Kokenut saksalaiskuljettaja Fordin WRC-auton rattiin kotirallissaan – “Kunnia ja suuri ilonaihe minulle”

25.6.2017 / 07:01
Malcolm Wilson ja Armin Kremer (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Armin Kremer kilpailee M-Sportin Fordilla Saksan MM-rallissa elokuussa. Kokenut saksalaiskuljettaja saa kotirallissaan alleen vuoden 2017 sääntöjen mukaisen WRC-auton.

Viime vuosina Armin Kremer, 48, on kilpaillut rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa. Tällä kaudella toistaiseksi ainoa ajettu MM-ralli Monte Carlosta tammikuussa toi ulosajon myötä keskeytyksen, mutta viime vuonna Kremer ajoi WRC2-luokassa Monte Carlossa toiseksi ja Saksassa kolmanneksi. Kremer on rallin Euroopan mestari vuodelta 2001, Saksan mestari 1996, 1998 ja 1999, sekä Aasian-Tyynenmeren mestari 2003.

– Hienoa saada toivottaa Armin tervetulleeksi takaisin tiimiin hänen kotikilpailussaan. Olemme ennenkin tehneet yhteistyötä ja hän on erittäin kokenut kuljettaja, etenkin Saksan rallin osalta. Olen varma, että Armin tulee nauttimaan jokaisesta hetkestä. Minulla ei ole myöskään pienintäkään epäilystä sen suhteen etteikö hänen laaja kokemus näistä ainutlaatuisista teistä toisi hyötyä koko tiimille, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson hehkuttaa.

Vuonna 2002, kun Saksan rallilla oli ensimmäistä kertaa MM-status, Kremer kilpaili tuossa rallissa M-Sportin Fordilla. Voidaankin sanoa, että tietyllä tavalla ympyrä sulkeutuu, kun tuosta kilpailusta tulee nyt kuluneeksi tasan 15 vuotta.

– Olen ymmälläni ja ylpeä tästä. Tämä on kunnia ja suuri ilonaihe minulle, mutta myös valtava haaste kilpailla samalla autolla kuin nelinkertainen maailmanmestari Sebatien Ogier, Kremer hymyilee.

Kremer on osallistunut Saksan ralliin aiemmin peräti 15 kertaa. Yhdeksän kertaa kyseessä on ollut EM-osakilpailu, kuudesti MM-sarjan osakilpailu. Ensimmäisen kerran Saksan ralliin jo vuonna 1992 osallistunut Kremer ajoi kotirallissaan EM-osakilpailun voittoon vuonna 1999. Tämän vuoden kisan tulostavoitteiden suhteen Kremer on vielä vaitonainen.

– On vielä liian aikaista ajatella tulostavoitteita, mutta olen varma siitä, että M-Sportin muiden kuljettajien, sekä insinöörien tuella totun nopeasti Ford Fiesta WRC -autoon ja löydän siihen itselleni sopivat säädöt. Kaikki jotka tuntevat minut, tietävät sen kuinka paljon haluan saavuttaa kunnollisen tuloksen ja tarjota samalla saksalaisfaneille hyvän shown, toukokuussa Englannissa autoa testannut Kremer sanoo.

Kremerin ajamiin Saksan ralleihin liittyy myös yksi surullinen muisto 20 vuoden takaa. Vuoden 1997 Saksan EM-rallissa Kremerin ohjastama Subaru osui puuhun ja syttyi palamaan. Kremer onnistui pelastautumaan palavasta autosta, mutta kartanlukija Sven Behling ei. Kremer ei pelkästään menettänyt tuossa traagisessa onnettomuudessa kartanlukijaansa, vaan samalla myös parhaan ystävänsä, jonka oli tuntenut jo lapsuudesta asti.

Saksan MM-ralli ajetaan elokuun puolivälissä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit