Korhonen kilpailee Ranskassa, Lindholm ei – “Tietysti taas ollaan uuden äärellä”

23.11.2023 / 17:54
Roope Korhonen ja Anssi Viinikka, tämän vuoden WRC3-mestarit (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rautio Motorsport -tiimin Roope Korhonen yhdessä kartanlukijansa Anssi Viinikan kanssa osallistuvat tulevana viikonloppuna ajettavaan Rally du Var -kilpailuun.

Perjantaina käynnistyvä kolmepäiväinen Rally du Var on Ranskan asfalttisarjan kauden yhdeksäs osakilpailu ja 15 erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut 224 kilometriä. Ensimmäisen kerran jo vuonna 1950 järjestetty kilpailu ajetaan Etelä-Ranskan vuoristossa ja kilpailun keskuspaikka sijaitsee rantakaupunki Sainte-Maximessa, Ranskan Rivieralla.

Roope Korhonen ja kartanlukija Anssi Viinikka osallistuvat tähän kilpailuun ensimmäistä kertaa ja kalustona heillä on Skoda Fabia Rally2 Evo -auto.

– Koitetaan saada heti hyvä vauhti päälle ja haastaa kärkeä. Tietysti taas ollaan uuden äärellä ja tiet ovat ihan erilaisia kuin edellisissä asvalttiralleissa, Korhonen ennakoi tulevaa kilpailua tiedotteessaan.

Korhosen edellinen kilpailu, lokakuussa ajettu Keski-Euroopan MM-ralli, päättyi jo kahden erikoiskokeen jälkeen, kun Saksan poliisi pysäytti suomalaiskuljettajan matkanteon. Italaistiimi P.A Racing oli tehnyt virheen ja autossa oli vääränlaiset kilvet. Kyseinen tiimi vastaa Korhosen auton huollosta myös Ranskassa ja tiedotteen mukaan kyseessä on hyvitys Keski-Euroopan MM-rallin virheestä.

– Kyllähän se söi miestä, kun MM-ralli jäi kesken ja viikon työ meni hukkaan. Asfalttioppia tarvitaan tässä vaiheessa uraa ehkä eniten ja siinä riittää työsarkaa. Asvaltilla ajetaan niin erityyppisiä teitä ja olosuhteet muuttuvat paljon enemmän kuin soralla. Esimerkiksi rengasvalinnoilla on paljon isompi merkitys ja pidon arviointi on paljon vaikeampaa, kun tielle nousee soraa ja mutaa, Korhonen kuvailee.

Korhoselle Skoda on jo tuttu auto, osallistuihan tämän vuoden WRC3-luokan mestari sillä Herbst Ralliin Itävallassa ennen Keski-Euroopan MM-rallia. Debyytti tshekkimerkillä oli vahva, sillä sijoitus Rally2-autojen luokassa oli kolmas ja vauhdin puolesta korhonen vastasi ajoittain hyvin kokeneiden ranskalaisten vauhtiin.

Ensi viikolla Korhonen ja Viinikka kilpailevat kauden viimeisen kilpailunsa, kun he osallistuvat Italiassa ajettavaan Monza Ralliin Sportec Engineeringin merkkiluokan Toyota GR Yariksella.

 

Emil Lindholm Hyundain WRC-auton ratissa Toyota Stadionilla Japanissa (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

 

 

“Huikean hieno ja ketterä auto ajaa”

Rally du Variin piti osallistua alunperin myös Hyundain WRC-tiimin juniorikuljettaja Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa, mutta heidän osallistumisensa on peruttu.

– Haluan lämpimästi kiittää kaikkia tukijoitani ja jokaista kanssamme tällä kaudella myötä elänyttä faniamme ja ystävää. Ensi vuonna sitten lisää. Tulevaa kalenteria parhaillaan suunnitellaan ja siitä lisää sen jälkeen, kun asiat ovat sovittuja, Lindholm totesi tiedotteessaan viime viikonloppuna ajetun Japanin MM-rallin aikaan.

