Kitaraa soittava Euroopan mestari tottunut selättämään vaikeudet – “Rata-autoilua haluaisin kokeilla”

23.5.2019 / 04:57
Alexey Lukyanuk, rallin Euroopan mestari 2018 (Kuva: Jorge Cunha / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin hallitsevan Euroopan mestarin alkukausi on ollut synkkä. Mutta kun Alexey Lukyanukin uraan tutustuu tarkemmin, niin tämä venäläinen ei tunnetusti ole koskaan, eikä missään tilanteessa luovuttanut, eikä tule varmasti tekemään sitä nytkään. Viikonloppuna ajettavaan Latvian EM-ralliin Lukyanuk starttaa suurimpana voittajasuosikkina.

Viime kaudella Fordin ratissa rallin Euroopan mestaruuden voittanut Alexey Lukyanuk, 38, vaihtoi tänä vuonna Citroeniin samalla, kun venäläinen Russian Performance Motorsport -talli vaihtui ranskalaiseen Sainteloc Racingiin. Kun EM-sarjan kahdeksasta osakilpailusta on nyt ajettu kaksi, löytyy Lukyanuk EM-pistetaulukosta vasta sijalta 10. Sekä Portugalissa, että Espanjassa hallitsevan Euroopan mestarin taival päättyi keskeytykseen.

Portugalin EM-rallissa Lukyanukin johtoasema ennen kahta viimeistä erikoiskoetta oli jo 43 sekuntia, kunnes toiseksi viimeisellä erikoiskokeella venäläinen kärsi rengasrikon ja putosi kolmanneksi. Viimeisellä erikoiskokeella oli vielä tarjolla hyviä EM-pisteitä, mutta rengasrikon seurauksena jarruletku oli vaurioitunut ja se aiheutti Lukyanukille rajun ulosajon.

– Noin 150 metriä pitkä suora ja sen päässä oli vasemmalle kääntyvä tiukka mutka. Jarrutin, mutta jarrupoljin painui pohjaan. Yksi jarruletkuista oli vaurioitunut rengasrikon seurauksena ja valitettavasti juuri jarrutushetkellä kovasta vauhdista se sitten petti. Yritin refleksin omaisesti kääntää mutkaan, mutta osuimme sisämutkassa johonkin ja siitä auto lähti pyörimään, eikä mitään ollut tehtävissä, Lukyanuk kommentoi EM-sarjan tiedotteessa.

Kauden toisessa EM-rallissa Espanjassa Lukyanuk kävi voitosta tiukkaa sekuntitaistelua isäntämaan Pepe Lopezia vastaan, kunnes toisen ajopäivän ensimmäisellä erikoiskokeella Citroenin vasen etupyörä otti kevyen kosketuksen reunakivetykseen, joka puolestaan rikkoi jousituksen. Lukyanukin tyly kohtalo oli joutua keskeyttämään kilpailu seuraavalla siirtymäosuudella.

Viime kaudella Lukyanuk voitti EM-sarjassa ajamistaan seitsemästä osakilpailusta kolme ja sijoittui kertaalleen toiseksi. Euroopan mestaruus ratkesi Lukyanukin eduksi jo ennen kahta viimeistä osakilpailua ja kauden päättäneen Latvian osakilpailun hän jätti väliin. Lukyanuk on kautta aikojen ensimmäinen venäläinen rallin Euroopan mestari, saavutus, jonka hän arvostaa itse uransa saavutuksista kaikkein hienoimmaksi.

– Se mestaruus oli tottakai tärkeä asia, koska toivon mukaan rallin tunnettavuus ja kiinnostavuus Venäjällä kasvaa sen myötä, sekä lisäksi mestaruus toivon mukaan auttaa meitä saamaan tueksemme lisää yhteistyökumppaneita, Lukyanuk toivoi viime kauden päätteeksi.

 

Alexey Lukyanuk ajoi Euroopan mestariksi vuonna 2018 Ford Fiesta R5 -autolla (Kuva: ERC Media).

 

“Oli tärkeää tietää, että nopeus ei ollut kadonnut”

Ensimmäisen kerran Lukyanuk osallistui rallin EM-sarjan osakilpailuun helmikuussa 2013, kun hän taisteli Latviassa kilpailun kärkisijoituksista Mitsubishi Lancer Evo X -autollaan sellaisia kuljettajia vastaan kuten Jari Ketomaa, Craig Breen, sekä Francois Delecour. Kun matkaa maaliin oli kaksi erikoiskoetta, oli Lukyanuk yleiskilpailussa neljäntenä, johtaen omaa luokkaansa lähes kahdella ja puolella minuutilla. Maaliin asti ei Lukyanuk kuitenkaan selviytynyt.

