MOTORSPORT

Kimiläinen kommentoi Span joukkokolaria – Video näyttää hurjan tilanteen rajuuden

Naisten W Series -formulasarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa. Perjantaina ajetuissa aika-ajoissa koettiin dramaattinen hetki heti aika-ajojen alussa.

Vain naisille tarkoitetun W Series -formulasarjan osakilpailut ajetaan tänä vuonna Formula 1:n MM-sarjan osakilpailujen yhteydessä. Perjantaina Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa kuninkuusluokka ajoi toiset vapaat harjoituksensa kuivaten radan seuraavana vuorossa olleille W Series -sarjan aika-ajoille. Aika-ajoja ehdittiin ajaa kuitenkin vain pari minuuttia, kun sade alkoi uudestaan ja teki erityisesti Eau Rouge -mutkayhdistelmästä äärimmäisen liukkaan.

Puolen tunnin mittaista aika-ajosessiota oli ehditty ajaa noin kuusi minuuttia, kun Eau Rougessa sitten rytisi ja rytisi oikein kunnolla. Joukkokolarissa mukana oli kuusi kuljettajaa: Sarah Moore, Ayla Agren, Belen Garcia, Abbie Eaton, Beitske Visser, sekä Fabienne Wohlwend. Kaikki kuusi vietiin tutkimuksiin radan lääkintäkeskukseen ja sieltä Agren ja Visser jatkotutkimuksiin sairaalaan. Agren pääsi sairaalasta pois vielä perjantaina, mtta Visser ei.

– Se oli erittäin pelottava tilanne, mutta luulen, että minulla on enkeli olkapäälläni, koska vaikka oloni on nyt todella kipeä, niin onneksi mitään murtumia ei tullut, Visser kommentoi sairaalavuoteelta Twitterissä.

Kuten alapuolella olevalta videolta voi jokainen katsoa, kuuden kuljettajan joukkokolari Eau Rougessa oli todella raju ja sen lisäksi, että nykyiset autot osoittivat turvallisuutensa, mukana oli myös sitä kaivattua onneakin, että vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Viidenneksi nopeimman ajan aika-ajoissa ajanut, mutta neljännestä ruudusta lauantain kilpailuun starttaava Emma Kimiläinen kommentoi tapahtunutta Facebook-sivullaan perjantai-iltana.

– Olen iloinen, että kollegani ja ystäväni, jotka olivat mukana isossa onnettomuudesa Eau Rougessa, voivat hyvin. Se oli todella iso kolari, mukana oli kuusi kuljettajaa, kun he menettivät autojensa hallinnan nopean säätilan muutoksen seurauksena mutkassa, joka ajetaan läpi kuutosvaihteella. Erittäin pelottava hetki, mutta samalla nähtiin kuinka uskomattoman vahvoja ja turvallisia nämä autot ovat, Kimiläinen korosti.

Sarjan hallitseva mestari ja pistejohtaja Jamie Chadwick oli aika-ajoissa omaa luokkaansa, kukistaen maannaisensa Alice Powellin 0,721 sekunnilla. Chadwickille paalupaikka on kauden kolmas, kun taas pistekakkonen Powell on yltänyt kahteen paalupaikkaan tänä vuonna. Pistekolmonen Nerea Marti oli kolmas, mutta edellisen kilpailun tapahtumista tullut neljän lähtöruudun rangaistus pudotti hänet seitsemänteen lähtöruutuun ja nosti Caitlin Woodin kolmosruutuun.

– Sateen alettua rata oli erittäin liukas, joten ymmärrän täysin sen miksi osa kuljettajista ajoi (Eau Rougen) sen mutkan pitkäksi ja spinnasivat. Tämä on Spa ja kuten tänään näimme, olosuhteet ovat todella vaikeasti ennustettavissa, koska jossain kohtaa rataa saattaa sataa vettä, kun taas toisella puolella rataa paistaa samaan aikaan aurinko, Powell kuvaili Spa-Francorchampsin vuosien saatossa Formula 1 -kilpailujen kautta monille tutuksi tulleita olosuhteita.

Kilpailu Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa käynnistyy Suomen aikaa kello 17.30.

Belgian aika-ajojen tulokset

1) Jamie Chadwick (GBR) 2.18,074
2) Alice Powell (GBR) + 0,721
3) Caitlin Wood (AUS) + 1,163
4) Emma Kimiläinen + 1,484
5) Marta Garcia (ESP) + 1,752
6) Jessica Hawkins (GBR) + 2,018
7) Nerea Marti (ESP) + 1,127 *
8) Vicky Piria (ITA) + 2,019
9) Miki Koyama (JPN) + 2,087
10) Bruna Tomaselli (BRA) + 2,180

* = Neljän lähtöruudun rangaistus

Pistetilanne 4/8 osakilpailun jälkeen

1) Jamie Chadwick (GBR) 73
2) Alice Powell (GBR) 72
3) Nerea Marti (ESP) 37
4) Sarah Moore (GBR) 36
5) Emma Kimiläinen 35
6) Fabienne Wohlwend (LCH) 34
7) Irina Sidorkova (RUS) 34
8) Beitske Visser (NED) 18
9) Belen Garcia (ESP) 18
10) Bruna Tomaselli (BRA) 12

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, Facebook, Twitter
YouTube-video: HighAutoo Motors

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com