Ketomaa taisteli lumisateessa kolmanneksi – “Mukava tunne palkita oma tiimi”

7.3.2019 / 16:51
Jari Ketomaa taisteli Joensuun SM-rallissa kolmen parhaan joukkoon (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Fiesta R5 -kuljettaja Jari Ketomaa ajoi hyvän kilpailun viime lauantaina Joensuun Itärallissa, joka päätti SM-sarjan talvikauden. Kokenut mikkeliläiskuski oli vaativissa lumiolosuhteissa paremmassa vauhdissa alkukauden kahteen muuhun osakilpailuun verrattuna.

Ketomaa Racing -tiimi perustettiin alkutalvella varsin nopealla aikataululla ja nyt toimivan rallitiimin tekemä työ kantoi hedelmää. SM1-luokassa kolmanneksi sijoittunut Jari Ketomaa ja kartanlukija Henri Arpiainen jäivät voittoon ajaneesta Emil Lindholmista 50 sekuntia. Toiseksi ajanut tuttu kilpakumppani Juha Salo ehti edelle 1,4 sekunnilla.

Ketomaa menetti reilusti aikaa kolmannella erikoiskokeella pienen ajovirheen seurauksena. Risteys valui pitkäksi, jonka jälkeen kolmen kärki oli jo hieman karussa. Rallin toinen puolisko kulki Ketomaalta hienosti, kun hän kirjasi ek-sijoitukset kaksi, kaksi ja kolme. Kiri onnistui ja Ketomaa ohitti sarjajohtaja Teemu Asunmaan.

– Tyytyväinen voin olla kilpailun kulkuun, erityisesti loppupätkiin. Toinen sija oli lähellä, mutta se yksi virhe vei ne saumat. Mukava tunne palkita oma tiimi “podium-sijalla”. Sankka lumisade asetti omat haasteensa, mutta me selvisimme liukkaissa olosuhteissa hyvin. En muista, milloin olisin kilpaillut noin lumisilla teillä, Ketomaa myönsi maalissa.

– Kiitokset lainakartturi Arpiaiselle hyvästä panoksesta, “Henkka” on muutenkin ollut tiimille suurena apuna talven aikana, Ketomaa lisäsi.

Ketomaa Racingin värit esiintyivät jälleen myös etuvetoisten autojen SM3-luokassa, jossa Ajari Piironen kilpailee M-Sportilta hankitulla Ford Fiesta R2:lla. Nuorukainen aloitti luokassa kahdeksantena, mutta pienet ongelmat ja osumat lumipenkkaan verottivat aikaa ja sijoitusta. Maalissa tuloksena oli 13. sija.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan toukokuun lopulla Riihimäellä ja tuo kilpailu avaa samalla myös kotimaisen arvosarjan neljä osakilpailua käsittävän kesäkauden.

Teksti: Jarno Saari, Ketomaa Racingin tiedotus


Facebook kommentit