Komea voitto vaikeissa olosuhteissa nosti Pietarisen lähelle mestaruutta

11.10.2019 / 08:36
Eerik Pietarinen ajoi komeaan voittoon Saksassa (Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarisen komea voitto Opel Adam Cupin kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa viime viikonloppuna nosti tuusulalaisen lähelle sarjan mestaruutta.

Eerik Pietarinen teki komean paluun kilpailujen pariin viime viikonloppuna Saksan Chemnitzin ympäristössä ajetussa Erzgebirge Rallissa. Pietarinen oli edellisen kerran kilpaillut elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Suomen MM-rallissa, missä sattunut ulosajo piti tuusulalaisen sairauslomalla parin kuukauden ajan.

Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa on kilpaillut tänä vuonna Saksassa Opel Adam Cupissa, missä ajetaan etuvetoisilla Opel Adam -autoilla asfalttikilpailuja. Viime viikonloppuna ajettu Erzgebirge Ralli oli Opel Adam Cupin kauden viides osakilpailu ja vaikeissa, sateisissa olosuhteissa ajettu kaksipäiväinen kilpailu piti sisällään noin 130 ek-kilometriä.

Pietariselle ja Raitaselle nyt ajettu kilpailu oli Saksassa kauden neljäs. Perjantaina ajettujen kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kärkikaksikko, Gregoire Munster ja Pietarinen, olivat karanneet omille teilleen. Munster piti hallussaan kärkipaikkaa, mutta Pietarisen ero luxemburgilaiseen oli vain 6,6 sekuntia. Kolmantena ollut Sebastian Johansson oli jäänyt kärjestä tässä vaiheessa kilpailua jo reilun minuutin.

Pietarinen avasi lauantain pohja-ajalla, mutta seuraavalla erikoiskokeella käynti pellon puolella maksoi yli minuutin ja kärkipaikan. Päivän neljännellä erikoiskokeella nähtiin ratkaisu, kun Munster ajoi päin puuta (katso videolta alapuolelta, kohdasta 2.15 eteenpäin) ja joutui keskeyttämään. Näin Pietarinen nousi takaisin johtoon, eikä johtopaikastaan enää neljällä viimeisellä erikoiskokeella luopunut. Maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin yli kaksi minuuttia.

– Olen erittäin onnellinen tästä tuloksesta! En ole koskaan ennen kilpaillut noin vaikeissa olosuhteissa. Pito oli täysin arvaamaton. Ajoin viidennellä erikoiskokeella todella liukkaassa mutkassa ulos ja pellolle. Siinä kului aikaa, kun piti yrittää päästä takaisin tielle. Sen jälkeen yritin kovasti pitää hyvästä ajorytmistä kiinni ottamatta turhia riskejä ja se tuotti myös tulosta, Pietarinen kommentoi kilpailun jälkeen.

Aiemmin tänä vuonna Pietarinen ja Raitanen olivat ajaneet Opel Adam Cupissa yhteen voittoon, sekä yhteen kakkossijaan. Piste-ero toisena olevaan Munsteriin nähden on nyt 28 pistettä, kun kautta on jäljellä vielä yksi osakilpailu.

– Tämä voitto kasvatti pistejohtoamme ja tästä tilanteesta on hyvä lähteä kauden viimeiseen osakilpailuun. Mestaruuteen on kuitenkin vielä pitkä matka, Pietarinen muistutti.

Opel Adam Cupin kauden viimeinen osakilpailu, Städte-Rallye, ajetaan 18.-19. lokakuuta.

Rallye Erzgebirge ja Opel Adam Cupin tulokset

1) Eerik Pietarinen 1.29.22,9
2) Sebastian Johansson (SWE) + 2.01,4
3) Charles Munster (LUX) + 6.29,7
4) Nick Loof (GER) + 6.46,2
5) Alexander Kattenbach (GER) + 8.54,8

Pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Eerik Pietarinen 128
2) Gregoire Munster (LUX) 100
3) Nick Loof (GER) 78
4) Tim Wacker (GER) 76
5) Sebastian Johansson (SWE) 72
6) Ashley Field (GBR) 66

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: MM-Rallymedia


Facebook kommentit