Kimiläisen kilpailuvauhti jäi näkemättä kilpakumppanin ajovirheen seurauksena – “Shit happens”

5.5.2019 / 09:08
Emma Kimiläinen jäi W Series -sarjan avauksessa pisteittä (Kuva: W Series).

[ A- ] / [ A+ ]

Emma Kimiläisen osalta uuden W Series -formulasarjan avausosakilpailu Hockenheimissa, Saksassa päättyi lyhyeen.

Aika-ajoissa neljänneksi nopeinta vauhtia pitänyt Emma Kimiläinen epäonnistui startissa ja putosi sijalle 13. Kun kuljettajat saapuivat ensimmäisellä kierroksella radan kuudenteen mutkaan, oikealle taittuvaan tiukkaan neulansilmään, niin 14. lähtöruudusta startannut, mutta startissa viimeiseksi pudonnut Megan Gilkes teki pahan ajovirheen ja täräytti suoraan Kimiläisen auton kylkeen.

Molempien kuljettajien kilpailu oli siis ohi jo ennen kuin oli edes kunnolla ehtinyt alkaakaan.

– Aloitetaan vaikka, että “shit happens”. Se oli melkoinen osuma. Kilpakumppani menetti autonsa hallinnan kovassa jarrutuksessa ja epäonnekkaasti poisti minut ulos kilpailusta. En voinut tehdä mitään estääkseni sitä tilannetta tapahtumasta, Kimiläinen kommentoi Facebook-sivulla.

Kimiläinen oli ollut koko viikonlopun ajan vauhdin osalta aivan siellä kuumimmassa kärjessä, mutta nyt suomalaisen rattitaiturin kilpailuvauhti jäi näkemättä kilpakumppanin hölmöilyn seurauksena. Kimiläinen oli vakuuttunut siitä, että vauhti olisi riittänyt myös kilpailussa aivan sinne kuumimpaan kärkeen asti, epäonnekkaasta startista huolimatta.

– Sääli, koska uskon, että minulla olisi ollut vauhtia yltää palkintosijoille startin tapahtumista huolimatta. Auton säädöt tuntuivat todella hyvältä ja tiesin, että nopeutta löytyy, Kimiläinen korosti.

Kimiläinen asetti ennen kauden alkua tavoitteekseen uuden sarjan mestaruuden, mutta selvää on, että nyt tulleen nollatuloksen myötä tuo tavoite vaikeutui todella paljon. Ja varsinkin, kun sarjassa ajetaan vain kuusi osakilpailua.

– Nyt mestaruuden voittaminen on vaikeampaa, mutta minun urani on ollut melkoista selviytymistarinaa tähänkin asti, joten ehkä se myös jatkuu sellaisena. Yksi asia on varmaa: en tule koskaan antamaan periksi, Kimiläinen päätti.

W Series -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Belgian Zolderissa.

Lue myös! Naisten formulasarjan avaus brittijuhlaa – Kimiläiselle karvas keskeytys (5.5.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit