Koivunen Historic-luokan nopein Kalpalinnassa – Haapalainen pistejohdossa

2.7.2019 / 18:42
Kari Haapalaisen VW Kupla on komea näky ralliteillä (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalpalinnan Sprintin Historic-luokkiin ilmoittautui yhden jälki-ilmoittautuneen kera ilahduttavasti peräti parisenkymmentä kuljettajaa ja suurin osa Historic Rally Trophyn osakilpailuista tuttuja, mutta ensimmäistä kertaa sarjan osakilpailussa mukana olevia.

Päivän nopein kuljettaja oli Teemu Koivunen Volvo 242:lla. Matti Jaatinen samanlaisella Volvolla hävisi 0,32 sekuntia. Sarjan pistejohdossa Kalpalinnaan lähtenyt Kari Haapalainen Volkswagen Kuplallaan oli porukan kolmanneksi nopein, eroa Koivuseen kertyi 2,77 sekuntia.

Kalpalinnassa kisanneista vain neljä oli sellaisia kuljettajia, joilla on pisteitä aiemmista sarjan osakilpailuista. Haapalaisella oli kolme osakilpailuvoittoa, jotka täydentyivät nyt neljännellä. Haapalainen kasvatti näin pistepottinsa 44 pisteeseen ja vankisti asemiaan sarjan pistejohdossa. Haapalaisen pahimman uhkaajan, ennen Kalpalinnaa pisteissä kakkosena olleen Harri Könösen, ongelmaksi tulivat tekniikkamurheet. Könönen ei päässyt ensimmäistä kierrosta kunnolla loppuunkaan, kun Mazda 323 GTX:n kulku tyrehtyi.

– Taitaa olla jokin moottorin antureista vioittunut, loppumatka tultiin ihan tyhjäkäynnillä. Rata oli muutoin oikein kiva, kertasi Könönen kisan jälkeen.

Toista kierrosta Könönen ei ajanut. Ensimmäisen kiepin aika riitti luokassa viidenteen sijaan ja lopputuloksissa Könönen oli lopulta kuudes, kun Bertil Lindholm Volvo 164:lla kiri ohi. Saadut viisi pistettä pitävät Könösen kuitenkin vielä mukana mestaruustaistossa. Ero Haapalaiseen kasvoi ja on nyt kahdeksan pistettä. Kaikki on siis vielä mahdollista, kun kaksi osakilpailua on ajamatta. Lopputulokseen kilpailijoille lasketaan viisi parasta suoritusta.

Markku Taipale kohensi asemiaan pistetaulukossa. Kalpalinnassa luokkansa kakkoseksi tällä kertaa Cortina Lotuksella ajanut Taipale nousi pistetaulukossa kolmanneksi 31 pisteen turvin. Neljäntenä nyt oleva Niko Allinen ei valitettavasti päässyt ensimmäistä kierrosta maaliin ja näin ollen keskeytti, eikä siksi siis kasvattanut pistepottiaan. Allinen on nyt kaksi pistettä Taipaleen takana ja neljäntenä.

Kaikki loput Historic-kuljettajat olivat ensimmäistä kertaa Historic Rallisprint -sarjan osakilpailussa mukana, eikä tietenkään yhden kilpailun pistesaalis vielä riitä jaettua kahdeksatta sijaa parempaan. Poikkeuksena tässä joukossa on Matti J. Tarvainen, joka on pistetaulukossa seitsemäntenä 16 pisteellä, mutta hän ajoi nyt ensimmäistä kertaa luokassa 2 Skodalla tutun luokan 5 Mitsubishin sijaan. Kalpalinnasta Tarvaiselle tuli yhdeksän pistettä, mutta niitä ei lasketa Mitsubishi-pisteiden kanssa yhteen.

Seuraava osakilpailu ajetaan Iisalmessa Autoglym Rallin jälkeisenä päivänä. Iisalmen Sprintin kilpailusääntöjen tietojen mukaan radalla on pituutta pari kilometriä ja sen pinta on asfalttia.

Kalpalinnan Sprintin Historic-luokkavoittajat

Luokka 1 – Hannu Sartovuo (HRCF) Ford Escort 1300 GT 2.08,81
Luokka 2 – Sami Jaakkola (Päij-HUA) Fiat X1/9 2.06,26
Luokka 3 – Kari Haapalainen (Päij-HUA) Volkswagen 1303 S 2.01,42
Luokka 4 – Ilkka Koskela (TAUK) Fiat Ritmo 130 TC 2.05,64
Luokka 5 – Teemu Koivunen (SomUA) Volvo 242 1.58,65

Historic Rallisprint pistetilanne 4/6 osakilpailua

1) Kari Haapalainen 44
2) Harri Könönen 36
3) Markku Taipale 31
4) Niko Allinen 29
5) Hannu Kärkkäinen 26

Teksti: Kikka Kuosmanen, Historic Rallisprintin tiedotus


Facebook kommentit