Kokeneet karpaasit hallitsevat WRC2-luokkaa, Rovanperä viidentenä – “Tyytyväinen päiväämme”

17.8.2018 / 23:04
Kalle Rovanperä ajaa viidentenä (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Saksan MM-rallissa WRC2-luokkaa hallitsevat perjantain jälkeen luokan ikäpresidentit. Kalle Rovanperä on viidentenä ja Jari Huttunen kahdeksantena.

Saksan MM-rallia pidetään yhtenä rallin MM-sarjan vaikeimmista osakilpailuista, missä kokemuksesta ei ainakaan haittaa ole. Liekö sitten sattumaa vai ei, mutta kun WRC2-luokan tuloksia katsotaan perjantain erikoiskokeiden jälkeen, niin neljän kärjestä löytyy sellaisia kuljettajia, joiden iät ovat 36, 35, 30 ja 39 vuotta. Kalle Rovanperä viidennellä sijalla on puolestaan 17-vuotias.

Viime vuonna Saksassa WRC2-luokassa toiseksi ajanut Jan Kopecky, 36, otti tiukan kiinnityksen kuluvan kauden neljänteen luokkavoittoonsa, kun tshekki nakutti perjantain erikoiskokeilla kolme pohja-aikaa ja johtomarginaali toisena olevaan Yoann Bonatoon, 35, nähden on 22,2 sekuntia.

– Olosuhteet eivät tänään olleet helpot, joten toivottavasti lauantaina olisi kuivempaa. Luulen, että vauhtimme on ollut ihan hyvää. Jos vielä yrittäisin kovempaa, niin luultavasti tekisin pieniä virheitä ja juuri ne pienet virheet voivat kostautua tässä kilpailussa, Kopecky järkeili viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Bonato, 35, on ranskalainen asfalttispesialisti, joka tänä vuonna voitti pikkuluokan Monte Carlossa tammikuussa ja Korsikassa huhtikuussa Citroenin uuden R5-auton debyyttikilpailussa sijoitus WRC2-luokassa oli toinen. Bonato ei ole tänä vuonna muita MM-ralleja ennen Saksaa ajanut. Monte Carlossa edellisen kerran kilpaillut Eric Camilli, 30, on kolmantena ja hallitseva rallin Euroopan mestari Kajetan Kajetanowicz, 39, neljäntenä.

Luokan pohja-ajan torstain yleisöerikoiskokeella ajanut Rovanperä avasi perjantain yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla. Kolmas erikoiskoe toikin sitten lunta tupaan, tai tässä tapauksessa vettä silmille, kun sadekuuro kesken erikoiskokeen hidasti Rovanperän matkaa ja eroa kärkeen kertyi yli puoli minuuttia. Siitä sisuuntuneena Rovanperä kellotti seuraavalle erikoiskokeelle pohja-ajan ja yötauolle puuppolalainen yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa saapui viidentenä.

– Saksan ralli on juuri niin haastava kuin ennalta saattoi odottaa, eikä kolmos-ek:lle osunut sadekuuro ainakaan tehnyt ajamisesta helpompaa. Yleisesti ottaen olen tyytyväinen päiväämme. Saatiin jälleen reilusti kokemusta ja opimme paljon uusia asioita, esimerkiksi erilaisilla rengaskombinaatioilla ajamisesta, Rovanperä kommentoi Facebook-sivullaan perjantain kulkua.

Rovanperän ero kärkeen on 38,8 sekuntia, mutta edellä neljäntenä oleva Kajetanowicz on vain 1,8 sekunnin päässä. Jari Huttunen kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa ajoi Rovanperän tavoin tasaisen hyvän päivän ja sijoitus on kahdeksas, eron ollessa kärkeen 49,4 sekuntia. Myös Huttunen menetti runsaasti aikaa kolmannella erikoiskokeella sadekuuron yllättäessä. Sen vastapainoksi Huttusen päivään mahtui myös kolmanneksi ja neljänneksi nopeimmat suoritukset neljänneltä ja seitsemänneltä erikoiskokeelta.

Saksan MM-rallin pisin kilpailupäivä, kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 150 kilometriä, käynnistyy lauantai-aamuna kello 9.48 Suomen aikaa.

WRC2-luokan tilanne 7/18 ek:n jälkeen

1) Jan Kopecky (Skoda) 1.04.06,8
2) Yoann Bonato (Citroen) + 22,2
3) Eric Camilli (Ford) + 22,3
4) Kajetan Kajetanowicz (Ford) + 37,0
5) Kalle Rovanperä (Skoda) + 38,8
6) Nil Solans (Ford) + 46,5
7) Fabio Andolfi (Skoda) + 48,7
8) Jari Huttunen (Hyundai) + 49,4
9) Stephane Lefebvre (Citroen) + 53,2
10) Umberto Scandola (Skoda) + 53,5

Kopeckyn keskinopeus: 96,8 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Kopecky 3, Rovanperä 2, Kreim 1, Solans 1

Lue myös! Rallin MM-sarja kulkee juuri nyt vahvasti virolaiskomennossa – “Ei voi valittaa” (17.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit