Ken Block osallistuu Espanjan MM-ralliin Fordin WRC-autolla

16.4.2018 / 12:00
Hoonigan Racing Division Latvian MM-rallicrossissa 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jenkkitähti Ken Block tekee paluun rallin MM-sarjaan neljän vuoden tauon jälkeen. Block nähdään lokakuussa Espanjan MM-rallissa M-Sport Fordin WRC-kalustolla.

Ken Blockin johtama Hoonigan Racing Division -tiimi julkisti kilpailukauden 2018 ohjelmansa ja siitä mielenkiintoisimmat poiminnat ehdottomasti ovat Blockin osallistuminen rallicrossin Yhdysvaltojen MM-osakilpailuun syyskuussa, sekä Espanjan MM-ralliin lokakuussa. Molemmissa kilpailuissa Block ajaa Fordia ja Espanjassa alla on M-Sport Fordin vuoden 2018 “speksien” mukainen WRC-auto.

Blockille kumpikaan sarjoista, rallicrossin MM-sarja ja rallin MM-sarja, ei ole uusi tuttavuus. Rallin MM-sarjassa Block osallistui vuosina 2007-2014 yhteensä 24 MM-ralliin ja paras sijoitus oli Meksikon seitsemäs sija vuonna 2013. Espanjan MM-ralliin Block on osallistunut urallaan aiemmin kolme kertaa. Vuonna 2010 sijoitus oli yhdeksäs, 2011 taival päättyi ulosajoon ja 2014 Block löytyi tuloksista sijalta 12.

Rallicrossin MM-sarjassa Blockin oma tiimi Hoonigan Racing Division kilpaili vuosina 2014, sekä 2016-2017 ja Block itse saavutti noiden vuosien aikana kaksi palkintosijoitusta, sekä neljä finaalipaikkaa. Viime vuonna Block sijoittui kuljettajien MM-sarjassa yhdeksänneksi, mutta Fordin vedettyä rahoituksensa pois, päätti Block vetää tiiminsä kokonaan pois sarjasta.

Rallicrossin historian ensimmäinen MM-osakilpailu Yhdysvalloissa ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna ja Espanjan MM-ralli lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit