Ketomaa suoritti uutuusauton Suomen rallidebyytin Mikkelissä

28.2.2016 / 18:52

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Ketomaa asettui monien yllätykseksi kotikilpailunsa SM Vaakuna-Rallin lähtöviivalle Mitsubishi R5 -uutuusmallilla, jollaista ei ole ennen Suomessa nähty. Ketomaa kilpaili Vaakuna-Rallissa luokassa 7, eikä siis kisannut SM-pisteistä. Lopputuloksissa Ketomaa ja kartanlukija Marko Sallinen sijoittuivat neljänneksi ja jäivät kilpailun voittoon ajaneelle Juha Salolle 47,8 sekuntia.

Kyseistä R5-sääntöjen mukaista kilpuria on kehitetty Ruotsissa yksityistiimi Mpartin toimesta ja sillä on ajettu paljon testiä myös Englannissa. Uudella autolla ei ole kansainvälistä luokitusta, mutta se on hyväksytty jo Ruotsin kansalliseen sarjaan.

Rallin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella uudessa ralliautossa oli moottoriin liittyvä ongelma, jolloin huipputehoa oli hukassa yli 50 hevosvoimaa. Tämä pudotti Ketomaan yleiskilpailussa alkupätkien jälkeen seitsemänneksi ja 26 sekunnin päähän kärjestä.

– Ongelmat vaivasivat läpi kilpailun, mutta saimme sentään toiselle päivälle kulkupuolen paremmalle tasolle. Vika liittyi ahtopaineiden ohjaukseen, jota ei saatu kisan aikana kuntoon, Ketomaa raportoi.

– Testikilpailun tarkoituksena oli päästä mittaamaan käytännössä, että millä tasolla tämä auto on muihin perinteisiin ralliautoihin verrattuna. Ongelmista johtuen emme saaneet täyttä kuvaa potentiaalista.

– Tuoreella projektilla on kehitystyötä toki vielä reilusti edessä, mutta uskon tämän olevan kansallisella tasolla voittaja-auto jatkossa, heitti Ketomaa arvoituksellisesti.

Lähde: Jari Ketomaa


Facebook kommentit