Kolmas sija ei maistunut Kalliokoskelle – “Kuitataan pettymys Kouvolassa”

29.7.2019 / 08:20
Jere Kalliokoski taistelee tiukasti tänä vuonna RallyX Nordic -mestaruudesta (Kuva: Jakub Nitka).

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Kalliokoski oli jälleen hyvässä vauhdissa rallicrossin RallyX Nordic -sarjan osakilpailussa, joka ajettiin viime viikonloppuna Norjassa. Näyttämönä toiminut Finnskogbanen sopi nimensäkin puolesta suomalaiselle ja Kalliokoski viihtyi hyvin kapealla, lyhyellä ja paljon korkeuseroja sisältävällä radalla.

Kilpailu Norjassa käynnistyi lauantaina iltapäivällä yhdellä alkuerällä. Jere Kalliokoski, 21, tykitti lähdöstä kärkeen, ajoi voittoon sekunnin erolla Oliver Erikssoniin nähden ja oli koko erän nopein kuljettaja.

– Hyvä startti ja pääsin kärkeen. Onnistuin tekemään eroa toisena olleeseen Erikssoniin. Rata on aika kapea, mutta tuntuu, että se sopii meille. Saatiin autoon hyvät säädöt, mutta pitää vielä tarkistaa kaikki huomista varten, sillä ihan varmasti muissakin talleissa hierotaan autoa nopeammaksi huomista varten, AL-Härmää edustava Kalliokoski paketoi lauantain.

Sunnuntain alkupaloiksi ajettiin loput kolme alkuerää. Kalliokoski ajoi aamupäivän ensimmäisessä startissa toiseksi, kun taas toisen ajopäivän toinen alkuerä toi kolmannen sijan. Viimeisen alkuerän lähtö oli kaoottinen, mutta alahärmäläinen luovi kuitenkin Ford Fiestansa toiseksi, jahdaten johtopaikkaa. Ohitusyrityksessä tapahtunut kova osuma rikkoi ohjaustehostinta ja kirsikaksi kakun päälle kolarointi palkittiin tuomariston toimesta mustalla lipulla, eli hylkäyksellä.

Neljäs alkuerä oli pilalla, tuloksena nolla pistettä ja sijoitus alkusarjan kokonaispisteissä putosi kahdeksanneksi.

– Siitä (hylkäyksestä) voi jokainen olla eri mieltä, mutta näillä mennään. Tämä on raakaa peliä, yksi epäonni ja semifinaaliin sijalta kahdeksan matkaan, Kalliokoski tuhahti.

Kalliokoski lykkäsi pettymyksen taka-alalle ja oli todella latautunut ajaessaan autonsa semifinaalin lähtöviivalle. Startti neljännestä ruudusta onnistui, Kalliokoski hyökkäsi kakkoseksi ja tilanne vakiintui jo ensimmäisen kierroksen aikana. Finaalissa Kalliokosken lähtöpaikka oli toisessa rivissä, edessä olivat sarjan kärkinimet Eriksson ja Robin Larsson.

“Cool Finn” -lempinimen keväällä Höljesin kilpailussa saanut Kalliokoski nousi toiseksi ensimmäisessä kaarteessa, kun Larsson ajautui leveäksi. Kalliokoski ankkuroitui sarjajohtajan takaluukkuun ja antoi kovaa painetta Erikssonille, mutta ei päässyt ohi. Alussa sählännyt Larsson oli saanut juonesta taas kiinni ja iskeytyi kantaan, kun Kalliokoski tuli lisälenkiltä. Viimeisellä kierroksella Audi-kuljettaja pääsi nousemaan toiseksi, joten Kalliokoski tuli ruutulipulle kolmantena.

– Vähän harmittaa, olisi ollut eväitä parempaankin. Lisälenkiltä tullessa Christer Dalmans oli noussut edelle, mutta hänellä oli vielä “jokeri” ajamatta, joten en yrittänyt väkisin ohi. Dalmansin pölyssä ajaessa tein pienen virheen, ajauduin leveäksi ja Larsson pääsi yllättämään. Kuitataan tämä pettymys sitten kotikisassa Kouvolassa ja jahdataan sitä voittoa sieltä, Kalliokoski päätti.

RallyX Nordic -sarjaa on nyt ajettu viisi osakilpailua ja Kalliokosken sijoitus pisteissä on kolmas. Seuraavaksi Pohjoismaiden kovimmat rallicross-kuljettajat iskevät yhteen suomalaisyleisön edessä, kun Kouvolan osakilpailu ajetaan 24.-25. elokuuta.

Supercar-luokan finaalin lopputulokset

1) Oliver Eriksson (SWE) 3.09,438
2) Robin Larsson (SWE) + 1,373
3) Jere Kalliokoski + 2,922
4) Christer Dalmans (SWE) + 3,942
5) Ulrik Linnemann (DEN) + 6,255
6) Fredrik Magnussen (SWE) + 8,272

Supercar-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 125
2) Robin Larsson (SWE) 116
3) Jere Kalliokoski 110
4) Ulrik Linnemann (DEN) 90
5) Andreas Carlsson (SWE) 69
6) Philip Gehrman (SWE) 69
7) Peter Hedström (SWE) 57
8) Mikko Ikonen 44
9) Mats Öhman (SWE) 41
10) Christer Dalmans (SWE) 35

Teksti: Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit