Kirkastuuko Vuorisalon kakkossijat nyt voitoksi? – “Omaa hyvää ajoa vaan ja annetaan mennä”

18.5.2018 / 10:19
Samuli Vuorisalo Joensuun SM-rallissa maaliskuussa (Kuva: Aino Mertanen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kesäkauden avauskilpailu ajetaan lauantaina Kouvolassa. SM3-luokassa kaksi kilpailua talvella luokkakakkoseksi kurvaillut Samuli Vuorisalo lähtee yhdessä kartanlukijansa Henri Arpiaisen kanssa hyvillä mielin kesän avaukseen.

Samuli Vuorisalo on SM3-luokan pisteissä talvikauden jälkeen jaetulla kolmannella sijalla.

– Talvesta on vierähtänyt jo pitkä tovi jolloin viimeksi on päässyt ajamaan kilpaa, joten tässä kohtaa viikkoa alkaa jo odottavan aika olemaan aika pitkä, fiilis korkealla ja mieli kirkkaana, Vuorisalo toteaa.

Vaikka edellisestä kisasta on tovi vierähtänyt, niin kylmiltään kaksikko ei kisaan lähde, vaan alla on hyvät testikilometrit ja ajaminen soralla palautettu mieleen.

– Edellisenä viikonloppuna ajoimme pari päivää testiä ja kilometrejä kertyi noin 100. Samoilla säädöillä lähdimme testaamaan kuin millä viime syksynä ajettiin Tampereella. Pieniä viilauksia teimme säätöihin ja kokeiltiin vähän eri rengasseoksia. Auto tuntui hyvältä ja nopealta, sekä saimme rengasasiat selville, joten luottavaisin mielin lähdetään kohti Kouvolaa, Vuorisalo kertoo.

SM3-luokka on viime vuosina ollut hurjan tasainen ja monella kuljettajalla on mahdollisuudet palkintosijoille. Vuorisalo odottaa kisasta vieläkin tiukempaa, mitä se jo talvella oli ja kahden kakkossijan jälkeen henkilökohtainen tavoite on parantaa tulosta yhdellä sijalla.

– Tiukkaa kisaa ja vääntöä tulee varmasti olemaan. Uskon, että homma tasoittuu entisestään kesäkisoissa, koska itseni mukaan lukien moni kuski tykkää varmasti ajaa enemmän kesällä kuin talvella. Pyritään parantamaan yhdellä sijalla talvikisojen lopputulosta, jonka lisäksi Tulevaisuuden tähti –kisankin pisteet ovat tärkeitä, mutta ei niitä parane liikaa miettiä etukäteen. Omaa hyvää ajoa vaan ja annetaan mennä, Vuorisalo päätti.

Teksti: Samuli Vuorisalon tiedote


Facebook kommentit