Kevin Hansen MM-sarjan historian 12. osakilpailuvoittaja – “Tämä tuntuu hullulta”

8.4.2019 / 08:23
Kevin Hansen ajoi voittoon MM-sarjan kauden avausosakilpailussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Abu Dhabissa. Finaalikolmikkoa yhdistävä tekijä kuvaa hyvin sitä tilannetta, mistä MM-sarja kauteen 2019 starttasi. “Kenttä” on edellisten kausien jälkeen tälle kaudelle tapahtuneiden isojen muutosten myötä tänä vuonna täysin avoin.

Tämä yhdistävä tekijä tottakai on se, että Abu Dhabissa finaalin jälkeen palkintopallille nousseille Kevin Hansenille, 20, Niclas Grönholmille, 22, sekä Liam Doranille, 32, nyt tullut palkintosijoitus oli uran ensimmäinen MM-sarjassa. Kun edellisten kausien menestyjistä tänä vuonna mukana eivät ole muun muassa Johan Kristoffersson, Petter Solberg ja Mattias Ekström, on MM-sarjan “kenttä” avoin uusille menestyjille.

– Tämä tuntuu hullulta! Sain hyvän startin finaalissa ja johdin noin viiden kierroksen ajan. Sitten mutkan 10 jälkeen Niclas törmäsi minuun ja lähes spinnasin, sekä menetin johtopaikkani. Voittaminen tuomariston päätöksellä ei ole täydellinen tapa voittaa. Tallissa kaikki ovat tehneet loistavaa työtä, mutta tämän voiton haluan omistaa Timmylle. Hänen olisi pitänyt olla tässä kilpailussa palkintopallilla, voittoon ajanut Peugeot-kuljettaja Kevin Hansen kommentoi.

Finaalissa ruutulipulle ensimmäisenä saapui Grönholm, mutta suomalaiskuljettaja sai kolmen sekunnin aikasakon ja putosi toiseksi. Voittoon noussut Kevin Hansen viittasi kommenteissaan kuusi vuotta vanhemman isoveljensä Timmy Hansenin epäonneen alkuerissä, kun Andreas Bakkerud täräytti tämän kylkeen kolmannessa alkuerälähdössä ja perjantaina molemmissa alkuerissä nopeinta vauhtia pitäneen Timmyn kilpailuviikonloppu oli ohi.

Kevin Hansenille nyt ajettu kilpailu oli MM-sarjassa uran 31. ja ruotsalainen keräsi viikonlopusta maksimipisteet (30) oltuaan finaalivoiton lisäksi ykkönen alkuerissä, sekä ykkönen omassa semifinaalilähdössä. Hansen debytoi MM-sarjassa kauden 2015 viimeisessä osakilpailussa Argentiinassa 17-vuotiaana ja debyytti olikin komea, kun neljän ruotsalaiskuljettajan miehittämässä finaalissa sijoitus oli viides. Vuonna 2015 Hansen voitti RX2-sarjan mestaruuden ja 2016 Supercar-luokan Euroopan mestaruuden.

Abu Dhabin osakilpailu ajettiin haastavissa olosuhteissa ja vielä illalla ajetun finaalin aikaan 1,2-kilometristä rataa lämmitti lähes 40 asteen paahtava kuumuus. Finaalikuusikossa nähtiin peräti viisi eri automerkkiä ja toiseksi sijoittui lopulta siis Grönholm, GRX Taneco -tallin Hyundailla. Tallin tiedotteessa Grönholm kommentoi, että ei ymmärtänyt tuomariston ratkaisua rangaista häntä, mutta MM-sarjan tiedotteessa katseet olivat jo seuraavassa osakilpailussa.

– Se ei ollut tahallinen osuma, mutta joskus tuomaristo katsoo näitä asioita eri tavalla kuin me kuljettajat, joten tämä pitää vain hyväksyä ja siirtää ajatukset kohti Barcelonaa, Grönholm sanoi.

Doran, Supercar-luokan EM-hopeamitalisti vuodelta 2012, oli alkuerien jälkeen vasta 11. sijalla, mutta nousi lopulta semifinaalin kautta aina finaaliin asti ja kolmanneksi.

– Aloitin huonosti, se on pakko myöntää ja minulla oli hieman vaikeuksia löytää autoon oikeat säädöt. Rauhoitin tilanteen ja selvisin semifinaaleihin vaikeuksien kautta. Koskaan ei pidä luovuttaa, ennen kuin homma on ohi, Doran korosti.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa.

Abu Dhabin finaalin tulokset

1) Kevin Hansen (Peugeot) 4.39,467
2) Niclas Grönholm (Hyundai) 4.39,946
3) Liam Doran (Audi) 4.40,195
4) Krisztian Szabo (Audi) 4.48,117
5) Janis Baumanis (Ford) 4.51,694
6) Timo Scheider (Seat) 5.09,084

Kuljettajien MM-pisteet 1/10 osakilpailua

1) Kevin Hansen (SWE) 30
2) Niclas Grönholm 26
3) Janis Baumanis (LAT) 20
4) Timo Scheider (GER) 20
5) Krisztian Szabo (HUN) 18
6) Liam Doran (GBR) 14
7) Anton Marklund (SWE) 14
8) Timur Timerzyanov (RUS) 13
9) Rokas Baciuska (LTU) 10
10) Guerlain Chicherit (FRA) 10
11) Timmy Hansen (SWE) 8
12) Cyril Raymond (FRA) 7
13) Reinis Nitiss (LAT) 5
14) Pal Try (NOR) 3
15) Andreas Bakkerud (NOR) 2
16) Guillaume De Ridder (BEL) 1
17) Oliver Bennett (GBR) 0

Osakilpailuvoitot rallicrossin MM-sarjassa

Johan Kristoffersson 20
Mattias Ekström 11
Petter Solberg 10
Andreas Bakkerud 6
Timmy Hansen 4
Davy Jeanney 2
Toomas Heikkinen 2
Sebastien Loeb 2
Kevin Hansen 1
Reinis Nitiss 1
Robin Larsson 1
Tanner Foust 1

Lue myös! Historiallinen tilanne, suomalaistalli MM-sarjan johdossa – “Pojat painaneet huippuduunia” (7.4.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit