Korpivaaran kausi jatkuu Slovakiassa – Nurburgringin taistelu säilytti mestaruusmahdollisuuden

15.8.2018 / 18:45
Ilmari Korpivaara kilpailee GT4 Central European Cup –sarjassa (Kuva: Petr Fryba).

[ A- ] / [ A+ ]

Ilmari Korpivaara sijoittui saksalaisen kuljettajaparinsa Benjamin Mazatisin kanssa kuudenneksi ja kolmanneksi Nurburgringillä Saksassa ajetussa rata-autoilun GT4 Central European Cup –sarjan osakilpailuissa aiemmin heinäkuussa. Kyseessä oli sarjan kauden kolmas kilpailuviikonloppu.

Lauantai-aamun aika-ajoista lähtien kilpailu kärkipaikoista oli todella tasaväkistä. Ilmari Korpivaara onnistui erittäin hyvin aika-ajoissa ollen kolmas, tosin vain kahden tuhannesosan turvin. Pro-kategorian kuljettajien aika-ajojen kärkiviisikon joukossa Korpivaara oli ainoa ei GT3-sarjojen kokemusta omaava kuljettaja, mikä korostaa hänen onnistumistaan. Kuljettajapari Benjamin Mazatis onnistui myös hyvin Am-kategorian aika-ajoissa ollen neljäs.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä Korpivaara otti kolmannesta lähtöruudusta loistavan lähdön ja pääsi haastamaan kärkipaikkaa ensimmäisessä mutkassa. Kilpailun edetessä Korpivaara joutui kuitenkin taipumaan kaksi sijaa.

– Hyvän lähdön jälkeen oli kova työ pitää kakkossijasta kiinni. Ihan ei vauhti riittänyt ja sitten oli pakko antaa pari sijaa periksi. Liika taisteleminen ei olisi ollut järkevää, sillä kilpailu on kuitenkin pitkä, Korpivaara kommentoi.

Vain pari kierrosta ennen suunniteltua varikkopysähdystä Korpivaara ajoi tiukkaa kilvanajoa tiimikaverinsa kanssa neljäntenä.

– Nelossijasta ajaessani juuri ennen kuljettajanvaihdosta sitten vähän osui. Tilanne oli sinänsä harmillinen, tiimikaverini ei nähnyt minua sisäpuolella ja käänsi eteeni. Olisihan sen voinut jotenkin estää valitsemalla eri linjan, mutta näin nyt kävi, Korpivaara harmitteli.

Osuman seurauksena vasemman etupyörän raidetanko vääntyi ja Korpivaaran oli pakko tulla varikolle. Tiimin mekaanikot tekivät kuitenkin hienoa työtä varikkopysähdyksen aikana ja saivat korjattua vauriot ja kilpailu pääsi jatkumaan. Sijoitus ensimmäisessä kilpailulähdössä oli lopulta kuudes.

Sunnuntaina ajettuun toiseen kilpailulähtöön Korpivaaran kuljettajapari Mazatis starttasi neljännestä lähtöruudusta ajaen hyvän ja varman suorituksen tuoden auton varikkopysähdykselle neljäntenä. Näistä asetelmista Korpivaara aloitti 9,8 sekunnin takaa-ajon kärkeen.

– Alussa edessä olevia ei edes näkynyt, joten matka oli pitkä. Pikku hiljaa aloin saavuttaa kärkeä. Viimeiset kaksi kierrosta päästiin sitten ajamaan kunnolla kilpaa kakkospaikasta, Korpivaara kertasi tapahtumia.

Maalissa Korpivaara oli kolmantena, eroa toiseen sijaan oli vain 0,030 sekuntia ja voittaja puolestaan oli edellä 3,368 sekunnin turvin. GT4 Central European Cup -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Slovakia Ring -radalla Slovakiassa 17.-19. elokuuta. Kausi päättyy lokakuussa (6.-7.10.) Zandvoortissa, Hollannissa ajettavaan viidenteen ja viimeiseen kilpailuviikonloppuun.

Pro Am -luokan pistetilanne 3/5 kilpailuviikonlopun jälkeen

1) Marylin Niederhauser 109
2) Rob Severs 90
3) Benjamin Mazatis 86
3) Ilmari Korpivaara 86
5) David Klar 77
6) Patric Niederhauser 50

Teksti: Ilmari Korpivaara Racingin tiedote


Facebook kommentit