Klassikon olosuhteet vetivät Rovanperän jo sarkastiseksi – “Näytti oikein mukavalta”

3.8.2023 / 08:20
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen seremonialähdössä keskiviikkona (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Suomessa ja Jyväskylässä. Suurimpana voittajasuosikkina kilpailuun starttaa MM-pistejohtaja Kalle Rovanperä.

On selvää, että Kalle Rovanperän vauhti, osaaminen ja nykyvire riittävät voittoon asti Suomen MM-rallin yleiskilpailussa, vaikka pitää tietysti muistaa, että puuppolalainen kilpailee tässä äärimmäisen haastavassa kilpailussa vasta kolmatta kertaa urallaan pääluokan kalustolla. “Aura-autona” reitille starttaavan Rovanperän voittomahdollisuuksien osalta suurta roolia näyttelee perjantain sää ja sitä kautta teiden kunto.

Perjantaina kahteen kertaan ajettavan Myhinpään klassikkopätkän viime hetken olosuhteet saivat Rovanperän nuotituksen jälkeen kommentoimaan tilannettaan jo varsin sarkastiseen sävyyn.

– Melkein koko pätkä oli korjattu isolla murskeella. Näytti oikein “mukavalta” lähteä ensimmäisenä autona sitä ajamaan. Kyllä me sadetta tarvitaan perjantaina, että siitä auraushommasta tulisi jotain, Rovanperä korosti keskiviikkona järjestetyn Mestareiden Puiston tilaisuuden yhteydessä.

Myhinpää tekee tänä vuonna paluun Suomen MM-rallin reitille pitkän tauon jälkeen ja Rovanperälle kyseessä on luonnollisesti Keski-Suomen sorasirkuksen erikoiskokeiden osalta uusi tuttavuus. Nuotituksen perusteella, jos siis unohdetaan hetkeksi irtosora ja sitä kautta ensimmäisenä reitillä olevan kuljettajan haastavat olosuhteet, Rovanperä kertoi tykänneensä tästä erikoiskokeesta.

– Siellä saa nautiskella, jos ajo maittaa. Ekalla lenkillä se tulee olemaan meidän kohdalla aika tien täydeltä tulemista, irtosoraa kun oli tosiaan paljon. Muutenhan se on hieno pätkä. Paljon ylityksiä. Se pitää saada osumaan nappiin ja hyvä rytmi päälle, Rovanperä kommentoi.

Suomen MM-rallin, Secto Rally Finlandin, avauserikoiskoe ajetaan Jyväskylän Harjulla torstai-iltana kello 19.05. Metsäerikoiskokeille karavaani suuntaa perjantai-aamuna. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit