Kilpakumppani pilasi Grönholmin viikonlopun Riiassa – “Emme ole mukana sunnuntaina”

8.7.2022 / 19:44
Niclas Grönholm sai finaalissa hyvän startin, mutta kolmosmutkassa rytisi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RallyX-sarja kilpailee tänä viikonloppuna Bikerniekin radalla Riiassa, Latviassa. Perjantain ohjelmassa oli kauden viides osakilpailu.

Supercar-luokassa mukana oli yhdeksän kuljettajaa ja heistä kovin nimi ilman muuta rallicrossin MM-sarjan viime vuoden pronssimitalisti Niclas Grönholm, joka veikin nimiinsä kaikki kolme alkuerää. Semifinaaleja ei ajettu ja finaalissa Grönholmin lisäksi nähtiin Thomas Bryntesson, Ole Christian Veiby, Yury Belevskiy, Philip Gehrman, sekä Enzo Ide. Grönholm sai kuusikosta parhaan startin ja lähti johtamaan porukkaa, kunnes kolmosmutkassa rytisi ja oikein kunnolla.

– Koko päivän nopein ja finaalissa paalupaikka. Onnistuin startissa, mutta kolmannessa mutkassa minut ajettiin päin muuria. Vasen jalka ruhjeilla ja auto erittäin huonossa kunnossa. Emme ole mukana sunnuntain kilpailussa, Grönholm kertoi Instagram-sivullaan tuoreeltaan finaalin jälkeen.

Syyllinen Grönholmin rajuun ulosajoon ja keskeytykseen oli neljännestä ruudusta hyvän startin ottanut Belevskiy, joka yritti ohitusta Grönholmista radan kolmannessa mutkassa, mutta heikolla menestyksellä. Siinä missä Grönholm piti mutkassa oman ajolinjansa, yritti Belevskiy työntää autonsa väkisin ahtaaseen väliin ilman, että Sveitsin lisenssillä ajava venäläinen oli edes puolta auton mittaa suomalaisen auton rinnalla.

Grönholmin Hyundai ajautui päin rataa reunustavaa aitaa ja kaiken lisäksi vielä takaa tullut Veiby törmäsi kovalla vauhdilla Grönholmin auton kylkeen. Finaalia ei kuitenkaan keskeytetty punaisella lipulla ja vaikka Belevskiylle näytettiin hylkäyksen johdosta mustaa lippua kesken finaalin, ajoi Peugeot-kuljettaja kuitenkin maaliin asti. Ykkösenä, mutta jo siis valmiiksi hylättynä. Finaali ajettiin sateen osittain kastelemalla radalla.

Voiton nappasi lopulta tiukan taistelun jälkeen Bryntesson, joka kukisti Iden 0,654 sekunnilla. Philip Gehrman oli kolmas, häviten voittajalle yli 12 sekuntia. Myös kauden kuudes osakilpailu ajetaan Bikerniekin radalla ja kilpailupäivä on sunnuntai. Grönholmia ei siis tuossa kilpailussa mukana nähdä. Kolmen auton kolarin Supercar-luokan perjantain finaalista voit katsoa täältä, videolla kohdasta 5.25.00 eteenpäin.

Finaalin tulokset

1) Thomas Bryntesson NOR (Volkswagen) 4.31,985
2) Enzo Ide BEL (Audi) + 0,654
3) Philip Gehrman SWE (Audi) + 12,225
4) Niclas Grönholm (Hyundai) Keskeytys
5) Ole Christian Veiby NOR (Audi) Keskeytys
6) Yury Belevskiy SUI (Peugeot) Hylkäys

Nopein kierros: Ide (kierros 4/5) 52,103

 

 

Pistetilanne 5/7 osakilpailun jälkeen

1) Johan Kristoffersson (SWE) 113
2) Niclas Grönholm 113
3) Thomas Bryntesson (NOR) 96
4) Sondre Evjen (NOR) 85
5) Ole Christian Veiby (NOR) 80
6) Yury Belevskiy (SUI) 70
7) Philip Gehrman (SWE) 61
8) Enzo Ide (BEL) 46
9) Mattias Ekström (SWE) 43
10) Jere Kalliokoski 39

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Instagram


Facebook kommentit