Lindholm ei Japanin MM-ralliin kilpailijana osallistunut, mutta ajamaan espoolainen kuitenkin pääsi. Lindholm hyppäsi Hyundain edellisen sukupolven WRC-auton, i20 Coupe WRC:n, rattiin ja kyyditsi kahden päivän aikana kahdella eri yleisöerikoiskokeella muun muassa Hyundain toimitusjohtaja Jaehoon Changia.

– Hauskaa oli! Huikean hieno ja ketterä auto ajaa, joka reagoi kaikkeen tekemiseen hienosti. Myös Rally2-autoon verrattuna reilut sata hevosvoimaa tehokkaampi moottori kuljettaa varsin mukavasti tuollaista autoa. Jokaisella ajolenkilläni hymyilytti koko ajan, Lindholm hehkutti.

Lindholm ei ollut koskaan aiemmin ajanut Hyundain WRC-autoa. Nyt ajokilometrejä kertyi noin 30.

– Kun pääsin ajamaan jonkin verran myös huippunopeutta, niin tuollaiseen autoon rakennetun aerodynamiikan vaikutus tuli selväksi. Tuntui siltä, että mitä enemmän oli vauhtia, sitä enemmän oli pitoa, Lindholm kehui.

Lindholm osallistui tänä vuonna kahdeksaan MM-ralliin, neljään Skodalla ja kolmeen Hyundailla. Skodalla Lindholm taituroi WRC2-luokan palkintosijoitukset Meksikossa (toinen) ja Kroatiassa (kolmas), kun taas Hyundailla kauden ainoa palkintosijoitus oli Viron kolmas sija.

Erikoiskokeet Ranskassa käynnistyvät perjantaina kello 14.00 Suomen aikaa ja avauspäivänä ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 56,04 kilometriä. Kilpailu päättyy sunnuntaina. Rally du Var -kilpailussa mukana on 135 kilpailijaparia ja numeroilla yhdestä kolmeen reitille starttaa Citroen-trio Yoann Bonato, Leo Rossel, sekä Eric Camilli.

Sebastien Loeb on voittanut Rally du Varin neljä kertaa. Muita legendoja 68 kertaa ajetun kilpailun voittajalistalla ovat muun muassa Didier Auriol, Francois Delecour, Philippe Bugalski, Francois Delecour, sekä kilpailun historian ainoa suomalaisvoittaja kautta aikojen, vuonna 2011 Fordin WRC-autolla ykköseksi ajanut Jari-Matti Latvala, joka jätti taakseen muun muassa asfalttispesialisti Stephane Sarrazinin ja kansainvälisen uran ensiaskeleita ottaneen Ott Tänakin.

Rally du Var 2023 aikataulu

Perjantai 24.11.

Huoltotauko (15 minuuttia)

14.00 – EK1 La Mole (8,39 km)
14.45 – EK2 Bormes-les-Mimosas (10,14 km)
15.25 – EK3 Collobrieres 1 (17,76 km)
16.25 – EK4 Roquebrune 1 (19,75 km)

Lauantai 25.11.

Huoltotauko (30 minuuttia)

09.15 – EK5 Gonfaron (14,85 km)
10.05 – EK6 Pignans 1 (16,56 km)
10.45 – EK7 Collobrieres 2 (17,76 km)
11.30 – EK8 Gassin (1,57 km)

Huoltotauko (30 minuuttia)

15.00 – EK9 Circuit du Var (6,52 km)
16.00 – EK10 Puget-Ville (11,09 km)
17.30 – EK11 Pignans 2 (16,56 km)
18.10 – EK12 Collobrieres 3 (17,76 km)

Sunnuntai 26.11.

Huoltotauko (30 minuuttia)

07.55 – EK13 La Garde-Freinet (10,62 km)
08.30 – EK14 Roquebrune 2 (19,75 km)
10.05 – EK15 Notre-Dame des Anges (35,44 km)

Kaikki ajat Suomen aikoja!

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit