 2018 voittanut tuusulalainen edellisen kilpailunsa R5-autolla viime kesänä Virossa.

Oma mielenkiintoinen taistelunsa tullaan varmasti käymään kahden rallicrossin maailmanmestarin välillä, kun Rovaniemelle elämyksiä (ja tietysti menestystä) hakemaan saapuvat Johan Kristoffersson, sekä Mattias Ekström. Vaikka Kristofferssonin CV:stä ei löydykään aiemmilta vuosilta kuin vain viisi MM-rallia, on autourheilun todellinen moniosaaja napannut palkintosijoituksen luokassaan (WRC2 ja WRC3) kolmessa viimeisimmässä MM-rallissa.

Etuvetoisten luokassa kilpailuun starttaa neljä kilpailijaparia ja heiltä kaikilta löytyy passista sinivalkoista väriä. Huhtikuussa Kroatian MM-rallista käynnistyvään junioreiden MM-sarjaan osallistuvat Lauri Joona, sekä Sami Pajari tulevat varmasti käymään hienon taistelun voitosta. Toni Herrasesta tulee reilun 17 vuoden ja neljän kuukauden iässä rallin MM-sarjan historian kahdeksanneksi nuorin kilpailija.

 

Esapekka Lappi Printsport Racingin Fordilla Tunturirallissa tammikuussa 2012 (Kuva: Ralli-SM Media).

 

 

Kymmenen erikoiskokeen urakka kolmessa päivässä

Viikonlopun avaa perjantai-aamuna Vennivaarassa ajettava testierikoiskoe, jolla pituutta on 5,69 kilometriä. Toisin kuin rallin SM-sarjassa ja Tunturirallissa, niin rallin MM-sarjan kaikissa osakilpailuissa testierikoiskokeelta saadaan myös aikoja. Perjantain kaksi erikoiskoetta ajetaan 150-vuotisjuhlavuottaan viettävän Kemijärven suunnalla ja Sarriojärven kahdesti ajettavalla erikoiskokeella mittaa on reilut 31 kilometriä.

Ensimmäinen erikoiskoe päästään ajamaan vielä valoisaan aikaan, kun taas toinen erikoiskoe ajetaan pimeässä. Erikoiskokeiden välissä ei ole huoltotaukoa. Mikäli ralliautoja haluaa Rovaniemellä nähdä, niin perjantai-iltana kannattaa olla Santasportin läheisyydessä, kilpailijoiden saapuessa 45 minuutin mittaiseen iltahuoltoon ennen yötauolle siirtymistä. Kannattaa toki muistaa, että huoltoparkkiin eivät katsojat pääse, mutta jalkakäytävän puolelta Santasportin risteyksessä on hyvä mahdollisuus tervehtiä kuljettajia ja kartanlukijoita.

Kuten lähes aina MM-ralleissa, niin myös Rovaniemellä lauantai on kilpailun pisin päivä. Päivän aikana ajetaan kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 144,04 kilometriä ja nyt kilpailijat suuntaavat Rovaniemen itäpuolelle. Lauantain urakka koostuu Mustalammen, Kaihuavaaran ja Siikakämän erikoiskokeista, jotka kaikki ajetaan kahteen kertaan. Kaksi viimeistä erikoiskoetta ajetaan pimeässä ja puolen tunnin mittainen huoltotauko on viidennen erikoiskokeen jälkeen.

Historian ensimmäinen Rovaniemen MM-ralli päättyy niin kuin se alkoi, eli kahden erikoiskokeen ajopäivään. Sunnuntaina ollaan Rovaniemen eteläpuolella ja kahteen kertaan ajettava Aittajärven erikoiskoe on pituudeltaan 22,47 kilometriä. Kilpailun viimeinen erikoiskoe, Aittajärvi toiseen kertaan, käynnistyy kello 13.18 ja Power Stage -erikoiskokeella jaossa on MM-pisteitä niin yleiskilpailun, kuin WRC2- ja WRC3-luokan viidelle nopeimmalle kuljettajalle.

Videot kaikista Arctic Rally Finlandin erikoiskokeista löydät täältä ja mukana on myös apulaiskilpailujohtaja Kari Nuutisen kommentit.

YLE vahvasti mukana menossa

Koska koronan takia yleisöllä ei ole mahdollisuutta seurata kilpailua paikan päällä, pääsy erikoiskokeille on kielletty, niin tottakai laadukas televisio- ja nettitarjonta nousee tässä kohtaa suureen arvoon. Yleisradio ilmaiskanavineen on vahvasti menossa mukana, aloittaen lähetykset jo torstaina, ennakoiden tulevaa kilpailua YLE2-kanavallaan kello 21.00-21.30.

Perjantaina ajettavat Sarriojärven kaksi erikoiskoetta nähdään molemmat YLE:llä. Kilpailun avauserikoiskokeen tapahtumat näytetään suorana lähetyksenä YLE2-kanavalla ja toisen erikoiskokeen tapahtumat suorana lähetyksenä YLE Areenalla. Lauantaina ohjelmassa on Kaihuavaaran kahteen kertaan ajettava erikoiskoe ja sunnuntaina seurataan Aittajärven erikoiskoetta, joista toinen ajokerta samalla myös päättää koko kilpailun. Selostuksista vastaa Tunturirallin moninkertainen kävijä Tomi Tuominen ja kommentaattorina toimii 163 MM-startin kokemuksella rallin kuusinkertainen MM-mitalisti Mikko Hirvonen.

Tuttuun tapaan YLE näyttää myös koosteen päivän tapahtumista, niin perjantaina, lauantaina, kuin sunnuntainakin. Perinteinen Ralliradio on myös mukana seuraamassa kilpailun tapahtumia. Rallin MM-sarjan laadukas WRC + All Live -palvelu näyttää tuttuun tapaan kaikki kilpailun erikoiskokeet suorina lähetyksinä. Koko kauden kattava passi maksaa 89,99 euroa ja mikäli palvelun haluaa ottaa vain Rovaniemen MM-rallin ajaksi, on kuukausipassin hinta 8,99 euroa.

UrheiluUutiset Motorsport seuraa Rovaniemen MM-rallin tapahtumia tiiviisti paikan päällä koko ralliviikon ajan.

Näin seuraat Rovaniemen MM-rallia kotisohvalta

Arctic Rally Finland 2021 aikataulu

Perjantai 26.2.

08.31 – Testierikoiskoe, Vennivaara (5,69 km)

15.08 – EK1 Sarriojärvi 1 (31,05 km)
18.38 – EK2 Sarriojärvi 2 (31,05 km)

Auringonnousu ja -lasku: 7.41 / 17.18

Lauantai 27.2.

09.08 – EK3 Mustalampi 1 (24,43 km)
10.38 – EK4 Kaihuavaara 1 (19,91 km)
12.08 – EK5 Siikakämä 1 (27,68 km)

15.38 – EK6 Mustalampi 2 (24,43 km)
17.08 – EK7 Kaihuavaara 2 (19,91 km)
18.38 – EK8 Siikakämä 2 (27,68 km)

Auringonnousu ja -lasku: 7.37 / 17.21

Sunnuntai 28.2.

10.08 – EK9 Aittajärvi 1 (22,47 km)
13.18 – EK10 Aittajärvi 2 (22,47 km) Power Stage

Auringonnousu ja -lasku: 7.34 / 17.25

 

 

YLE / YLE Areena

Torstai 25.2.

21.01-21.30 – Ennakkolähetys

Perjantai 26.2.

15.00-16.08 – EK1 Sarriojärvi 1 (YLE2)
18.30-19.38 – EK2 Sarriojärvi 2 (YLE Areena)
20.50-21.20 – Perjantain kooste (YLE2)

Lauantai 27.2.

10.30-11.38 – EK4 Kaihuavaara 1 (YLE2 alkuosa / YLE Areena kokonaan)
17.00-18.08 – EK7 Kaihuavaara 2 (YLE2 alkuosa / YLE Areena kokonaan)
19.45-20.15 – Lauantain kooste (YLE2)

Sunnuntai 28.2.

10.00-11.08 – EK9 Aittajärvi 1 (YLE2)
13.00-14.30 – EK10 Aittajärvi 2 (YLE1)
17.10-17.40 – Sunnuntain kooste (YLE2)

 

 

YLE Ralliradio (YLE Areena)

Perjantai 26.2.

08.32-09.30 – Hyvää huomenta Rovaniemeltä, testierikoiskoe
15.00-20.15 – Rovaniemen MM-ralli käyntiin kahden ek:n voimin
20.15-00.00 – Bensaa suonissa, J-P Taskisen rallijatkot

Lauantai 27.2.

08.05-20.30 – Toisen kilpailupäivän kaikki tapahtumat

Sunnuntai 28.2.

09.10-14.30 – Kolmannen kilpailupäivän kaikki tapahtumat

 

 

WRC + All Live

Kaikki kymmenen erikoiskoetta suorina lähetyksinä

 

 

MM-pistetilanteet 1/12 osakilpailua

WRC

1) Sebastien Ogier (FRA) 30
2) Elfyn Evans (GBR) 21
3) Thierry Neuville (BEL) 17
4) Kalle Rovanperä 16
5) Dani Sordo (ESP) 11
6) Takamoto Katsuta (JPN) 8
7) Andreas Mikkelsen (NOR) 6
8) Gus Greensmith (GBR) 4
9) Adrien Fourmaux (FRA) 2
10) Eric Camilli (FRA) 1

Autonvalmistajat

1) Toyota 52
2) Hyundai 30
3) M-Sport Ford 10
4) Hyundai II 8

WRC2

1) Andreas Mikkelsen (NOR) 30
2) Adrien Fourmaux (FRA) 22
3) Eric Camilli (FRA) 17
4) Marco Bulacia Wilkinson (BOL) 15
5) Sean Johnston (USA) 11
6) Enrico Brazzoli (ITA) 8

WRC3

1) Yohan Rossel (FRA) 28
2) Yoann Bonato (FRA) 22
3) Nicolas Ciamin (FRA) 20
4) Hermann Neubauer (AUT) 14
5) Cedric De Cecco (BEL) 11
6) Davy Vanneste (BEL) 8
7) Johannes Keferböck (AUT) 6
8) Giacomo Ogliari (ITA) 4
9) Cedric Cherain (BEL) 2
10) Tom Williams (GBR) 1

 

 

Kilpailijaparit Rovaniemellä luokittain

WRC

Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (FRA/FRA) Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans – Scott Martin (GBR/GBR) Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen (FIN/FIN) Toyota Yaris WRC
Takamoto Katsuta – Daniel Barritt (JPN/GBR) Toyota Yaris WRC

Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe (BEL/BEL) Hyundai i20 WRC
Ott Tänak – Martin Järveoja (EST/EST) Hyundai i20 WRC
Craig Breen – Paul Nagle (GBR/GBR) Hyundai i20 WRC
Oliver Solberg – Aaron Johnston (SWE/IRL) Hyundai i20 WRC
Pierre-Louis Loubet – Vincent Landais (FRA/FRA) Hyundai i20 WRC

Teemu Suninen – Mikko Markkula (FIN/FIN) Ford Fiesta WRC
Gus Greensmith – Elliott Edmondson (GBR/GBR) Ford Fiesta WRC
Janne Tuohino – Reeta Hämäläinen (FIN/FIN) Ford Fiesta WRC
Lorenzo Bertelli – Simone Scattolin (ITA/ITA) Ford Fiesta WRC

WRC2

Andreas Mikkelsen – Ola Flöene (NOR/NOR) Skoda Fabia Rally2 Evo
Marco Bulacia Wilkinson – Marcelo Ohannesian (BOL/ARG) Skoda Fabia Rally2 Evo

Esapekka Lappi – Janne Ferm (FIN/FIN) Volkswagen Polo R5 GTI
Nikolay Gryazin – Konstantin Alexandrov (RUS/RUS) Volkswagen Polo R5 GTI
Georg Linnamäe – Volodymyr Korsia (EST/UKR) Volkswagen Polo R5 GTI

Jari Huttunen – Mikko Lukka (FIN/FIN) Hyundai i20 R5
Ole Christian Veiby – Jonas Andersson (NOR/SWE) Hyundai i20 R5

Adrien Fourmaux – Renaud Jamoul (FRA/BEL) Ford Fiesta Rally2
Martin Prokop – Viktor Chytka (CZE/CZE) Ford Fiesta Rally2

Sean Johnston – Alexander Kihurani (USA/USA) Citroen C3 Rally2

WRC3

Teemu Asunmaa – Marko Salminen (FIN/FIN) Skoda Fabia Rally2 Evo
Emil Lindholm – Mikael Korhonen (FIN/FIN) Skoda Fabia Rally2 Evo
Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen (FIN/FIN) Skoda Fabia Rally2 Evo
Mattias Ekström – Emil Bergkvist (SWE/SWE) Skoda Fabia Rally2 Evo
Gregor Jeets – Kauri Pannas (EST/EST) Skoda Fabia Rally2 Evo
Ville Ruokanen – Timo Pallari (FIN/FIN) Skoda Fabia Rally2 Evo
Fabrizio Zaldivar – Carlos del Barrio (PAR/ESP) Skoda Fabia Rally2 Evo
Albert Von Thurn und Taxis – Bernhard Ettel (GER/AUT) Skoda Fabia Rally2 Evo
Vladas Jurkevicius – Aisvydas Paliukenas (LTU/LTU) Skoda Fabia Rally2 Evo
Miguel Diaz Aboitiz – Diego Sanjuan de Eusebio (ESP/ESP) Skoda Fabia Rally2 Evo
Adrian Chwietczuk – Jaroslaw Baran (POL/POL) Skoda Fabia Rally2 Evo

Eerik Pietarinen – Antti Linnaketo (FIN/FIN) Skoda Fabia R5
Pekka Keski-Korsu – Markus Silfvast (FIN/FIN) Skoda Fabia R5
Tuomas Skantz – Kari Kallio (FIN/FIN) Skoda Fabia R5
Jussi Keskiniva – Mikko Kaikkonen (FIN/FIN) Skoda Fabia R5
Ari-Pekka Koivisto – Jussi Kärpijoki (FIN/FIN) Skoda Fabia R5
Lars Stugemo – Kalle Lexe (SWE/SWE) Skoda Fabia R5
Marko Viitanen – Tapio Suominen (FIN/FIN) Skoda Fabia R5
Mauro Miele – Luca Beltrame (ITA/ITA) Skoda Fabia R5

Johan Kristoffersson – Patrik Barth (SWE/SWE) Volkswagen Polo R5 GTI
Egon Kaur – Silver Simm (EST/EST) Volkswagen Polo R5 GTI
Rakan Al-Rashed – Hugo Magalhaes (SAU/POR) Volkswagen Polo R5 GTI

Michal Solowow – Maciej Baran (POL/POL) Citroen C3 Rally2

MUUT RC2 (R5-autot)

Ville Hanhisuanto – Matias Toppinen (FIN/FIN) Ford Fiesta Rally2
Radik Shaymiev – Maxim Tsvetkov (RUS/RUS) Ford Fiesta Rally2

Luca Hoelbling – Federico Fiorini (ITA/ITA) Hyundai i20 R5
Bertrand Pierrat – Aurelia Chevalier (FRA/FRA) Hyundai i20 R5

Jan Cracco – Jasper Vermeulen (BEL/BEL) Skoda Fabia R5

Mika Karppanen – Anne Heinonen (FIN/FIN) Citroen DS3 R5

RC4 (Etuvetoiset)

Lauri Joona – Ari Koponen (FIN/FIN) Ford Fiesta Rally4
Sami Pajari – Enni Mälkönen (FIN/FIN) Ford Fiesta Rally4
Toni Herranen – Sebastian Virtanen (FIN/FIN) Ford Fiesta Rally4
Teemu Kortesalmi – Samuli Kuruaho (FIN/FIN) Ford Fiesta Rally4

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Yves Mattonin kommentit: Tiedote

 

Rovaniemen MM-rallin erikoiskokeet esittelyssä – “Täydelliset olosuhteet”


Facebook kommentit