Kilpakumppanin kartturilta hehkutusta Ogierin voitolle – “Hatut pois päästä!”

15.3.2018 / 09:10
Thierry Neuville Meksikon MM-rallissa 2018 (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville lähti Meksikon MM-ralliin MM-pistejohtajana Monte Carlon ja Ruotsin osakilpailujen jälkeen. Belgialainen kuitenkin menetti asemansa ykköspaikalla, kun vaikeuksien sävyttämä viikonloppu toi kuudennen sijan ja samaan aikaan MM-pisteissä toisena ollut Sebastien Ogier ajoi voittoon.

Vuosi sitten Meksikossa kolmanneksi ajanut Thierry Neuville törmäsi viime viikonloppuna ajetussa kauden kolmannessa MM-rallissa suurin piirtein kaikkiin mahdollisiin ongelmiin, mihin yhden rallin aikana voi törmätä. Lähtöpaikka MM-pistejohtajana porukan ensimmäisenä autona maksoi aikaa perjantaina. Lisäksi matkaan mahtui moottoriongelmia, ongelmia ohjauksen kanssa, rengasrikko, sekä pari penkkaan törmäystä. Lopputuloksissa Neuville oli siis kuudes.

Neuvillen kartanlukija Nicolas Gilsoul on tunnettu siitä, että aina MM-rallien jälkeen hänen kotisivuiltaan löytyy kartanlukijan näkemys kilpailun kulusta. Ja näin tapahtui myös nyt ajetun Meksikon MM-rallin jälkeen.

– Meksikon MM-ralli on aina valtava haaste niin miehistölle, kuin autoillekin. Ne olosuhteet korkeassa ilmanalassa mihin törmäämme, niitä on täysin mahdoton ennalta luoda Espanjassa ajettavissa testeissä, Gilsoul korostaa.

Neuvillen ja Gilsoulin taistelu perjantaina “aura-autona” ei tuonut yhtään top 6 ek-sijoitusta. Perjantain ja lauantain väliselle yötauolle kaksikko saapui yleiskilpailun sijalla seitsemän, reilut kaksi minuuttia kärkeä perässä.

– Jos onnistui Thierry pitämään aikaeron kohtuullisena siihen nähden mikä lähtöpaikkamme oli perjantaina, niin kaksi rengasrikkoa ja tekniset ongelmat veivätkin sitten varsin nopeasti mahdollisuuden taistella palkintosijoituksista, Gilsoul kertaa kilpailun kulkua.

Meksikon MM-rallin voittaneelle kaksikolle Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia Gilsoul lähettää vilpittömät onnittelut.

– Kunniaa sinne minne kunniaa kuuluu, eli pakko sanoa, että “Seb” ja Julien olivat tänä viikonloppuna aivan uskomattomia. Hatut pois päästä heidän edessään, Gilsoul hehkuttaa.

Rallin MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu Korsikan legendaarisella saarella käynnistyy 6. huhtikuuta.

– Olemme jo aloittaneet keskittymisen Korsikan MM-ralliin, missä toivottavasti yllämme tänä vuonna samanlaiseen menestykseen kuin vuosi sitten, viime vuonna Korsikassa kauden avausvoiton Neuvillen kanssa napannut Gilsoul toivoo.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit