Kauden avaus lähestyy, Kovalainen jumissa Suomessa – “Voimme vain odottaa”

7.6.2020 / 11:48
Heikki Kovalainen on kilpaillut Super GT -sarjassa vuodesta 2015 lähtien (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Super GT -sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Fujin radalla Japanissa heinäkuun puolivälissä, mutta sarjan ainoan suomalaisedustajan Heikki Kovalaisen osallistuminen on vielä epävarmaa.

Japanin Super GT -sarjassa vuodesta 2015 lähtien kilpaillut ja GT500-luokan mestaruuden vuonna 2016 voittanut Heikki Kovalainen, 38, odottaa kauden alkamista parhaillaan Suomessa. Koska matkustuskielto Japaniin kaikista Euroopan maista on koronavirus-tilanteen takia voimassa, on Kovalaisen osalta kauden avausosakilpailuun heinäkuussa osallistuminen tällä hetkellä epävarmaa. Sama tilanne on kesäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavien testien kanssa.

– Hankala tilanne. Nykyisen tilanteen mukaan näillä matkustusrajoituksilla minulla ei ole mahdollisuutta matkustaa Japaniin. Voimme vain odottaa ja katsoa miten tilanne kehittyy, Kovalainen kommentoi tilannettaan Motorsport.comille.

Kauden toiset yhteiset ennakkotestit ajetaan Fujin radalla Japanissa 27.-28. kesäkuuta ja kauden avausosakilpailu samaisella radalla 18.-19. heinäkuuta.

– Heinäkuun osalta mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta toivoa on, että matkustusrajoituksia helpotettaisiin. Vielä on mahdollista, että pystyn osallistumaan avausosakilpailuun, mutta testit tässä kuussa ovat kysymysmerkki tällä hetkellä. Olen koko ajan valmiudessa. Jos saan vihreää valoa suurlähetystöltä, tai tiimiltä, jos he löytävät vaihtoehdon, pystyn lähtemään matkaan heti, Kovalainen vakuuttaa.

Viime vuonna GT500-luokan loppupisteissä viidenneksi sijoittunut Kovalainen sanoo olevansa toiveikas sen suhteen, että ratkaisu tilanteeseen saadaan ajoissa ja suomussalmelainen pääsisi mukaan ainakin avausosakilpailuun. Japaniin saapuessaan Kovalainen joutuu kahden viikon karanteeniin, joten hänen pitäisi päästä matkustamaan Suomesta viimeistään heinäkuun alussa, jotta osallistuminen kauden avausosakilpailuun olisi mahdollista.

Kovalainen ajoi testejä Japanissa maaliskuussa, mutta sai ohjeistuksen palata välittömästi Suomeen, koronavirus-tilanteen pahentuessa maailmalla.

– Se oli syy miksi lähdin. Olisi ollut paljon helpompaa jäädä Japaniin, mutta sillä hetkellä seurasin hallituksen neuvoja, Kovalainen painottaa.

Ajovuorot viimevuotiseen tapaan Kovalaisen kanssa tällä kaudella jakaa japanilainen Yuichi Nakayama, 28. Kovalainen on koko sen ajan, kun hän on Super GT -sarjassa kilpaillut, edustanut Sard Racingia. Sen lisäksi, että Kovalaisen kalusto vaihtuu tänä vuonna Lexuksesta Toyota GR Supraan, on tiimin henkilöstössä tapahtunut myös merkittäviä muutoksia.

– Tarvittiin paljon muutoksia, koska tulokset kahdella edellisellä kaudella eivät ole olleet niin hyviä. Oli aika yrittää jotain erilaista. Tällä hetkellä kaikki on ok. Olen todella nauttinut työskentelystä uuden tallipäällikön ja uusien insinöörien kanssa. Tottakai se vie aikaa, että pääsemme täyteen yhteisymmärrykseen asioista. Fiilis muutosten suhteen on kuitenkin hyvä ja odotan alkavaa kautta innolla, Kovalainen sanoi Motorsport.comin haastattelussa huhtikuussa.

Super GT kilpailukalenteri 2020

18.-19.07. Fuji Speedway, Japani
08.-09.08. Fuji Speedway, Japani
22.-23.08. Suzuka, Japani
12.-13.09. Twin Ring Motegi, Japani
03.-04.10. Fuji Speedway, Japani
24.-25.10. Suzuka, Japani
07.-08.11. Twin Ring Motegi, Japani

Chang, Thaimaa ajetaan 28.-29.11. tai 26.-27.12.
Mikäli Thaimassa ei voida kilpailla, kauden päätös Fujissa, Japanissa

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit