Klemmari väsähti, Mäkiselle pettymys Kouvolan sorateiltä – “Osa löytyi lopulta konehuoneesta”

24.5.2018 / 10:26
Niko Mäkinen koki pettymyksen Kouvolan SM-rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Niko Mäkinen joutui pettymään rallin SM-sarjan kesäkauden avauksessa Kouvolassa. Suurin odotuksin hyvin menneiden testien jälkeen kilpailuun startannut laihialainen keskeytti tekniseen vikaan rallin kolmannella erikoiskokeella.

SM3-luokassa ennen kilpailua toisena ollut Niko Mäkinen oli vielä rallin aattona luottavainen, Jarno Ottmanin kartturoima autokunta tavoitteli voittoa.

– Testi meni hyvin, auton alustaa säädettiin ja siitä tuli todella hyvä ajettava. Se nosti odotuksia. Kisa-aamuna oli fiilis, että nyt lähdetään ajamaan mitalisijasta, jopa voitosta, Mäkinen kertaa.

Ensimmäinen erikoiskoe sujui kaksikolta vielä tunnustellen.

– Hieman oli takkuinen alku. Ei oikein saanut pitoa, mutta loppua kohden parani ja tästä lähdetään parantamaan, Mäkinen kertasi Ralliradiolle erikoiskokeen maalissa.

Seuraava erikoiskoe meni ensimmäisen tavoin, mutta kolmosella löytyi vauhti, kunnes pamahti.

– En saanut rytmiä, jarrupaikat olivat tosi liukkaita. Toisena autona reitillä oli aika uusi juttu, ehkä se vähän vaikutti. Kolmonen lähti hyvin, ajettiin jo rallia. Saatiin tuntumaa, kun oli tasaisesti liukasta, eikä pito vaihdellut koko aikaa. Siinä vaiheessa kun alkoi olla kivaa ja tuntui kilvanajolta, kuului ensin mossahdus ja sitten kunnon pamaus ja se oli laakista stop, Mäkinen kuvailee.

– Ajoin sivuun ja hyökkäsin konepellin alle. Näin, että turbon ahtoputki oli irronnut. Ilmeisesti sitä paikallaan pitävä klemmari oli väsynyt ja siksi irtosi. Osa löytyi lopulta konehuoneesta, mutta aikaa oli mennyt jo niin paljon, että oli turha enää jatkaa kilpailua, Mäkinen harmittelee.

Ford Motorcraft Rally Teamissa ajava Mäkinen piti sijoituksena sarjassa, mutta kilpakumppanit hiipivät kosketusetäisyydelle, kun eroa on enää yksi piste. Koko kautta yksi epäonninen kilpailu ei kuitenkaan pilaa, lopputuloksiin lasketaan kuusi kauden seitsemästä osakilpailusta.

Seuraava osakilpailu on Mäkisen kotikisa. Pohjanmaa Ralli ajetaan lauantaina 16. kesäkuuta..

Teksti: Puistohulmi Racingin tiedote


Facebook kommentit