Kimi Räikkösen veljenpoika kuin setänsä, turhia ei stressata – “Turha jännittää”

3.2.2023 / 11:43
Justus Räikkönen avasi SM-sarjan Rovaniemellä voitokkaasti (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

SM3-luokan pistejohtajana Kuopion SM-ralliin starttaa 17-vuotias Justus Räikkönen.

Justus Räikkönen ajoi viime kauden viimeisessä SM-rallissa urallaan ensimmäistä kertaa rallin SM-sarjassa kolmen parhaan joukkoon, kun Espoo Motorsport Clubia edustava kuljettaja nappasi Kouvolassa V1600-autojen luokasta kolmannen sijan. Heti seuraavassa SM-rallissa, tämän kauden avauksessa Rovaniemellä tammikuussa, olikin sitten ensimmäisen SM-voiton vuoro, kun Räikkönen vei nimiinsä etuvetoautojen SM3-luokan legendaarisessa Tunturirallissa.

– Hyvä fiilis! En olisi ikinä uskonut, että pystyn tämmöiseen ekassa kisassa. Ehkä tämä antaa jonkinlaista itsevarmuutta tuleviin koitoksiin. Toivottavasti tästä kaudesta tulisi nyt hyvä. Vaikea kuvitella parempaa alkua, viime vuonna Tunturissa ei mennyt ihan samalla tavalla. Tämä on hyvä nollaus sille ja saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Räikkönen kommentoi voittoisan suorituksensa jälkeen.

Sen lisäksi, että voitto oli Räikköselle ensimmäinen SM-sarjassa, niin ensimmäinen se oli myös Peugeot 208 Rally4 -autolle. Samaisella autolla Räikkönen ajoi luokkavoittoon myös viime vuonna Jyväskylän MM-rallissa, ollen samalla tämän legendaarisen kilpailun nuorin osallistuja ja nuorin luokkavoittaja kautta aikojen. Rallin SM-sarjan kauden toiseen osakilpailuun, joka ajetaan Kuopiossa lauantaina, Räikkönen starttaa SM3-luokan pistejohtajana.

– Hyvillä fiiliksillä startataan Kuopioon, mukava päästä taas kilpailemaan. Hyvä määrä kilpailijoita kisassa ja luokassa, mikä tietysti tekee hyvää kilvanajolle. Viime vuodelta muistissa on hyvät tiestöt joista tykkäsin kyllä paljon. Täytyy toivoa, että olosuhteiden puolesta olisi tarjolla jäistä pohjaa eikä soraa, niin se olisi aika ihanteellinen tilanne, Räikkönen toivoo.

Kimi Räikkösen veljenpoika Justus kilpailee SM-sarjassa Secto Automotive Labs -tiimissä, missä autojen huollosta vastaa Riku Tahkon johtama RTRC. Secto Automotive Labs -tiimin autoissa käytetään ainoastaan vihreästä vedystä valmistettua fossiilivapaata P1 Fuels -sähköpolttoainetta ja autojen kaikki voitelu tapahtuu Suomessa kehitetyllä fossiilivapaalla voiteluaineella.

 

Justus Räikkönen kilpailee rallin SM-sarjassa ja SM3-luokassa Peugeotilla (Kuva: Taneli Niinimäki).

 

 

 

“Turha alkaa sitä jännittämään”

Räikkönen ei edessä olevan kilpailun alla tulostavoitteilla päätään juurikaan rasittanut.

– Kausi on pitkä ja nyt Kuopiossakin luokka on niin täynnä nopeita kuljettajia, että on vain lähdettävä ajamaan omaa ajoa lähdöstä maaliin ja lauantaina illalla sitten nähdään mihin se Kuopiossa riittää. Toivotaan tietysti, että mahdollisimman korkealle, mutta turha alkaa sitä jännittämään. Yleisöä tulee varmaan olemaan paljon, kun paikalla on Rally1-kalustoakin ja yleisöhän tuo mukavasti fiilistä ajamiseen, aina sanavalmis Räikkönen ennakoi.

Jo viimevuotisen Jyväskylän MM-rallin jälkeen Räikkönen hehkutti sitä kuinka hienoa rallin ajaminen on, kun penkalla on paljon yleisöä.

– Oli kyllä kaikki niin upeaa koko tapahtuman suhteen, ei sitä vaan voi verrata mihinkään tähän asti ajettuun kilpailuuni. En malta edelleenkään olla kehumatta miten älytön määrä yleisöä reitin varrella oli! Kyllä siinä on fiilistä ajaa, Räikkönen kuvaili viime vuoden elokuussa uransa ensimmäisen MM-rallin jälkeen.

Siinä missä Räikkönen kulkee vielä ensiaskeliaan rallin parissa, on hänen kartanlukijansa nähnyt ja kokenut paljon. Mikael Korhosen uran ensimmäinen ralli oli vuonna 2004, kun Räikkösen syntymävuosi on 2005.

– Minun nuoruuden into ja Mikaelin luontainen rauhallisuus tukevat hyvin toisiaan. Pätkillä voi joskus olla sellaisia röykkyjä joita ei nuotituksessa näe, niin Mikael saattaa niitä muistaa menneiltä vuosilta ja näin saamme niitä nuottiin ja minimoitua riskejä siltäkin osin, Räikkönen taustoittaa.

Kuopion SM-ralli starttaa lauantai-aamuna Hotelli Iso Valkeisen edustalta kello 7.30 alkaen ja maalijuhlat puolestaan nähdään Kuopion torilla alkuillasta kello 17.32 alkaen. Kilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 94 kilometriä ja niistä ensimmäinen käynnistyy kello 9.15.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Lappi ja Katsuta tähdittävät Kuopion SM-rallia lauantaina – Näin seuraat kilpailua


Facebook kommentit