Kilpakumppanin raju ulosajo vei Joonalta luokkavoiton – “Siihen sumaanhan jäi kaikki kuskit”

3.2.2019 / 11:54
Lauri Joona oli hyvässä vauhdissa kauden SM-avauksessa Rovaniemellä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Sastamalalainen Lauri Joona sijoittui SM3-luokassa toiseksi rallin SM-sarjan avausosakilpailussa Rovaniemellä.

GGTurbo Ford Junior Rally Teamin ilmoittamana Ford Fiesta R2 -autolla kilpaileva Lauri Joona, 22, onnistui paukkupakkasessa ajetussa kisassa lähes täydellisesti ja ajoi peräti seitsemän kymmenestä SM3-luokan ek-pohja-ajasta.

– Omaan suoritukseen olen todella tyytyväinen, ei tehty mitään isoja virheitä koko kisan aikana. Ainahan sitä on jotain pientä parannettavaa. Auto toimi todella hyvin, samoin nuotti, kertoili Joona maalissa.

Luokkavoittokin oli neljättä Tunturiralliaan ajavalla Joonalla todella lähellä, mutta perjantai-iltana Joona ja kartturi Markus Määttänen jäivät edellä ajaneen kilpailijan onnettomuuden seurauksena syntyneeseen ruuhkaan ja hävisivät ajassa reilut 10 minuuttia. Tämä pudotti kuljettajaparin neljännelle sijalle ennen perjantain yötaukoa.

– Kyllähän se harmittaa tosi paljon, kun muuten kisa oli mennyt hyvin. Siihen sumaanhan jäi kaikki meidän luokan kuskit, mutta ei siitä mitään aikahyvitystä kuitenkaan saatu. No, onneksi kaverit on pahannäköisen rysäyksen jälkeen kunnossa, Joona totesi.

Lauantaina edellisen päivän harmit oli nollattu ja edessä oli jälleen viisi erikoiskoetta. Joona aloitti tasaisen varman nousun kohti kärkeä ja nakutteli luokan kärkiaikoja. Päivähuoltoon tullessa sijoitus oli noussut yhdellä. Huollon jälkeen oli jäljellä vielä kaksi erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli reilut 70 kilometriä. Heinunkierron (ek 9) Joona vei nimiinsä 7,6 sekunnin erolla seuraavaan.

Ja mikä tärkeintä, pätkän pohja-aika nosti autokunnan luokan lopputuloksissa toiseksi ainoastaan 0,3 sekuntia Ajari Piirosen edelle. Viimeisenä ajettu legendaarinen, lähes 50 kilometriä pitkä Ristilammen erikoiskoe, sujui Joonalta ja Määttäseltä samaan malliin, joten he pitivät toisen sijansa maaliin saakka. Palkintopallilla Lordin aukiolla nähtiin tyytyväinen kuljettajapari.

– Ei lauantaikaan ihan tapahtumitta sujunut, mutta ihan ok sekin meni. Tavoitteenahan oli sijoittua kolmen sakkiin. Tunturi on vaikea kilpailu, joten vaikka luokkavoitto oli lähellä, ei tämä toinen sija ihan hirveästi harmita. Saatiin paljon arvokkaita pisteitä koko SM-kautta ajatellen, Joona hehkutti.

SM3-luokan voittoon ajoi Roni Kauppi ja Joonan jälkeen kolmanneksi sijoittui tiimikaveri Sami Pajari. Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

Teksti: Anu Haapalainen, Lauri Joonan tiedotus


Facebook kommentit