Ketomaa ja Veiby keskeyttivät samalla erikoiskokeella – “Vauhtia sellaiset 189-195 km/h”

17.9.2017 / 06:30
Jari Ketomaa joutui keskeyttämään Hokkaido Rallissa (Arkistokuva: Ketomaa.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Viikonloppuna ajettava Hokkaido Ralli, Aasian-Tyynenmeren rallisarjan kauden neljäs osakilpailu, päättyi Jari Ketomaalta ja Ole Christian Veibylta keskeytykseen samalla erikoiskokeella.

Kyseessä oli Hokkaido Rallin kolmas erikoiskoe ja toisen ajopäivän ensimmäinen erikoiskoe. Kahden erikoiskokeen jälkeen rallin johdossa ajoi sarjan hallitseva mestari Gaurav Gill, Ole Christian Veiby oli toisena ja Jari Ketomaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa kolmantena. Veiby oli jäänyt Gillista tässä vaiheessa kilpailua 3,4 sekuntia ja Ketomaa puolestaan Veibysta 2,1 sekuntia.

– Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella oltiin nopeampia kuin Veiby, joten kilpailu lähti käyntiin todella hyvin. Oli todella nautinnollista ajaa, Ketomaa kommentoi YouTube-kanavallaan.

Kolmas erikoiskoe toi kuitenkin pettymyksen niin Veibylle, kuin Ketomaallekin, jotka molemmat joutuivat keskeyttämään. Veibyn Skodasta hajosi jousitus, kun taas Ketomaa rikkoi Mitsubishi Mirage R5 -autoaan hyppyrissä.

– Pätkän lopussa oli hyppy, joka ei ollut ihan niin helppo mennä kaasu pohjassa kuin ajattelin. Vauhtia oli sellaiset 189-195 km/h. Auto tuli hypystä keula edellä tiehen ja puolet pohjapanssarista lähti irti. Moottorissa ei ole enää öljyä eikä vettä, eikä täällä keskellä metsää pysty tekemään mitään, Ketomaa harmitteli.

Hokkaido Ralli on kolmepäiväinen kilpailu, jonka erikoiskokeet ovat yhteispituudeltaan reilut 222 kilometriä. Veibyn ja Ketomaan tippuessa pois kilpailusta ja kärkitaistelusta on Gill saanut ajaa varmasti kohti kauden toista voittoaan. Kun rallista on ajamatta vielä viisi erikoiskoetta, niin Gillin johtomarginaali toisena olevaan Robert Blombergiin nähden on jo lähes yhdeksän minuuttia.

Gill ja Veiby ajavat tallikavereina Team MRF Skoda -tiimissä. Gill voitti kauden avausosakilpailun, mutta sen jälkeen Veiby on ollut ykkönen kaksi kertaa peräkkäin. Nyt kun sarjan pistejohtajan Veibyn pistesarakkeeseen on tulossa pyöreä nolla, niin Gill ajamalla maaliin ykkösenä ottaisi tukevan kiinnityksen toiseen peräkkäiseen Aasian-Tyynenmeren rallisarjan mestaruuteensa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit