Kesäkauden SM-avaus iso pettymys Kiviniemelle – “Tosi karvas maku jäi kisasta”

31.5.2019 / 06:24
Kristian Kiviniemi ajoi neljänneksi SM1-luokassa Riihimäellä (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Kesäkauden ensimmäinen rallin SM-sarjan osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Riihimäen ympäristössä. Kristian Kiviniemi ei saanut itsestään parasta irti, jonka lisäksi Skoda Fabian tekniikan kanssa oli pieniä ongelmia.

Kristian Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen sijoittuivat vaativilla teillä vesisateessa ajetussa Riihimäen SM-rallissa SM1-luokassa neljänneksi. Aikaero kärkeen kasvoi yli kahteen minuuttiin.

– Kisa alkoi liukastelulla parilla ekalla pätkällä, eikä ajaminen lähtenyt lainkaan rennosti liikkeelle. Sitten havaitsin auton tehoihin liittyviä ongelmia. Ensimmäisessä huollossa saatiin varmistus, että pop off -venttiili oli viallinen, Kiviniemi selvitti.

Osa vaihdettiin huollossa, mutta harmillisesti sama ongelma jatkui viidennellä erikoiskokeella. Seuraavat pätkät Kiviniemi päätti vain ajaa varmasti läpi. Toisessa huollossa vaihdettiin jälleen uusi venttiili ja muutama muu osa, jonka jälkeen moottori toimi normaalisti.

– Siinä vaiheessa ei ollut enää mitään mahdollisuutta kohentaa sijoitusta. Tosi karvas maku jäi kisasta. Keli oli haastava koko päivän, eikä ajo sujunut. Ei todellakaan ollut sellainen kisa mitä odotettiin. Nyt on kolme viikkoa aikaa tehdä hommia ja varmistaa, että tällaista kisaa ei tule toista, Kiviniemi päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 14.-15. kesäkuuta Seinäjoella.

Teksti: Jarno Saari, Kristian Kiviniemen tiedotus


Facebook kommentit