Komea aloitus! Nordgren huippuvauhdissa Kreikan EM-rallin aika-ajossa

31.5.2018 / 22:09
Juuso Nordgren valitsemassa lähtöpaikkaa perjantaille (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Nordgrenin uran ensimmäinen EM-ralli sai Kreikassa onnistuneen alun, kun karkkilalainen täräytti torstaina ajetussa aika-ajossa nopeimman ajan.

Juuso Nordgren yhdessä kartanlukijansa Tapio Suomisen kanssa löysi legendaarisen Akropolis Rallin ensimetreistä lähtien hyvän vauhdin ja EM-ralleista tutussa aika-ajossa syntyikin koko porukan nopein aika. EM-sarjan pistejohtaja, kauden molemmat osakilpailut keväällä voittanut Alexey Lukyanuk, hävisi Nordgrenille kahdella sekunnin sadasosalla. Aika-ajon ykkössijan myötä Nordgren pääsi valitsemaan lähtöpaikkansa ensimmäisenä perjantain erikoiskokeille.

– Testierikoiskokeella tie oli sen verran huonossa kunnossa, että ensimmäisenä reitillä olleet kärsivät “aura-auton roolista”, joten ehdottomasti halusimme autoja reitille ennen meitä. Toisaalta emme halunneet olla kärkikuljettajista viimeisenä ajovuorossa, 12. lähtöpaikan valinnut Nordgren kommentoi EM-sarjan tiedotteessa.

– On riski, että tiellä on irtokiviä enemmän kuin ensin ajavilla, joten siksi oli parempi valinta valita lähtöpaikka siitä välistä, Nordgren lisäsi.

Lukyanuk valitsi perjantain erikoiskokeille 15. lähtöpaikan.

Jo ennen torstaita Nordgren sanoi tiedotteessaan, että EM-sarjassa käytössä oleva aika-ajo on systeeminä hyvä ja toimiva.

– Tykkään kovasti. Sitten ei ainakaan ole itkemistä, että kuka joutuu olla auraajana. Pitää vaan vetää kaasu auki, niin ei tarvitse äimistellä, että kuka hyötyy lähtöpaikastaan ja kuka kärsii, Nordgren ennakoi aiemmin tällä viikolla.

Nordgren on urallaan osallistunut tähän mennessä kuuteen MM-ralliin ja nyt on edessä ensimmäinen kilpailu rallin EM-sarjassa. Skodan tehdaskuljettaja ei tavoitteistaan tingi, Kreikkaan ei ole lähdetty maisemia katselemaan.

– Onhan täälläkin kova taso ja monet kuskit ovat kiertäneet sarjaa jo useamman vuoden. Uskon, että esimerkiksi Lukyanuk menee varmasti kovaa. Myös Eyvind Brynildsen on ajanut hyvin sorakisoissa. Siinä ovat kovimmat haastajat, mutta kyllä me vähintään kolmen nippuun tähdätään, Nordgren korostaa.

Nordgren kilpailee Wevers Sportin Skoda Fabia R5 -autolla, jolla muun muassa Ole Christian Veiby ajoi Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa.

– Ollaan tehtaan alaisuudessa, muttei tehdasautolla. Skodalta tulee sama inssi, jonka kanssa teimme debyytin viime syksynä Espanjassa, joten hyvä porukka on ympärillä, Nordgren taustoittaa.

Kreikan EM-rallissa ajetaan kolmen päivän aikana (perjantai-sunnuntai) 12 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 237 kilometriä. Kilpailu käynnistyy perjantaina iltapäivällä ja avauspäivän ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta, joista jälkimmäinen, 30,53-kilometrinen Thiva, on myös koko viikonlopun pisin erikoiskoe.

Kreikan EM-rallin aika-ajo

1) Juuso Nordgren (FIN) Skoda 2.19,778
2) Alexey Lukyanuk (RUS) Ford + 0,021
3) Yuriy Protasov (UKR) Skoda + 1,142
4) Lukasz Habaj (POL) Ford + 1,588
5) Eyvind Brynildsen (NOR) Ford + 1,904
6) Bruno Magalhaes (POR) Skoda + 2,000

 

Lainaa Nopeasti

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit