MOTORSPORT

Kilpakumppanille 19 minuuttia aikasakkoa – Suninen nousi WRC2-luokassa kolmanneksi

Monte Carlon MM-rallissa perjantaina ulos ajanut ja kyseisen ajopäivän keskeyttämään joutunut Teemu Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa teki paluun kilpailuun Ralli 2 -säännön turvin lauantaina ja se kannatti. Suninen ajoi WRC2-luokan MM-pisteistä kilpailleista kuljettajista maaliin neljäntenä, mutta nousi myöhemmin kolmanneksi, kun Guillaume de Mevius sai ison aikasakon.

WRC2-luokassa Monte Carlon MM-rallissa mukana oli yhteensä 17 kuljettajaa ja heistä kuusi kuljettajaa oli ilmoittautunut mukaan kilpailemaan luokan MM-pisteistä. Näistä kuljettajista neljä selviytyi maaliin, kun taas Fordilla ajaneet Eric Camilli ja Kevin Abbring joutuivat keskeyttämään.

Keskeytyksen koki myös Teemu Suninen, joka perjantaisen ulosajon jälkeen kuitenkin palasi lauantaina takaisin kilpailuun Ralli 2 -säännön turvin. Suninen ajoi maaliin kaukana luokan MM-pisteistä ajavien kuljettajien kärkikolmikosta ja oli lopputuloksissa neljäs, mutta myöhemmin maaliintulon jälkeen toiseksi sijoittunut Guillaume de Mevius sai peräti 19 minuutin aikasakon, mikä pudotti belgialaisen neljänneksi ja Suninen nousi kolmanneksi. De Meviuksen saama aikasakko johtui autoon asennetusta reilut neljä kiloa liian kevyestä akusta.

– Varsinkin aamun toinen ek oli vaikea. Siellä oli paljon mutaa ja soraa tiellä. Onnistuin siitä huolimatta pitämään hyvää kyytiä yllä. Tämä päivä oli mieluisa päätös rallille ulosajon jälkeen, sekä lauantain, että sunnuntain erikoiskokeilla kaikista WRC2-luokan kuljettajista nopeimman kuljettajan tittelin napannut Suninen kommentoi tiedotteessaan kilpailun viimeisen ajopäivän päätteeksi.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsissa 15.-18. helmikuuta. Siellä Suninen hyppää kolmatta kertaa urallaan WRC-auton rattiin, kun Ford Fiesta R5 vaihtuu Ford Fiesta WRC:hen ja tallikavereina ovat viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, sekä Elfyn Evans.

– Se on ajatuksenakin jo erittäin kiehtovaa. Ruotsista minulla on jonkin verran kokemusta, mutta kyllähän kärkikuljettajien haastaminen vaatii aivan täydellisen onnistumisen, missä vain rallissa, Suninen muistuttaa.

WRC2-luokan lopputulokset (kaikki kuljettajat)

1) Jan Kopecky (Skoda) 4.35.38,5 *
2) Kalle Rovanperä (Skoda) + 5.15,3
3) Oliver Burri (Skoda) + 13.28,9
4) Eddie Sciessere (Citroen) + 22.47,7 *
5) Teemu Suninen (Ford) + 33.31,1 *
6) Guillaume de Mevius (Peugeot) + 33.46,1 *

* = Kilpaili MM-pisteistä

WRC2-luokan MM-pisteet Monte Carlon jälkeen

1) Jan Kopecky (Skoda) 25
2) Eddie Sciessere (Citroen) 18
3) Teemu Suninen (Ford) 15
4) Guillaume de Mevius (Peugeot) 12

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com