Kolmas kerta toden sanoo Juha Salolle? – “Otetaan Joensuusta kauteemme uusi startti”

27.2.2020 / 15:52
Juha Salo Tunturirallissa Rovaniemellä tammikuussa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna Juha Salo taisteli rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruudesta aina viimeisen osakilpailun viimeisen erikoiskokeen ruutulipulle asti, mutta kuluvan kauden mestaruustaistelu on karkkilalaisen osalta ohi jo ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa.

Urallaan jo 11. rallin Suomen mestaruutta tälle kaudelle tavoittelemaan lähtenyt Juha Salo, 43, on joutunut alkukauden kahdessa SM-rallissa pettymään kahdesti ja pistesaldo ennen lauantaina Joensuussa ajettavaa Itärallia, SM-sarjan talvikauden viimeistä osakilpailua, näyttää pyöreää nollaa. Kun ajamatta on Joensuun jälkeen vielä kesäkauden kolme osakilpailua, myöntää Salo suoraan tiedotteessaan, että mestaruustaistelu hänen osaltaan on tältä kaudelta ohi.

– Pyrimme Mikon (Markkula, kartanlukija) kanssa yksittäisiin hyviin suorituksiin ja nousemme sitä kautta kauden mittaan pisteissä sinne mihin sitten nousemmekaan. Kaikkemme teemme sen eteen, että pärjäämme jokaisessa rallissa mahdollisimman hyvin. Ja kun tässä on jo yritetty Rovaniemeltä ja Mikkelistä hyvää tulosta, niin otetaan Joensuusta kauteemme uusi startti: ajetaan rennosti ja katsotaan maalissa mihin se riittää, Salo suunnittelee.

Viime vuonna Salo sijoittui Itärallissa SM1-luokassa toiseksi.

– Viime vuonna lunta satoi taivaan täydeltä ja Itäralli oli sellaista tuskaista räpiköimistä. Tiet ovat tässä rallissa hienoja ja toivotaan, että tänä vuonna reitillä olisi jonkin verran lunta ja jäätä, sekä pakkaskeliä, jotta pääsisimme ajamaan ne suunnitellusti läpi. Alueen tiestö tarjoaa vauhtia, korkeusvaihteluja ja hyviä hyppyjä. Lauantaina saadaan vetää ihan kunnolla, Salo hehkuttaa.

Itärallissa ajetaan lauantaina viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 98 kilometriä.

– Koko reitti ja tulossa olevien erikoiskokeiden luonne ovat varmasti erilaisia kuin edellisessä rallissa Mikkelissä. Itä-Suomen tiet ovat korkeuseroineen haastavia ajaa kovaa. Minulle kyseiset tiet sopivat ihan hyvin, Salo sanoo.

Mikkelin SM-rallissa reilut kaksi viikkoa sitten Salon kilpailu päättyi keskeytykseen, kun osuma kiveen teki vahinkoa Skodan peräpäähän. Nyt auto on kuitenkin kunnossa ja kaikki valmista edessä olevaan kilpailuun. Vanhaa kliseistä sanontaa käyttäen voidaan todeta tässä kohtaa, että joko kolmas kerta toden sanoisi Salon kohdalla ja pistetili tämän kauden osalta aukeaisi Itärallissa?

– Yksi pultti meni poikki ja se päätti kisamme. Automme on normaalisti huollettu. Ajan vielä torstaina Joensuussa vähän testiä jossa tarkastetaan, että kaikki on kunnossa. Nyt vain pidetään huoli siitä, että saadaan pistetili tälle kaudelle vihdoin avattua, Salo päätti.

 

 

Lue myös! Kaksi peräkkäistä nollaa tilastoharvinaisuus Salon kohdalla – “Eipä tälle voi mitään” (11.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit