Korona peruutti Lahden Historic-rallin, kansallinen ralli ajetaan

17.6.2020 / 07:51
Lahti Historic Rallyn voittoon elokuussa 2019 ajoi Esa Peltonen (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Kuten aiemmin keväällä uutisoitiin, niin Lahdessa jo vuodesta 2003 lähtien ajettu Historic-rallin EM-sarjan osakilpailu on tämän vuoden osalta peruttu koronaviruspandemian takia. Sen sijaan kansallinen ralli, Top Building Ralli, tullaan ajamaan elokuussa.

Lahti Historic Rally ry:n järjestämä Top Building Ralli ajetaan lauantaina 15. elokuuta. Tiedotteen mukaan reitin lähtö ja maali tulevat sijaitsemaan Lammin seudulla, samoin kuin myös kilpailureittikin pääpiirteittäin. Kilpailussa tullaan ajamaan kolme erikoiskoetta kahteen kertaan ja yhteensä kuudelle erikoiskokeelle kertyy pituutta reilut 80 kilometriä.

– Pyrimme rakentamaan luokat niin, että vaihtoehtoja löytyy, olipa tasosi MM tai aloittelija. Nuotitusta olemme ajatelleet kilpailupäivän aamuun, mutta kuitenkin niin, että nuottiluokat starttaisivat ensimmäisenä. Tällä toivomme saavamme mukaan kansallisen ja miksei kansainvälisenkin tason kuljettajia Lammin seudun upeille teille, Top Building Rallin tiistaina sosiaalisen median puolella julkaistussa tiedotteessa sanotaan.

Koronaviruspandemia on sotkenut Historic-rallin yhdeksän osakilpailua käsittävän EM-sarjan kilpailukauden totaalisesti tänä vuonna, kun toistaiseksi sarjasta ei olla ajettu vielä yhtäkään osakilpailua. Lahti Historic Rally oli merkitty alkuperäiseen kilpailukalenteriin kauden seitsemänneksi osakilpailuksi. Lahti Historic Rally ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002 ja vuodesta 2003 lähtien se on ollut yhtäjaksoisesti Historic-rallin EM-sarjan osakilpailu.

Tiedote Lahti Historic Rallyn peruuntumisesta julkaistiin 12. toukokuuta. Sen mukaan kilpailun hallitus, sekä järjestelytoimikunta ei kuluvan vuoden osalta nähnyt todennäköiseksi, että eri maissa eri tahtiin etenevä pandemia ja sen asettamat liikkumisrajoitukset, sekä valtiorajojen sulkemiset olisivat mahdollistaneet ulkomailta saapuvien kilpailijoiden osallistumista kilpailuun.

– Vaikka elokuun alkaessa rajat aukeaisivat, pitäisi varma tieto asiasta ulkomaalaisilla kilpailijoilla olla jo pian, jotta matkasuunnitelmia lauttamatkoineen ja lentoineen voisi suunnitella. Kokonaisuutena yhtälössä on liikaa muuttuvia osioita, joihin järjestäjällä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Taloudellisestikaan kilpailusta olisi noin vaikealla yhtälöllä hyvin vaikea saada kannattavaa, kilpailun tiedottaja Jani Seppälä kommentoi aiemmin keväällä.

Lahden tavoin Historic-rallin EM-sarjan osakilpailuista myös Espanjan Rally Costa Brava, sekä Unkarin Mecsek Rallye on peruttu kokonaan tämän vuoden osalta. Neljä osakilpailua, Italian Sanremo, Tshekin Vltava Rallye, Espanjan Rallye de Asturias, sekä Itävallan Rallye Weiz on siirretty toiseen ajankohtaan, kun taas Italian Rally Elba Storico (17.-19.9.), sekä Sveitsin Rallye International du Valais (15.-17.10.) ovat vielä kalenterissa omalla paikallaan.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit