Kilpailutauko ohi, Grönholm lomaili ja Timerzyanov meni naimisiin – “Tavoite mennä eteenpäin”

3.8.2018 / 06:06
Niclas Grönholm on ajanut tasaisen vahvasti koko kauden (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 toinen puolisko käynnistyy tänä viikonloppuna ajettavan Kanadan osakilpailun myötä, kun kaudesta on ajamatta yhteensä vielä kuusi osakilpailua.

Niclas Grönholm, joka kauden edellisessä Ruotsin Höljesissä ajetussa osakilpailussa ylsi jälleen semifinaaleihin saakka, on kuljettajien MM-pisteissä kahdeksantena. Tiimikaveri Timur Timerzyanov puolestaan nousi Ruotsin kisassa kymmenen parhaan joukkoon. GRX Taneco on 121 pisteellään tiimien MM-pisteissä neljäntenä, parhaana yksityistiiminä.

Kuukauden mittainen kesätauko rallicrossin MM-sarjassa on antanut GRX Tanecon väelle mahdollisuuden ladata akkuja ja valmistautua kauden seitsemänteen ja ensimmäiseen Euroopan ulkopuolella ajettavaan osakilpailuun. Tiimin tavoitteita on säädetty ylöspäin kauden jälkipuoliskolle ja molempien Hyundai i20 Supercar -autojen toivotaankin yltävän Kanadassa finaaliin asti. Kanadan osakilpailussa nähdään mukana yhteensä 15 kuljettajaa.

– Kesätauko oli todella tervetullut! Meillä oli aikaa levätä ennen kuin aloitimme valmistautumisen tuleviin osakilpailuihin. Emme valitettavasti pystyneet ottamaan osaa Latviassa ajettuihin testeihin, koska meillä on vain kaksi autoa ja ne olivat tuolloin jo matkalla Kanadaan, tiimipäällikkö Jussi Pinomäki taustoittaa.

Timerzyanoville Kanadan rata on tuttuakin tutumpi, sillä mies on kilpaillut siellä jo neljästi aiemmin. Grönholmille tämä on puolestaan kolmas kerta Trois-Rivieresissa. Venäläiskuski on nähty Kanadassa jopa palkintopallilla, kun hän ajoi kolmanneksi vuonna 2014. Grönholmin paras sijoitus kahdestoista on vuodelta 2016.

– Luvassa onkin hieman erikoisempi kisa, sillä rata kulkee osin kaupungin kaduilla. Koska sää Trois-Rivieresissa on usein epävakaista, tiimin on pystyttävä nopeasti reagoimaan muuttuviin olosuhteisiin. Kauden kuudessa ensimmäisessä osakilpailussa suorituksemme olivat tasaisia, mutta emme onnistuneet pääsemään “podiumille” saakka. Luulen kuitenkin, että Timur ja Niclas ovat oppineet paljon autoistaan, joilla he ovat taistelleet monenlaisissa eri olosuhteissa ja kuskimme ovatkin nyt entistä varmempia ja ns. kotonaan ajokeissaan, Pinomäki uskoo.

– Kanadassa nähdään, että tiimimme on äärimmäisen motivoitunut ja odottaa innolla hyviä tuloksia. Tavoitteenamme on mennä eteenpäin ja ylläpitää tähänastinen hyvä vauhtimme tehdastiimejä vastaan. Aiomme saada Hyundai i20 Supercarimme Kanadassa vähintäänkin semifinaaleihin, mikä tarkoittaa sitä, että finaalipaikkakin on varmasti GRX Tanecon tähtäimessä, Pinomäki ennakoi.

Grönholm käytti kilpailutauon tehokkaasti hyödykseen.

– Kesätauon aikana rentouduin, nautin ajasta perheeni parissa ja urheilin paljon. Vietin loman kotimaan upeissa keleissä ja kävin jopa katsomassa Suomen MM-rallia. Rata, jolla tuleva kisa ajetaan, eroaa melkoisesti kauden aiemmista kisapaikoista. Trois-Rivieres on pitkä rata, jolla on pitkä suora ja tiukkoja kurveja seinämien välissä. Se on aika erikoinen rallicross-radaksi, mutta minua ei haittaa. Luvassa on varmasti hieno kisa, josta toivon hyvää tulosta, niin että tämä kauden jälkimmäinen puolisko saisi heti ns. lentävän lähdön, Grönholm sanoo.

Timerzyanovilla sen sijaan oli hieman erilainen tapa viettää kilpailutaukoa.

– Mitenkö kesäbreikki meni? Oikein hyvin, menin naimisiin, joten minulla oli aivan mahtavaa vaimon, perheen ja ystävieni kanssa. Pääsin myös ajamaan kartingia ja tietysti oli myös aikaa levätä. Nyt en malta odottaa, että pääsen taas kilpa-auton rattiin, Timerzyanov sanoo.

– Kanadan rata on yksi suosikeistani. Vuonna 2014 pääsin heti ensimmäisessä siellä ajamassani kisassa “podiumille” ja siitä lähtien vauhtini Trois-Rivieresissa on aina ollut hyvää. Toivottavasti pystyn tänä vuonna tasaiseen ja vakuuttavaan suoritukseen. Kyseessä on hyvin nopea rata pitkine suorineen, mikä lupailee korkeita huippunopeuksia. Siellä on aina mahtava ilmapiiri, koska rata sijaitsee keskellä kaupunkia. Tiimimme on paiskinut kovasti töitä kisatauon aikana saadakseen automme hyvään iskuun ja tiedän, että olemme kilpailukykyisiä, Timerzyanov vakuuttaa.

Teksti: GRX Tanecon tiedote


Facebook kommentit