Kesäkauden hattutemppu nosti Lindholmin mestariksi – “Ralli on myös taktinen laji”

27.9.2021 / 09:17
Emil Lindholm on rallin SM-sarjan SM1-luokan Suomen mestari 2021 (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholm on rallin SM-sarjan kuninkuusluokan Suomen mestari vuosimallia 2021.

TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla tänä vuonna kilpaileva Emil Lindholm, 25, yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa voittivat viime viikonloppuna ajetun Kokkolan SM-rallin yleiskilpailun, sekä SM1-luokan. Lindholmille kolmas peräkkäinen kuninkuusluokan ykkössija toi uran ensimmäisen Suomen mestaruuden, 13 pisteen turvin ennen Mikko Heikkilää ja 15 pisteen erolla hallitsevaan Suomen mestariin Teemu Asunmaahan nähden.

– Hieno fiilis, tätä on odotettu! Hymyilyttää koko ajan, mutta juhlat valitettavasti jäävät tällä kertaa väliin. Kokkolasta lähdemme heti kohti kotia ja jo kotimatkalla alkaa keskittyminen ensi viikolla ajettavaan Suomen MM-ralliin, Lindholm kommentoi tiedotteessaan tuoreeltaan rallin SM-sarjan kuudennen ja samalla myös kauden viimeisen osakilpailun jälkeen.

Vuonna 2017 Lindholm ajoi etuvetoisten autojen SM3-luokassa SM-hopealle ja samainen oli mitalin väri myös vuonna 2018, kun espoolainen debytoi SM-sarjassa nelivetoisen auton ratissa ja kuninkuusluokassa. Vuonna 2019 Lindholmin mitalin väri oli pronssinen ja viime vuonna jälleen hopeinen, kunnes neljäs kerta toden sanoi ja nyt Lindholmin CV:stä löytyy myös rallin Suomen mestaruus.

– Aikaisempina vuosina on ollut liikaa nuoren miehen intoa. Joka pätkälle piti saada hyvä aika. Tänä vuonna olen ymmärtänyt paremmin, mitä ralli lajina vaatii. Se, että osaa ajaa pohja-aikoja, ei vain riitä. Ralli on loppujen lopuksi myös taktinen laji. Jokainen tulos ja ek-aika ei vain vaikuta omaan ajoosi, vaan myös muiden suoritukseen. Olen oppinut ajattelemaan rallia kokonaisuutena, Lindholm taustoittaa.

Lindholm sijoittui talvikaudella Rovaniemellä ja Kouvolassa kolmanneksi ja neljänneksi. Kun kesäkauden avaus toukokuussa Turun seudulla toi kolmannen sijan, ei Lindholm tässä kohtaa näyttänyt kovin vahvalta mestariehdokkaalta, varsinkin kun samaan aikaan Heikkilä oli voittanut kaksi SM-rallia peräkkäin ja noussut toden teolla kamppailemaan mestaruudesta Rovaniemen pettymyksen jälkeen.

Sekuntitaistelu Seinäjoella kesäkuussa Lindholmin ja Heikkilän välillä päättyi kuitenkin Lindholmin eduksi ja tuloksena oli Lindholmille kauden avausvoitto, jota seurasi voitot myös Lahdessa ja Kokkolassa, joten tuore Suomen mestari kruunasi hienon kautensa kotimaisessa arvosarjassa lopulta ykkössijojen hattutempulla.

 

Emil Lindholm voitti tänä vuonna SM1-luokan kolmessa SM-rallissa ja ne kaikki kesäkaudella (Kuva: Merita Mäkinen).

 

 

“Sen jälkeen homma oli hanskassa”

Lauantain ja kuuden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Lindholmin johto Heikkilään nähden oli kahdeksan sekuntia ja Asunmaahan 12,1 sekuntia. Sunnuntain avauspätkällä sekä Heikkilä, että Asunmaa olivat molemmat Lindholmia nopeampia ja tästä kaksikosta Heikkilä nousi jo 3,2 sekunnin päähän. Seuraavalla erikoiskokeella Lindholm kuitenkin löi tulostaululle hurjan pohja-ajan ja ero Heikkilään kasvoi jo lähes kymmeneen ja Asunmaahan 12,2 sekuntiin.

– Sunnuntai-aamun toinen ek ratkaisi tämän rallin. Siinä noustiin uudelleen rallin johtoon ja sen jälkeen homma oli hanskassa. Viimeiselle pätkälle lähdettäessä en edes jännittänyt yhtään. Ajoni oli rentoa koko päivän. Aamun ensimmäisellä ek:lla ilman lämpötila oli vain neljä astetta plussaa ja kun lämpötila nousi, pito parani. Renkaamme toimivat koko kauden yleensäkin erinomaisesti, MRF:n testikuljettaja kehui intialaisvalmistajan osaamista.

