Ketomäki ajoi voittoon Saksassa – “Niin kauan kun voitetaan, niin lähden puolustamaan voittoa”

11.9.2017 / 20:05
Jukka Ketomäki ajoi Pohjanmaa Rallissa toiseksi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kesäkuussa 41 vuotta täyttänyt Jukka Ketomäki ei enää kilpaile rallisarjoissa, eikä kilpailukalenterista löydy ralleja yhtä paljon kuin aikoinaan Ketomäen kiireisempinä kausina. Ylistarolainen ei ole kuitenkaan harrastusta täysin hylännyt ja nyt syyskuun alkuun Ketomäki kilpaili viikon sisään niin kotiseudullaan, kuin myös tutussa kilpailussa Saksassa.

Ennen syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajettua Pohjanmaa Rallia Jukka Ketomäki oli kilpaillut tänä vuonna tammikuussa Tunturirallissa, sekä helmikuussa Ruotsin MM-rallissa. Pitkäksi venyneestä kilpailutauosta huolimatta vauhti oli kuitenkin Pohjanmaa Rallissa hyvällä tasolla ja Ketomäki kellotti vertailukelpoisia aikoja SM-sarjan kärkikuljettajien Teemu Asunmaan ja Marko Männyn kanssa.

– Se oli ihan positiivinen yllätys. Olihan ne tuttuja teitä, mutta tietysti kaikki saa ne nuotittaa, niin ei se kotipaikkakaan nykypäivänä enää niin paljon merkitse. Siihen nähden, että pari päivää ennen rallia ensimmäisen kerran ajoin soralla tällä autolla, niin hyvältä tuntui, Pohjanmaa Rallissa toiseksi ajanut Ketomäki kommentoi UrheiluUutiset.comille rallin jälkeen.

2000-luvulla kahdella eri vuosikymmenellä rallin SM-sarjassa hyviä tuloksia tehnyt Ketomäki olisi varmasti vielä tänäkin päivänä kova tekijä kotimaiseen arvosarjaan, mutta vaikka rakkaus rallia kohtaan edelleen sykkiikin sydämessä vahvana, niin yksittäiset kisat silloin tällöin kuitenkin riittävät jo tässä kohtaa elämää Ketomäelle.

– Vanha mies jo. Silloin tällöin ajetaan jotain, Ketomäki naurahti.

– En ole enää viime vuosina ajanut niin paljon kisoja, mutta tietysti jos ajaisi useammin, niin pysyisi taso vähän parempana. Sitä aina pitää vähän tunnustella, kun lähtee kisoihin. Mutta se aika on mennyt jo, että pitäisi jotain isompia sarjoja ajaa. Taloudellinen puoli on kuitenkin niin raskasta. Ajateltiin, että mieluummin niin, että rallit on etukäteen maksettu eikä jälkikäteen, Ketomäki korostaa.

Ketomäki on ajanut tänä vuonna Rovaniemellä, Ruotsissa ja nyt Seinäjoella Skoda Fabia R5:llä.

– Se on minun, Jukka Metsälän ja täällä Pohjanmaa Rallissa kartturina toimineen Kai Risbergin yhteinen auto. Reilu vuosi sitten ostettiin ja silloin kun se hankittiin niin mietittiin, että sitten kun ajetaan, niin ajetaan kunnon autolla. On kyllä hieno auto ajaa ja oli yksi nautinnollisimmista ralleista mitä olen ajanut, Ketomäki hehkutti.

“Pelaa yllättävän hyvin sorallakin”

Jos ehti Ketomäellä ennen Pohjanmaa Rallia ajetusta edellisestä rallista vierähtää aikaa reilut puoli vuotta, niin seuraavaa rallia ei tarvinnutkaan odottaa sitten ihan niin kauan. Se kun oli edessä jo viikkoa myöhemmin, viime viikonloppuna Saksassa, Bad Schmiedebergin kylpyläkaupungin ympäristössä ajettu ralli, johon Ketomäki oli osallistunut peräkkäisinä vuosina 2012-2016 viisi kertaa ja voittanut jokaisena vuonna.

– Olen sanonut, että niin kauan kun siellä voitetaan, niin lähden puolustamaan voittoa. Nyt on sitten kuudes kerta. N-ryhmän Mitsubishi Evo ysillä ajan siellä, Ketomäki kertoi viikko ennen Rallye Kurstadt Bad Schmiedeberg -kilpailua.

Kartanlukijana Ketomäellä on joka kerta ollut saksalainen Kerstin Munkwitz ja autona Mitsubishi.

– Pariskunnan, joka käy paljon Suomessa, nainen on ollut minulla kartturina. Se on muuten ihan normaali ralli, mutta rengassääntö on sellainen, että pitää olla e-merkintä renkaassa, eli tieliikenne hyväksytty. Mutta sliksillä me ajetaan siellä, ne pelaa yllättävän hyvin sorallakin, Ketomäki taustoittaa.

Rallye Kurstadt Bad Schmiedeberg -kilpailussa erikoiskokeista melko tarkalleen puolet ajetaan asfaltilla ja puolet soralla. Viitenä aiempana vuonna Ketomäki on kertaalleen voittanut yleiskilpailun yli minuutin erolla, mutta muuten voittomarginaali on ollut alle puoli minuuttia. Tiukimmalle voitto meni viime vuonna, kun toiseksi ajanut Rudolf Reindl pääsi jo 7,7 sekunnin päähän. Ketomäen mukaan kilpakumppaneiden käyttämät autot tosin ovat olleet tasoltaan jotain ihan muuta kuin mihin ralleissa normaalisti törmää, varsinkin jos itse ajaa N-ryhmäläisellä.

– Me on aina ajettu N-ryhmän autolla. Kilpailijoilla on tähän asti ollut H-luokan autoja, joita voisi verrata esimerkiksi Suomen sprinttiautoihin. Välillä on ollut tiukkaakin. Mutta tänä vuonna H-luokan autot on kiellettyjä ja kaikki ajaa N-ryhmäläisillä. Periaatteessa ei pitäisi olla niin rajuja pelejä vastassa, Ketomäki ennakoi.

Ja Ketomäki tiesi mistä puhui. H-luokan autoja ei kilpailussa tänä vuonna nähty ja Ketomäen voittomarginaali toiseksi ajaneeseen Raphael Ramonatiin venähti yli puoleentoista minuuttiin. Voitto oli Ketomäelle siis jo kuudes peräkkäinen tässä rallissa ja näin ollen edessä on siis osallistuminen myös vuonna 2018. Koska muistutuksena:

– Olen sanonut, että niin kauan kun siellä voitetaan, niin lähden puolustamaan voittoa.

Pohjanmaa Ralli 2017 yleiskilpailun tulokset

1) Teemu Asunmaa (Skoda) 40.13,2
2) Jukka Ketomäki (Skoda) + 19,5
3) Marko Mänty (Skoda) + 50,5
4) Timo Mäenpää (Mitsubishi) + 1.29,7
5) Jukka Kasi (Skoda) + 1.41,0
6) Ville Hautamäki (Subaru) + 2.27,8

ADMV-Rallye Kurstadt Bad Schmiedeberg yleiskilpailun tulokset

1) Jukka Ketomäki (Mitsubishi) 39.41,6
2) Raphael Ramonat (Mitsubishi) + 1.31,8
3) Mario Czok (Mitsubishi) + 3.01,8
4) Sebastian Vollak (BMW) + 3.22,9
5) Dark Liebehenschel (Citroen) + 4.07,5
6) Bernd Knupfer (Opel) + 4.14,0
7) Petri Reinikainen (Mitsubishi) + 4.20,6

———-

14) Juha Nätkin (Skoda) + 6.44,9

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit