MOTORSPORT

Ken Blockin tiimi vetäytyy MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen – Kuka nappaa Bakkerudin?

Rallicrossin MM-sarjasta kantautui keskiviikkona huonoja uutisia, kun toista kauttaan sarjassa kilpaileva Ken Blockin vetämä Hoonigan Racing Division -tiimi ilmoitti vetäytyvänsä sarjasta kuluvan kauden jälkeen. Samalla vapaana olevien kuljettajien markkinoille saatiin yksi kova nimi lisää, kun Andreas Bakkerud jää nyt tehdyn päätöksen myötä työttömäksi.

Pohjois-Amerikassa Fordin moottoriurheilutoiminnoista vastaava Ford Performance tiedotti keskiviikkona, että sen tukema Hoonigan Racing Division -tiimi ei jatka rallicrossin MM-sarjassa kuluvan kauden jälkeen. Ken Blockin vetämä tiimi on ollut mukana sarjassa täysipainoisesti vuodesta 2016 alkaen kilpaillen Fordin kalustolla ja viime vuonna tiimin kuljettajista Andreas Bakkerud ajoi kolme osakilpailuvoittoa sijoittuen kuljettajien MM-pisteissä kolmanneksi.

Tällä kaudella Bakkerud on saavuttanut kaksi kakkossijaa ja kaksi kolmatta sijaa. Norjalainen on ennen marraskuussa Etelä-Afrikassa ajettavaa kauden viimeistä osakilpailua MM-pisteissä viidentenä. Hoonigan Racing Division debytoi MM-sarjassa kaudella 2014 osallistumalla kolmeen osakilpailuun ja heti debyyttikilpailussa (Norja) Block ajoi kolmanneksi. Viime kaudella Block oli kolmas Saksan Hockenheimin kilpailussa, mutta tällä kaudella yhdysvaltalainen ei ole selviytynyt kertaakaan edes finaaliin 11 ajetussa osakilpailussa.

– Jatkaminen rallicrossin MM-sarjassa olisi edellyttänyt uuden kilpa-auton rakentamista ja koska rallicrossin tulevaisuuden osalta on käyty niin paljon keskustelua teknisiin asioihin liittyvissä asioissa, niin oli parempi pysähtyä tässä kohtaa aina siihen asti, kunnes asiat on päätetty ja ne ovat paremmin tiedossa, Ford Performancen kansainvälisten toimintojen johtaja Dave Pericak kommentoi tiedotteessa.

– Me molemmat, minä, sekä Ford Performance, olemme oppineet paljon ajastamme rallicrossin MM-sarjassa. Vaikka me molemmat haluaisimme jatkaa sarjassa myös tulevaisuudessa, niin se vain ei nyt ole enää mahdollista. Pettymys on iso, mutta näin se vain menee joskus, kun puhutaan moottoriurheilusta ja rahasta, Block sanoo.

Ensi viikon tiistaina 26 vuotta täyttävä Bakkerud on kilpaillut rallicrossin MM-sarjassa sarjan historian jokaisella neljällä kaudella ja MM-pisteissä sijoitukset ovat olleet viides, neljäs, kolmas ja viides. 48 MM-osakilpailusta kuusi voittoa ja yhteensä 18 palkintosijoitusta saavuttanut Bakkerud on yksi sarjan menestyneimmistä kuljettajista ja Block onkin vakuuttunut, että Bakkerudin tasoiselle kuljettajalle löytyy töitä myös ensi kaudeksi.

– Hän on yksi lahjakkaimmista kuljettajista joiden kanssa olen koskaan työskennellyt ja on ollut suuri kunnia saada toimia hänen tiimikaverina. Olen täysin luottavainen sen suhteen, että kun tiedot nyt tehdystä päätöksestä kantautuvat muiden tiimien korviin, niin joku nappaa hänet varmasti saman tien. Odotan innolla sitä hetkeä, että saan toimittaa hänelle pullon samppanjaa siinä vaiheessa, kun hän juhlii ensimmäistä maailmanmestaruttaan, Block hehkuttaa.

Tiedotteen mukaan yhteistyö Blockin ja Fordin, sekä Ford Performancen kanssa jatkuu tulevaisuudessa muissa moottoriurheilun lajeissa. Hoonigan Racing Division -tiimin käytössä olevat Ford Fiesta rallicross-autot eivät tule myyntiin kauden jälkeen, vaan ne jäävät Ford Performancelle esittelyautoiksi.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com