Lindholmin kartanlukijana kauden kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa toimi Mikael Korhonen ja neljässä viimeisessä SM-rallissa Hämäläinen, joka nousi kartanlukijoiden pisteissä aina SM-hopealle asti.

– Haluan kiittää ensimmäisestä mestaruudestani kaikkia vuosien varrella mukana olleita. Luettelo olisi pitkä, mutta he kaikki mukana olleet tietävät keitä tarkoitan. Iso kiitos! Suuri kiitos myös, tiimilleni sekä Reetalle, joka jaksoi hienosti tsempata minua kauden aikana, Lindholm kehui.

SM-hopeaa SM1-luokasta nappasi Heikkilä, joka kirkasti viime vuotisen pronssimitalinsa. Kolmatta peräkkäistä SM1-luokan Suomen mestaruuttaan metsästänyt Asunmaa sijoittui nyt loppupisteissä kolmanneksi. Alavutelainen on saavuttanut jokaisella SM1-kaudellaan vuodesta 2017 lähtien mitalin: mestaruudet vuosina 2017, 2019 ja 2020, sekä SM-pronssia 2018 ja 2021.

SM2-luokassa kauden 2021 mitalikolmikko on Ville Hautamäki, Jaro Kinnunen ja Anssi Rytkönen, SM3-luokassa Lauri Joona, Tuukka Hallia ja Roope Korhonen, sekä SM4-luokassa Oskari Heikkinen, Juho Koski-Lammi ja Konsta Saarinen. Juniorimestariksi kruunattiin Riku Koski, kun taas nuorten Suomen mestari on Tuukka Kauppinen. Kartanlukijoiden Suomen mestarit ovat Topi Luhtinen (SM1), Mika Juntunen (SM2), Antti Haapala (SM3), sekä Saku Hämäläinen (SM4).

Kaudella 2022 rallin SM-sarjassa tullaan ajamaan seitsemän osakilpailua. Niistä ensimmäinen, Tunturiralli Rovaniemellä, on merkitty kalenteriin 14.-15. tammikuuta. Rovaniemen lisäksi talvikaudella ajetaan osakilpailut myös Riihimäellä ja Kuopiossa, kun taas kesäkauden ohjelma pitää sisällään Turun, Seinäjoen, Mikkelin, sekä Kouvolan osakilpailut.

Kokkolan SM-rallin lopputulokset

Yleiskilpailu

1) Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen (Skoda) 59.35,4
2) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Volkswagen) + 7,0
3) Teemu Asunmaa-Marko Salminen (Skoda) + 11,0
4) Mikko Heikkilä-Topi Luhtinen (Skoda) + 11,4
5) Eerik Pietarinen-Antti Linnaketo (Volkswagen) + 20,4
6) Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen) + 47,6
7) Juha Salo-Mikko Markkula (Skoda) + 52,7
8) Arttu Lähdeniemi-Jukka Toivonen (Skoda) + 2.42,9
9) Ville Hautamäki-Mika Juntunen (Mitsubishi) + 3.13,5
10) Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela (Mitsubishi) + 3.17,1

Lindholmin keskinopeus: 129,2 km/h
Pohja-ajat: Lindholm 3, Asunmaa 2, Gryazin 2, Heikkilä 2, Pietarinen 1, Salo 1

SM1-luokka

1) Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen (Skoda) 59.35,4
2) Teemu Asunmaa-Marko Salminen (Skoda) + 11,0
3) Mikko Heikkilä-Topi Luhtinen (Skoda) + 11,4
4) Eerik Pietarinen-Antti Linnaketo (Volkswagen) + 20,4
5) Juha Salo-Mikko Markkula (Skoda) + 52,7
6) Arttu Lähdeniemi-Jukka Toivonen (Skoda) + 2.42,9
7) Riku Tahko-Markus Soininen (Hyundai) + 3.23,6
8) Kari Hämäläinen-Tero Rönnemaa (Volkswagen) + 5.54,1
9) Aleksi Röyhkiö-Ville Mannisenmäki (Skoda) + 6.30,8
10) Kalle Markkanen-Kristian Temonen (Skoda) + 8.07,1

Pohja-ajat: Lindholm 4, Asunmaa 2, Heikkilä 2, Pietarinen 2, Salo 1

SM1-luokan loppupisteet 2021

1) Emil Lindholm (NHD) 119
2) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 106
3) Teemu Asunmaa (AlavUA) 104
4) Juha Salo (KaUA) 76
5) Riku Tahko (PoSUA) 53
6) Aleksi Röyhkiö (PR-Rac) 51
7) Eerik Pietarinen (SiAK) 31
8) Kalle Markkanen (KeurUA) 28
9) Juuso Metsälä (KeurUA) 26
10) Kari Hämäläinen (NaSU) 20

Pisteistä vähennetty sääntöjen mukainen heikoin tulos osakilpailuista 1-5

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Huikea korona-ajan huutokauppa käynnistyi – Avauksessa ainutlaatuisia kohteita


Facebook kommentit