MOTORSPORT

Kimiläinen päätti kauden tyylikkäästi, Chadwick mestari – “Siihen se ratkesi”

Naisille tarkoitetun W Series -formulasarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina Brands Hatchin radalla Englannissa. Emma Kimiläinen nousi toisessa peräkkäisessä osakilpailussa palkintopallille ja mestariksi kruunattiin koko kauden ajan pisteissä johtanut Jamie Chadwick.

Assenissa, Hollannissa W Series -formulasarjan edellisen osakilpailun voittanut Emma Kimiläinen jatkoi Brands Hatchin radalla Englannissa lauantain vapaissa harjoituksissa siitä mihin Assenissa jäi, ollen molemmissa harjoitusjaksoissa koko porukan nopein kuljettaja. Kaiken lisäksi Kimiläisen erot molemmissa harjoitusjaksoissa muihin olivat varsin suuret, joten tämä lupasi hyvää sunnuntaille, niin aika-ajoon, kuin varsinaiseen kilpailuunkin.

Kimiläinen jäi kuitenkin aika-ajossa viidenneksi.

– Olin tyytyväinen esitykseeni lauantaina. Minulla on tapana päästä hyvään vauhtiin nopeasti, enkä tarvitse siihen paljoakaan kierroksia. Siitäkin huolimatta en onnistunut saavuttamaan paalupaikkaa kilpailuun jota todella halusin, koska aika-ajon loppuhetkillä renkaani olivat aivan loppu ja rata tuli paremmaksi koko ajan. Joka tapauksessa neljäs lähtöruutu oli ihan hyvä, ei liian takana, Kimiläinen kommentoi.

Kilpailussa Kimiläinen nousi heti startin jälkeen kolmanneksi, kun kolmannen lähtöruudun Esmee Hawkey pääsi hädin tuskin liikkeelle vihreiden valojen vaihdettua lähtövaloissa. Kun 10 minuuttia kilpailua oli ajettu, lähti Alice Powell yrittämään ohitusta kärjessä ajaneesta Jamie Chadwickista. Tämän kaksikon taistellessa kärkipaikasta, käytti Kimiläinen tilanteen hyväkseen onnistuneesti ja näin sekä Powell, että Kimiläinen nousivat ohi Chadwickista.

Chadwick, brittikuljettaja, joka oli johtanut pisteissä koko kauden ajan, kävi tiukkaa taistelua kolmannesta sijasta Beitske Visseriä vastaan. Hollantilainen oli viimeisessä osakilpailussa enää ainoa uhkaaja Chadwickin mestaruushaaveille, mutta selvää oli, että jos näillä sijoilla tultaisiin maaliin, säilyttäisi Chadwick pistejohtonsa ja nappaisi mestaruuden.

 

Alice Powell ja Emma Kimiläinen kävivät tiukan taistelun Brands Hatchin voitosta sunnuntaina (Kuva: W Series).

 

“Sain elämäni parhaan uusintastartin”

Visser nousi lopulta ohi Chadwickista aivan kilpailun loppuhetkillä ja nousi kolmanneksi, mutta mestaruuden voittamiseen olisi tarvittu Chadwickin romahtamista vähintään sijalle 10. Näin ei tapahtunut, Chadwick ajoi fiksun kilpailun, eikä lähtenyt kaksintaistelu tilanteissa puolustamaan paikkaansa liikaa, koska vaarana oli kolarointi ja sitä kautta mestaruus olisi lipsahtanut Visserin nimiin. Visserille siis W Series -sarjan hopeaa tänä vuonna.

Powell ja Kimiläinen karkasivat kärjessä omille teilleen ja Brands Hatchin runsaslukuinen yleisö pääsi todistamaan Assenin voittotaistelun toista näytöstä. Silloin Kimiläinen onnistui nousemaan ohi Powellista ja voittoon. Reilut 10 minuuttia ennen kilpailun loppua Miki Koyaman pyörähdys toi turva-auton radalle noin viiden minuutin ajaksi.

Turva-auton poistuttua takaisin varikolle, yritti Kimiläinen hyödyntää uusintastartin ja nousta ohi Powellin, mutta kaksikosta Powell oli lopulta se, joka sai paremman startin kilpailun jatkumisen jälkeen. Molemmat olivat kilpailun jälkeen samoilla linjoilla sen suhteen, että tämä oli kilpailun se lopullinen ratkaisu voittotaistelun suhteen.

– Tiesin, että minulta löytyy vauhtia ajaa voitosta ja sain onnistuneen startin. Olin hyvässä vauhdissa turva-auton tuloon asti. Suunnittelin, että hyökkään voittoon lopussa, mutta Alice hoiti uusintastartin todella hyvin ja karkasi minulta. Siihen se ratkesi lopullisesti, loppupisteissä viidenneksi noussut Kimiläinen myönsi.

Maalissa kaksikon välinen aikaero oli vain puoli sekuntia. Powell ajoi johtopaikalla erinomaisesti, eikä sortunut virheisiin Kimiläisen kovan painostuksen myötä. Kauden avausvoiton myötä Powell nousi loppupisteissä kolmanneksi.

– Kun turva-auto lähti pois radalta, niin sain elämäni parhaan uusintastartin. Luulen, että se oli lopullinen ratkaisu ja tarjosi minulle mahdollisuuden voittoon, Powell hehkutti.

Kauden kuudesta osakilpailusta loukkaantumisen takia väliin jättänyt Kimiläinen päätti kauden kahteen palkintosijoitukseen. Tavoite ensi kauteen on kristallin kirkas.

– Kaksijakoinen kausi ilman muuta minun kohdallani, koska missasin käytännössä kauden avauspuoliskon. Ensi vuonna tavoitteena on ehdottomasti voittaa mestaruus, Kimiläinen päätti.

Brands Hatchin tulokset

1) Alice Powell (GBR) 31.24,967
2) Emma Kimiläinen + 0,5
3) Beitske Visser (NED) + 5,7
4) Jamie Chadwick (GBR) + 9,3
5) Fabienne Wohlwend (LIE) + 9,7
6) Vicky Piria (ITA) + 10,7
7) Jessica Hawkins (GBR) + 11,0
8) Marta Garcia (ESP) + 11,6
9) Sabre Cook (USA) + 12,1
10) Sarah Moore (GBR) + 13,4

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com