MOTORSPORT

Kolme suomalaista semifinaaleihin Latviassa – Heikkisellä epäonnen sunnuntai

Rallicrossin MM- ja EM-sarjan osakilpailu on parhaillaan käynnissä Latvian Riiassa. Viidestä suomalaiskuljettajasta semifinaaleihin selvisi lopulta kolme.

MM-sarjan Supercar-luokassa Niclas Grönholm ei aivan yltänyt lauantain sijoituksiin. GRX Taneco -tiimin suomalaiskuljettaja ajoi sunnuntaina sekä kolmannessa, että neljännessä alkuerässä 10. sijan. Alkuerien kokonaistuloksissa Grönholmin sijoitus on seitsemäs, mikä tarkoittaa iltapäivän semifinaaliin toisen lähtörivin paikkaa.

Lauantain jälkeen kokonaistilanteessa ollut Toomas Heikkinen koki sunnuntaina epäonnea. Kolmas alkuerä toi 13. sijan, mutta viimeisen alkuerän päätyttyä keskeytykseen, sijoitus alkuerien kokonaistuloksissa putosi riville 15. Näin Heikkinen karsiutui ulos semifinaaleista, jonne eteni alkuerien 12 parasta kuljettajaa. Alkuerien ykkönen oli MM-pistejohtaja Johan Kristoffersson ennen Sebastien Loebia ja Mattias Ekströmiä.

EM-sarjan Supercar-luokassa mukana oli kaksi suomalaista. Jere Kalliokoski avasi toisen kilpailupäivän komealla kolmannella sijalla, mutta neljännessä alkuerässä sijoitus oli 14. Kalliokoski eteni kuitenkin kirkkkaasti semifinaaleihin sijoituksen ollessa kokonaistuloksissa kahdeksas. Joni-Pekka Rajala sen sijaan ei pystynyt nousemaan 12 parhaan joukkoon. Porilainen starttasi päivään 14. sijalta, mutta putosi sunnuntaina pari pykälää alaspäin sijalle 16.

EM-sarjan Super1600-luokassa ajettiin sunnuntaina neljäs ja viimeinen alkuerä. Siinä Jesse Kallio ajoi viikonlopun parhaan sijoituksensa ollen viides. Kokonaistuloksissa Set Promotion -tiimin kuljettajan sijoitus on kahdeksas, eli Kallio etenee semifinaaleihin ja starttaa toisesta lähtörivistä.

Teksti: Jari Hotti, Riika – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com