Kinnusella mahdollisuus varmistaa mestaruus jo nyt – “Aivan normaalisti pyritään ajamaan”

31.8.2018 / 20:35
Jaro Kinnunen on hallinnut SM3-luokkaa tänä vuonna (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kaksivetoisten autojen SM3-luokkaa selvästi johtava Jaro Kinnunen starttaa kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun Sastamalan ja Huittisten teille mielenkiintoisista asemista.

Jaro Kinnunen, Peugeot 208 R2 -kuljettaja, on sarjan neljän eri luokan kilpailijoista ainoa, jolle luokkavoitto takaisi Suomen mestaruuden jo ennen kauden päätöskisaa. Espoolainen on saavuttanut kolme voittoa viidestä alkukaudella ajetusta kisasta, joten Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka lähtevät tutulla sykkeellä ja tavoitteella matkaan.

– Aivan normaalisti pyritään ajamaan ja voitto on tavoitteena. Mestaruutta ei ajatella sen kummemmin, vaikka pistetilanne toki tiedostetaan varsin hyvin. Olisihan se mahtava tilanne, jos saisi mestaruuden plakkariin jo ennen viimeistä osakilpailua, kaksikko toteaa.

SM-sarjassa on ollut pitkä kesätauko, mutta tuntumaa on Jarospeed-tiimissä pidetty hyvin yllä.

– Ajoin nolla-autoa Autoglym Rallin hienoilla teillä, joiden arvelen olevan samankaltaiset kuin tulevassa SM-rallissa. Viime viikonloppuna kävin testaamassa Urjalassa, jonne vielä kiitokset pätkän järjestäneelle taholle. Ennakkofiilikset ovat kyllä mahtavat. Mukavaa, kun voitolla on nyt iso panos. Uskon, että kisasta tulee tiukka. Meidän lähtöpaikka on hieman parempi kuin aikaisemmin, mutta tie puhdistuu kyllä jokaisen auton myötä, Kinnunen tiedostaa.

Teksti: Jarno Saari, Jaro Kinnusen tiedotus


Facebook kommentit