– Se kilpailu eteni hyvin, mutta sitten valitettavasti osuin lumipenkkaan, Mitsubishista öljyjäähdytin hajosi ja öljyt tulivat ulos moottorista. Jouduimme pysähtymään ja keskeyttämään, Lukyanuk muistelee reilun kuuden vuoden takaisia tapahtumia.

Uran ensimmäinen EM-voitto tuli Virossa ajetusta Estonia Rallista vuonna 2015 ja kyseessä oli Lukyanukille vasta kuudes kilpailu EM-sarjassa. Jälleen kerran Lukyanuk kilpaili Mitsubishi Lancer Evo X -autolla, kun taas päävastustajat olivat liikkeellä nykyaikaisemmilla R5-luokan ralliautoilla. Voittotaistelun Lukyanuk kävi puolalaista Kajetan Kajetanowiczia vastaan, jolla allaan oli Ford Fiesta R5 -auto. Maalissa eroa oli Lukyanukin eduksi 12,7 sekuntia ja olipa Lukyanukilla varaa ottaa jopa 10 sekunnin aikasakkokin.

– Meillä ei ollut silloin tarpeeksi rahaa kilpailla R5-luokan kalustolla. Aiemmin olimme olleet Estonia Rallissa toinen ja kolmas, mutta sitten se voitto tuli ja se oli kyllä ihan hullua! Olin voittanut Viron rallimestaruuden vuotta aiemmin, joten Estonia Rallin voittaminen oli erittäin tärkeää. Todella hienoja muistoja, Lukyanuk lähes herkistyy.

Sen sijaan lähes päivälleen kaksi vuotta sitten tapahtunut testionnettomuus ei todellakaan lukeudu Lukyanukin uran niihin hienoihin muistoihin, päinvastoin. Lukyanukin kohdalla ei pelkästään ura ollut tuolloin katkolla, vaan myös henki oli lähellä mennä. Pihkovassa, Venäjällä ajetuissa rallitesteissä kaksi autoa törmäsi kovassa vauhdissa toisiinsa ja seuraukset olivat erittäin vakavat.

Vain paria viikkoa aiemmin Espanjan EM-rallin voittoa juhlinut Lukyanuk ja testeissä hänen kyydissään ollut Nikita Gergel, sekä toista autoa ajanut Vjatseslav Kucherov loukkaantuivat onnettomuudessa vakavasti. Kucherovin autossa ollut kartanlukija Alexey Lyadukhin sen sijaan ei selviytynyt, vaan hän menehtyi saamiinsa vammoihin.

Lukyanuk mursi onnettomuudessa niin molemmat jalkansa, lantionsa, kuin myös yhden selkänikaman ja hän joutui olemaan varsin pitkään tehohoidossa. Vain pari kuukautta myöhemmin rallimaailma kuitenkin todisti eräänlaista ihmettä, kun Lukyanuk ilmoitti osallistuvansa Puolan EM-ralliin. Heti ensimmäinen erikoiskoe osoitti sen, että Lukyanuk oli tehnyt välittömästi paluun takaisin huipulle, kun hän ajoi pohja-ajan.

– Kun olin sairaalassa, niin mielessäni pyöri ajatus paluusta rallin pariin mahdollisimman nopeasti. Henkisellä puolella tein kovasti töitä sen eteen, että olisin valmis taistelemaan, kun se hetki koittaisi. Teimme paljon valmisteluja, harjoituksia ja kuntoutusta. Sitten kun se paluu tapahtui, niin olin heti hyvässä vauhdissa. Oli tärkeää tietää, että nopeus ei ollut kadonnut minnekään. Se oli ehdottomasti minulle tärkeintä, Lukyanuk muisteli puolitoista vuotta onnettomuuden jälkeen.

Todellista sankaritarinaa ei yksittäisen kilpailun lopputuloksen osalta vielä Puolassa tuolloin kirjoitettu, kun Lukyanukin taival päättyi jo toisella erikoiskokeella ulosajoon ja keskeytykseen. Sen sijaan nousu Euroopan mestariksi heti onnettomuutta seuraavalla kaudella on jo todellinen sankaritarina ja tullaan muistamaan rallin historiassa ikuisesti.

 

Tänä vuonna Alexey Lukyanuk taistelee EM-tittelistä Citroenilla (Kuva: Jorge Cunha / DPPI).

 

“Siinä tuli sitten mokattua”

Lukyanuk on aina ollut suosittu rallikuljettaja, eikä vähiten hänen periksiantamattoman luonteensa, vaan myös näyttävien ajosuoritusten, sekä värikkäiden kommenttien ansiosta. Viime vuonna Lukyanuk johti EM-sarjan avausosakilpailua Azorien saarilla Portugalissa selvästi ja kun sopiva mutka hieman ennen maalia osui kohdalle ja siinä oli yleisöä paikalla, päätti Lukyanuk tarjoilla ylimääräisen ohjelmanumeron.

– Siinä tuli sitten mokattua. Hieman ennen maalia päätin yrittää muutamia “donitseja”. Jarrut olivat jo ihan loppu siinä vaiheessa erikoiskoetta, eikä käsijarrukaan toiminut normaalisti, joten eihän niistä “donitseista” oikein sitten tullut mitään. Menetin siinä aikaa ja päivän päätteeksi menetin sijan tai pari, Lukyanuk muistelee.

Ei Lukyanuk kokonaiskilpailun voittoa suinkaan menettänyt, vaan päiväkohtaisissa pisteissä pudotusta tuli parin sijoituksen verran. Silläkin oli omat vaikutuksensa kauden kulkuun.

– Saimme niiden “donitsien” seurauksena viimeisen ajopäivän osalta pari pistettä vähemmän ja mikäli olisin ajanut sen erikoiskokeen maaliin normaalisti, niin olisin päässyt juhlimaan Euroopan mestaruutta välittömästi Tshekin osakilpailun jälkeen, enkä vasta sen jälkeen, kun pistetilanne katsottiin uudestaan muuttuneen tilanteen takia, Lukyanyk viittaa sen aikaiseen ainoaan pisteuhkaajaansa Bruno Magalhaesiin, joka Tsekin osakilpailun jälkeen joutui rahapulassa jättämään kaksi viimeistä osakilpailua ajamatta ja Lukyanuk oli varmistanut mestaruutensa.

Lukyanuk ei viime syksynä kauden päättäneeseen Latvian EM-ralliin osallistunut, mutta alkuseremoniassa hänet nähtiin mukana ja varsin yllättävässä tehtävässä: soittamassa kitaraa!

– Soitin bändissä 15 vuotta sitten Moskovassa ja minulla on edelleen hallussani muutama kitara joilla harjoitella. En soita enää missään, ainoastaan vain itsekseni ja minulla on aina hauskaa. Olen amatööri, enkä todellakaan siis mitenkään hyvä soittaja, mutta yritän kehittyä siinäkin. Soitan heviä, mutta en koskaan laula, Lukyanuk taustoitti rakasta harrastustaan.

Viime vuoden joulukuussa Lukyanuk pohti Venäjän Autosportin haastattelussa tulevaisuutensa näkymiä autourheilun osalta.

– Rakastan autoja ja kaikki moottoriurheilun lajit ovat lähellä sydäntäni. Haluaisin kokeilla ehdottomasti rata-autoilua. Rallissa olen ollut nopea asfaltilla, joten tuskin radallakaan olisin viimeinen.

Myös erämaarallit ovat nousseet usein esille Lukyanukin kohdalla.

– Kaikki aina sanovat, että rallista pitäisi suunnata erämaaralleihin. Se on mielenkiintoinen laji, mutta miellän sen enemmänkin seikkailuksi, koska normaaliin ralliin verrattuna siinä on vaikeampaa pistää parastaan peliin. Rallissa kuitenkin tiedät erikoiskokeet hyvin, kun taas erämaaralleissa pitää pystyä heti olemaan nopea ennakkoon tuntemattomalla reitillä, Lukyanuk muistutti.

Latvian EM-ralli, Liepaja Ralli, ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna tulevana viikonloppuna. Lauantaina ja sunnuntaina soralla ajettavat 13 erikoiskoetta ovat yhteispituudeltaan hieman alle 207 kilometriä. Lukyanukin maanmies Nikolay Gryazin on juhlinut yleiskilpailun voittoa tässä rallissa kahtena edellisenä vuonna, mutta tänä vuonna hän ei ole mukana. Gryazin keskittyy parhaillaan viikon päästä käynnistyvään Portugalin MM-ralliin.

Alexey Lukyanuk, 38

Syntynyt 12.12.1980 Moskova, Venäjä
Rallin Euroopan mestari 2018
Rallin Viron ja Venäjän mestari 2014
33 EM-rallia, 8 voittoa, 14 palkintosijoitusta
3 MM-rallia, luokkavoitto Suomessa 2013
Viimeisin MM-ralli Ruotsi 2017, WRC2-luokan 11.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-videot: Rallin EM-sarja
Kommentit: Rallin EM-sarja ja Venäjän Autosport


Facebook kommentit