Kolarit värittivät Laaksosen viikonloppua Zandvoortissa

24.8.2016 / 07:39

[ A- ] / [ A+ ]

Motopark-tallin F4-kuljettaja Simo Laaksonen, 17, sijoittui kauden seitsemännessä ADAC F4-sarjan osakilpailussa Zandvoortissa Hollannissa sijalle 12.

Viime viikonlopun kaikki kolme kilpailulähtöä olivat kolareiden sävyttämiä. Ensimmäisessä startissa Simo Laaksonen joutui keskeyttämään kierroksella seitsemän kolarin seurauksena. Toisessa startissa lupaava formulakuljettaja nousi sijalle 12, kun viikonlopun kolmas startti keskeytettiin jo viiden kierroksen jälkeen joukkokolarin takia.

– Ensimmäisen lähdön kolari oli kilpailutilanne. Taistelin sijoituksestani, lähdin ohittamaan edellä ajanutta, mutta kaveri törmäsi ohitustilanteessa autoni kylkeen ja ajauduimme molemmat ulos radalta. Toinen startti oli kovaa kamppailua koko ajan. Sija 12 oli tyydyttävä, Laaksonen totesi.

Kun viikonlopun kolmannen lähdön lähtöjärjestys määräytyi ensimmäisen startin tulosten perusteella, niin keskeyttämään joutunut Laaksonen joutui starttaamaan kisaan joukon hänniltä toiseksi viimeisestä (31) lähtöruudusta.

– Kolmas lähtö ajettiin rankkasateessa. Jo parin kierroksen jälkeen turva-auto tuli radalle ja muutamaa kierrosta myöhemmin lähtö keskeytettiin joukon keskivaiheella tapahtuneen joukkokolarin takia punaisella lipulla ja lähtöä ei enää jatkettu.

Laaksonen sanoo, että formuloiden ADAC F4-sarja on erittäin tasainen ja kovatasoinen sarja, jossa autoja on mukana paljon (32).

– Kauden aikana olen kaksi kisaa voittanut ja sijoittunut kerran toiseksi. Ja vaikka tämä viikonloppu ei mennyt suunnitelmien mukaisesti, niin ajosuoritukseni ovat parantuneet ja ero kärkeen on pienentynyt koko ajan.

Sarjan kolme viimeistä kilpailulähtöä ajetaan reilun kuukauden kuluttua lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Hockenheimissa, Saksassa. Sarjan yhteispisteissä sijalla 10. ajava Laaksonen ei ole Hockenheimin maineikkaalla radalla ennen kilpaillut.

– Uusi rata minulle, mutta pääsen ajamaan testiä ennen kisaa. On vain hyvä päästä kokeilemaan eri säätöjen vaikutusta ja tutustua rataa. Pääsen valmistautumaan finaaliviikonloppuun hyvin, joten odotukset ovat korkealla, Laaksonen totesi.

Lähde: Motopark-tallin tiedote
Kuva: ADAC Motorsport


Facebook kommentit