Ketomaa kotimaisemissaan suvereeni ykkönen – “Älyttömän hienot tunnelmat”

11.3.2019 / 07:58
Jari Ketomaa näytti Mikkelissä muille menemisen mallia (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM- ja SM-sarjassa menestyksellisesti urallaan kilpaillut Jari Ketomaa voitti lauantaina ajetun rallisprintin SM-sarjan toisen osakilpailun. Ketomaa ajoi kotikilpailussaan, kun SM-pisteistä kilpailtiin Mikkelissä, Löydön Kartanon maastossa.

Ford Fiesta R5 -autolla kilpaileva Jari Ketomaa ajoi noin kolmen kilometrin reitin aikaan 1.46,75. Ketomaan voittoaika syntyi toisella ajokierroksella. Ketomaa oli nopein myös avauskierroksella ja toisella hän kykeni parantamaan aikaansa 2,22 sekuntia.

– Älyttömän hienot ovat tunnelmat, ainahan voittaminen on mukavaa. Lähdin ajamaan niin kovaa kuin osasin, voittamista en niinkään miettinyt. Siitä tulee paineita. Ensimmäinen kierros oli hyvä ja toinen kierros meni ihan nappiin. Siihen ei jäänyt juurikaan parannettavaa, Ketomaa iloitsi.

Ketomaa palasi kotikilpailussaan rallisprintin pariin vuosien tauon jälkeen. Ketomaa kilpaili Ford Escortilla ja Volkswagen Golfilla rallisprintien nuorten luokassa 1990-luvun loppupuolella. Viikkoa ennen nyt ajettua Mikkelin kilpailua Ketomaa ajoi Joensuun SM-rallissa SM1-luokassa kolmanneksi, joten mikkeliläiselle maaliskuu on ollut menestyksekäs.

– Ensimmäisellä kierroksella tein pari virhettä. Tiesin, että kun ajan tarkasti enkä hölmöile, pystyn parantamaan toisella vedolla aikaani. Toisella kierroksella isolta tieltä pienelle tielle käännyttäessä sain hyvän vedon päälle. Päätin pitää auton vain urassa ja mennä sievästi. Kierrosten välillä kävin vielä katsomassa pari paikkaa, josta pystyi oikaisemaan. Todella hyvin kilpailu meni, kiitos kaikille jotka tämän kilpailun ajamisen mahdollistivat, Ketomaa kiitteli.

Toiseksi yleiskilpailussa ja nelivetoluokassa ajoi Jukka Ketomäki Skoda Fabia R5:llä. Ketomäki paransi huimasti aikaansa toisella ajokierroksella, kun avauskierroksen aika 1.53,03 kohentui aikaan 1.48,33. Ketomäki johti kilpailua hetken aikaa, kunnes Ketomaa pusersi ohitse.

Kolmanneksi nelivetoluokassa ja yleiskilpailussa ajoi rallisprintin seitsenkertainen Suomen mestari Tomi Hallia, joka kiersi nelivetoisella Mitsubishi Lancerillaan radan aikaan 1.48,48. Ketomäen ja Hallian välinen aikaero oli siis vain 0,15 sekuntia. Hallia voitti oman luokkansa ja sai luokkavoitosta täydet SM-pisteet.

Kaksivetoisten nopein oli Jussi Nordberg. Takavetoista BMW M3 -autoa käskyttävä Nordberg kiersi radan aikaan 1.56,43. Nordberg kykeni parantamaan aikaansa toisella kierroksella reilut viisi sekuntia.

– Mietteet ovat hyvät. SM-sarjan kannalta tilanne on hyvä, kun pisteitä kertyy, Nordberg iloitsi kilpailun jälkeen.

Nordberg on kuluvan talven aikana ajanut F-Rallisarjan kilpailuja.

– Tosin siellä olen ajanut eri autolla. Kilpailukilometreistä on aina etua, vaikka ralli- ja rallisprint-autot ovatkin erilaisia. En ole aiemmin kilpaillut asvaltilla, siitä tulee varmasti jännää, asfalttialusta autoonsa toukokuussa ajettavia asfalttiosakilpailuja varten asentava raumalainen ennakoi.

Toiseksi kaksivetoisissa ja samalla oman luokkansa voittoon ajoi Paavo-Petteri Männistö. Hän kiersi Fiat X1/9 -autollaan radan aikaan 1.56,49 jääden siis vain 0,06 sekuntia Nordbergista. Kolmanneksi kaksivetoisissa ajoi Juha Mäkelä Toyota Starletilla. Juniorit voitti toisen polven kilpa-autoilija Tuukka Hallia. Isänsä Tomin kanssa samalla Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Tuukka voitti juniorit myös kauden avauskilpailussa Nilsiässä. Toiseksi junioreissa ajoi Jukka Metsälä ja kolmanneksi Kimmo Tuuri.

Markus Heikkinen Renault Cliolla voitti nuorten luokan, Patrik Goman oli toinen ja Kasperi Heikkinen kolmas. Oskari Heikkinen voitti puolestaan V1600-luokan, Mika Korvola oli toinen ja Jere Pensas kolmas. Mikko Haataja voitti seniorit, Pentti Porko oli toinen ja Timo Malava kolmas.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu toukokuussa, kun ohjelmassa on kaksi asvalttiosakilpailua. 11. toukokuuta ajetaan Kauhavalla ja 25. toukokuuta Raahessa.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit