Knonin nopeudet liikaa FIA:lle, Ruotsin MM-rallin erikoiskoe peruttiin

11.2.2017 / 12:10

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin MM-rallin 12. erikoiskoe on peruttu.

31,6-kilometrnen Knonin erikoiskoe piti ajaa toistamiseen lauantaina kello 13.58 alkaen. Rallin järjestäjät kuitenkin tiedottivat puolenpäivän aikaan, että kansainvälinen autourheiluliitto FIA on päättänyt peruuttaa erikoiskokeen turvallisuustekijöihin vedoten.

Kun Knon ajettiin ensimmäisen kerran aamupäivällä, niin huippunopealla erikoiskokeella uusien WRC-autojen nopeudet nousivat todella hurjiin lukemiin ja useampi kuljettaja ajoikin reilusti kovemman keskinopeuden kuin esimerkiksi Suomen MM-rallin Ouninpohjan legendaarisen erikoiskokeen kovimmat noteeraukset ovat vuosien saatossa olleet.

Pohja-ajan Knonissa aamulla tehneen Ott Tänakin keskinopeus oli 137,8 km/h, kun esimerkiksi Kris Meeken noteeraus Ouninpohjan erikoiskokeella viime vuonna oli 132,5 km/h. Uutisoimme uudesta nopeusennätyksestä aamulla ja silloin pohdimme sitä, että tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten FIA suhtautuu tämän kaltaisiin nopeuksiin jatkossa. Useat kuljettajat kun ovat Ruotsin MM-rallin yhteydessä kritisoineet, että turvallisuuden kannalta vauhdit ovat nousseet jo liian koviksi.

FIA reagoikin tilanteeseen nopeasti ja päätös oli lopulta perua Knonin erikoiskokeen toinen ajokerta, joka nyt siis ajetaan siirtymäosuutena.

Lue myös! Nyt muuten mennään kovaa! Ruotsin MM-rallissa tehtiin hurja nopeusennätys (11.2.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit