Kinnunen selkeässä pistejohdossa SM-finaaliin – “Tässä tilanteessa ei kannata lähteä höntyilemään”

26.9.2018 / 20:15
Jaro Kinnunen lähtee SM-finaaliin selkeänä SM3-luokan pistejohtajana (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Turun ja Salon seudulla ajetaan tulevana viikonloppuna rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu. SM3-luokkaa koko kauden ajan johtanut Jaro Kinnunen on saavutetulla pistepotillaan jo varmistanut mitalin, mutta kauden päätavoitteeksi asetettu SM-titteli on myös vahvasti menossa Peugeot-kuljettajan suuntaan.

Jaro Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka johtavat sarjaa 28 pisteellä, joten kaksikolle riittää päätöskisasta seitsemäs sija mestaruuden varmistamiseksi. Jos asiaa tarkastellaan toiselta kantilta, niin ainoa uhka mestaruudelle on Samuli Vuorisalo, joka on pakkovoiton edessä.

– Nyt on hieman erilaiset ennakkotunnelmat kuin yleensä, sillä tässä tilanteessa ei kannata lähteä höntyilemään kärkivauhtiin väkisin. Olisi tyhmää lähteä ajamaan suurella riskillä voitosta, Kinnunen järkeili.

– Kärkivauhtiin yltääkseen täytyy aina onnistua hyvin. Hiljaakaan ei toki voi lähteä ajamaan, eikä se ole tarkoituskaan.

Jarospeed-tiimin kuljettaja tiedostaa, että perusvauhti on hyvällä tasolla ja oma puhdas suoritus riittää hyville sijoille.

– En epäile hetkeäkään, etteikö pystytä hoitamaan mestaruutta kotiin. Hyvällä ja positiivisella fiiliksellä lähdetään kohti päätöskisaa. Ajoin asiakastilaisuuden viikonloppuna ja sitä ennen Maxell Rallin treenikisana, joten tuntuma on kohdallaan. Olisihan se mahtavaa päättää kausi Suomen mestaruuteen ja palkita tiimi ja yhteistyökumppanit, Kinnunen päätti.

SM3-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Jaro Kinnunen (EMSC) 112
2) Samuli Vuorisalo (TMS) 84
3) Niko Mäkinen (LaihUA) 69
4) Henri Hokkala (ALTI) 65
5) Jussi Lindberg (SiAk) 57
6) Lauri Joona (SAU) 51

Teksti: Jarno Saari, Jaro Kinnusen tiedotus


Facebook kommentit