MOTORSPORT

Komea voitto heti debyytissä yllätti Heikki Kovalaisen – “Meni paremmin mitä odotin”

Tänä vuonna ralliin keskittyvä Heikki Kovalainen avasi kautensa parhaalla mahdollisella tavalla, kun suomussalmelainen ajoi viime viikonloppuna ylivoimaiseen voittoon Japanin rallisarjan kauden avausosakilpailussa.

Kaksipäiväisestä Shinshiro Rallista tuli yleiskilpailun ja Japanin rallisarjan pääluokan osalta täydellinen Heikki Kovalainen show. Aicello-tiimin Skoda Fabia R5 -autolla tänä vuonna kilpaileva Kovalainen yhdessä kartanlukijansa Sae Kitagawan kanssa olivat nopeimpia kilpailun kaikilla erikoiskokeilla ja maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin murskaavat 52,1 sekuntia. Kovalainen ajoi nyt ensimmäisen kilpailunsa Japanin rallisarjan pääluokassa.

– Meni paremmin mitä osasin odottaa! Yhtä kiveen osumista lukuun ottamatta meillä ei ollut oikeastaan mitään suurempia ongelmia ja vauhtikin näytti riittävän ihan hyvin. Kyllä tuosta vielä voi toki ajamista parantaa, mutta ensimmäiseksi kerraksi ihan ok. Hieno laite tuo R5 on verrattuna viime vuoden R3-autoon, viime vuonna Japanin rallisarjan kakkosluokan mestaruuden voittanut Kovalainen kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille kilpailun jälkeen.

Kovalainen debytoi rallissa vuonna 2015, osallstuttuaan Fordin R5-autolla kotimaiseen klassikkokilpailuun Tunturiralliin. Sen jälkeen Kovalainen on osallistunut viiden vuoden aikana pariinkymmeneen kilpailuun Japanissa takavetoisella Toyota GT86 -autolla, kunnes hyppäsi viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa nelivetoisen R5-auton rattiin “nousevan auringon maassa”.

Siinä missä auto oli vielä varsin vieras, testipäiviä ennen kilpailua kun kertyi vain pari, niin kilpailu oli tuttu, osallistuihan Kovalainen Shinshiro Ralliin nyt jo neljättä kertaa.

– Täällä oli tuttuja pätkiä, niin sekin vähän helpotti toki asiaa. Seuraava kisa on täysin uusi meille, niin voi olla vaikeampaa. Mutta oli mukava päästä ajamaan ja nautittiin joka pätkästä. Pari viime vuotta ollut vähän nihkeämpää GT puolella, niin oli mukava pitkästä aikaa nautiskella vaan ajamisesta, rata-autoilun Japanin Super GT -sarjan vuoden 2016 mestari hehkutti.

Kovalaisen mainitsema osuma kiveen tapahtui kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Onneksi tässä kohtaa suomalaisella oli tuuriakin mukana, sillä renkaan hajoaminen olisi mitä todennäköisemmin maksanut kilpailun voiton.

– Vanne meni solmuun, mutta rengas ei onneksi tyhjentynyt ja saatiin se sitten vielä vaihdettua viimeiselle pätkälle, Kovalainen kertasi tapahtunutta.

Vaikka kauden avaus ja debyytti Japanin rallisarjan pääluokassa äärimmäisen hieno olikin, niin Kovalaisella jalat pysyvät kuitenkin tiukasti maan pinnalla.

– Tämä on sopivan tasoista hommaa meille tässä kohtaa. Ei kannata vielä haaveilla isommista kisoista, kun sen verran on vielä hakemista ajamisessakin. Hyvillä mielin jatketaan, Kovalainen korosti.

Japanin rallisarja jatkuu huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavalla Tour de Kyushu in Karatsu -kilpailulla.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Kovalainen keskittyy nyt ralliin, kalustotoive toteutui – “Radalle ei ole kyllä hinkua”

Heikki Kovalaiselta vakuuttava avaus: kolme erikoiskoetta, kolme pohja-aikaa

Videot! Hyppää Kovalaisen kyytiin, näin taituroitiin ylivoimainen voitto Japanissa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com