Kauppinen Rautio Motorsportin väreihin

26.3.2024 / 17:40

[ A- ] / [ A+ ]

17-vuotias rallilupaus lupaus Tuukka Kauppinen liittyy Roope Korhosen rinnalle Rautio Motorsportin manageroitavaksi.

Tuukka Kauppinen ja kartanlukija Veli-Pekka Karttunen kilpailevat kuluvalla kaudella rallin SM-sarjan SM3-luokassa Ford Fiesta Rally4 -autolla, mutta suunnitelmia tehdään jo isommille areenoille. Nuoreen ikäänsä nähden Kauppinen on kokenut rallikuljettaja.

Juha Kankkusen naapurustossa ajokipinän löytäneen laukaalaisen isoimpiin meriitteihin voidaan listata 14-vuotiaana voitettu nuorten Suomen mestaruus kaudelta 2021 sekä SM-sarjan SM4-luokan mestaruus viime vuodelta.

Rautio Motorsport tarjoaa nuorukaiselle kokonaisvaltaisen paketin työkaluja kohti rallimaailman huippua. Kauppinen saa oppia median ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimimiseen sekä ohjeita ja mentorointia kokeneemmilta kuljettajilta. Tiimipäällikkö Markku Rautio kertoo, että manageroitavaan kuljettajaan panostetaan kaikilla osa-alueilla.

– Mielessä on ollut kahden kuljettajan tiimi, muttemme ole pitäneet asian suhteen mitään kiirettä. Tuukka on nuori ja nopeutensa näyttänyt. Meillä on nyt kaksi huippukuljettajaa, jotka ovat eri vaiheessa uraansa. Tie rallimaailman huipulle on molemmilla kivinen, mutta taloudellisten panosten lisäksi tehdään tietenkin myös kaikkea muuta, että saadaan tietä tasoitettua. Fysiikkaharjoittelu ja englannin kielen opiskelu ovat tärkeitä, kertoo Rautio tiedotteessa.

– Kuten missä tahansa projektissa, myös näissä autourheiluprojekteissa yhteistyökumppanimme, nykyiset ja tulevat, ovat meille ensiarvoisen tärkeitä ja haluamme pitää heistä erityisen hyvää huolta.

MM-debyyttiä suunnitellaan jo kuluvalle kaudelle

Rautio paljastaa, että Kauppisen kalenteriin pyritään lisäämään Jyväskylän MM-ralli. Sattuman kauppana Rautio Motorsportin molempien kuljettajien kotipaikka on Laukaa ja kotoinen MM-ralli on varmasti tiimin molempien kuljettajien kauden ehdoton kohokohta.

– Nyt tuntuu erittäin hyvältä ja jopa helpottuneelta. On tehty tosi kovaa töitä ja saatiin hyvä mahdollisuus lähteä kehittämään oikeasti uraa ylöspäin. Odotan, että pystyn jatkamaan hyvää ajoa ja kehittämään sitä myös nelivetoautolla, kun sen aika tulee, kuvailee Kauppinen.

– Suomen MM-rallissa kilpaileminen jo tänä vuonna olisi todella hieno asia, mutta se ei ole vielä varmaa. Saisin paljon kokemusta ja tuntumaa minkälaista on ajaa MM-rallissa. Sekä Raution että meidän omat nykyiset yhteistyökumppanimme yhdistävät voimansa ja lähdetään rakentamaan pakettia.


Facebook kommentit