Kesäkuusta tulossa Suomessa todellinen rallicrossin superkuukausi

10.2.2021 / 07:59
RallyX Nordic -sarja ja Supercar Lites -luokka Kouvolassa elokuussa 2019 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Pohjoismaiden RallyX Nordic -sarja julkisti tiistaina päivitetyn version kauden 2021 kilpailukalenterista. Sarjan kaksi osakilpailua tullaan ajamaan kesäkuussa Oulussa.

Rallicrossin huippusarja RallyX Nordic on tekemässä paluuta Suomeen yhden välivuoden jälkeen. Pohjoismaiden mestaruussarjaksikin kutsuttu RallyX Nordic -sarja nähtiin Kouvolan Tykkimäessä vuosina 2018 ja 2019, mutta tänä vuonna osakilpailuja tulee isännöimään OuluZone-rata Arkalan pienessä kylässä, Oulun Joloksen kaupunginosassa, noin 37 kilometriä Oulusta itään.

– Olemme iloisia saadessamme vahvistaa Suomen paluun mukaan sarjaan. Olemme pitäneet hyviä suhteita suomalaisiin kilpailujärjestäjiin ja oli harmi, etteme pystyneet kilpailemaan Suomessa viime vuonna aikatauluongelmien takia. Kuten jo silloin totesimme, niin aikomuksemme oli palauttaa Suomi takaisin mukaan sarjaan ja löytää kalenterista sopiva paikka. Fantastista, että se nyt onnistui, sarjan promoottorin RX Promotionin toimitusjohtaja Jan-Erik Steen kommentoi.

RallyX Nordic -sarjalla on edessään sen historian kahdeksas kausi. Aivan kuten viime vuonna, niin myös tänä vuonna mestaruuksista taistellaan luokissa Supercar, Supercar Lites, Crosskart, sekä Crosskart Junior. Uutuutena mukaan tulee tänä vuonna avoin kaksivetoisten luokka. Ilmoittautumisaika sarjaan käynnistyi eilen tiistaina ja päättyy torstaina 1. huhtikuuta.

Kausi 2021 käynnistyy Tanskan Nysumissa, missä ajetaan toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna kaksi osakilpailua. Nysum isännöi viime vuonna kauden kahta viimeistä osakilpailua. Tanskasta karavaani siirtyy Ruotsin puolelle ja legendaariseen Höljesiin, missä ajetaan kaksi osakilpailua 13.-16. toukokuuta. OuluZone vastaanottaa sarjan 5.-6. kesäkuuta ja myös Suomessa osakilpailuja ajetaan kaksi. Kausi päättyy elokuussa Ruotsin Arvikassa ajettavaan osakilpailuun.

Kesäkuusta on tulossa Suomessa todellinen rallicrossin superkuukausi, sillä RallyX Nordic -sarjan lisäksi kesäkuussa Suomessa on tarkoitus ajaa myös rallicrossin MM-sarjan osakilpailu. Aivan kuten viime kesänä, niin myös tänä vuonna MM-sarjan osakilpailua isännöi Tykkimäen rata Kouvolassa, missä jaossa ovat MM-sarjan kauden kolmannen osakilpailun pisteet 19.-20. kesäkuuta.
Kouvolan MM-rallicross vaatii vielä MM-sarjan uuden promoottorin hyväksynnän.

Viime vuonna Jesse Kallio sijoittui RallyX Nordic -sarjassa Supercar Lites -luokan loppupisteissä toiseksi. Crosskart Junior -luokassa Raoul Dahlqvist oli neljäs ja Elias Kalliokoski kuudes. Niclas Grönholm oli mukana Höljesissä ajetussa kauden avauksessa, joka kantoi nimeä The Magic Weekend. GRX Taneco -tiimin Hyundai kuljettaja nappasi kahdesta ajetusta osakilpailusta sijat kolme ja seitsemän, sijoittuen niistä saatujen pisteiden myötä sarjassa sijalle kymmenen.

 

 

RallyX Nordic kilpailukalenteri 2021

01.-02.05. Nysum, Tanska (Osakilpailut 1+2)
13.-16.05. Höljes, Ruotsi (Osakilpailut 3+4)
05.-06.06. Oulu (Osakilpailut 5+6)
13.-15.08. Arvika, Ruotsi (Osakilpailu 7)

Supercar-luokan mestarit sarjan historiassa

2014 – Sebastian Eriksson (SWE)
2015 – Kevin Eriksson (SWE)
2016 – Kevin Eriksson (SWE)
2017 – Thomas Bryntesson (SWE)
2018 – Oliver Solberg (SWE)
2019 – Robin Larsson (SWE)
2020 – Oliver Eriksson (SWE)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit