Korsikan aurinko ei Gallian kukkoja hellinyt – “Ei ihan sellainen startti mitä toivottiin”

29.3.2019 / 14:03
Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Yhteensä 15 rallin maailmanmestaruutta ja kuusi Korsikan MM-rallin voittoa urallaan takoneet Sebastien Ogier ja Sebastien Loeb joutuivat huomaamaan Korsikan MM-rallin avauspäivänä, että ei se aurinko aina ranskalaismestareillekaan paista. “Gallian kukoille” perjantai-aamu tuotti suurta tuskaa.

Kun Korsikan MM-rallista on ajettu kolme erikoiskoetta, on Sebastien Ogier kokonaistilanteessa sijalla kahdeksan ja Sebastien Loeb puolestaan vasta sijalla 14. Hallitseva maailmanmestari ja Korsikan MM-rallin viime vuonna voittanut Ogier saapui avauserikoiskokeen maaliin kahdeksanneksi nopeimpana kuljettajana. Eroa Elfyn Evansin ajamaan pohja-aikaan kertyi 12,5 sekuntia, kun vuosi sitten Ogier oli avannut kilpailun hurjalla 9,7 sekunnin pohja-ajalla.

– Spinnasin neulansilmässä ja en onnistunut löytämään peruutusvaihdetta. Auton pitäisi olla kunnossa, ei pitäisi olla mitään isompaa vauriota, Ogier kommentoi avauserikoiskokeen maalissa.

Toinen erikoiskoe toi Ogierille yhdeksänneksi nopeimman ajan, eikä kolmaskaan erikoiskoe (kuudes) vielä saanut Citroen-kuljettajaa todelliseen huippuiskuun.

– Ei ihan sellainen startti mitä toivottiin. Minulla on ollut suuria ongelmia auton kanssa tänä aamuna. Tehtiin siihen tuossa hieman muutoksia ja nyt se tuntuu jo paremmalta, Ogier sanoi hieman väkinäisen hymyn kera aamupäivän viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Siinä missä Ogierilla on vielä perjantain aamupäivän ongelmista huolimatta nyt olemassa olevan aikaeron puolesta kaikki mahdollisuudet nousta taistelemaan voitosta tässä kilpailussa, niin Loebin tilanne on huomattavasti synkempi. Viime vuonna Loeb ajoi ulos Korsikan MM-rallin toisella erikoiskokeella, mutta nyt kohtaloksi koitui jo avauserikoiskoe.

– Ajoin yhden mutkan hieman leveäksi ja osuin reunakivetykseen. Se osuma todennäköisesti rikkoi jousituksen, lähes kaksi minuuttia kärjestä jäänyt ja 50. sijalla kilpailun avannut Loeb kuvaili tapahtunutta.

Toisella erikoiskokeella Loeb oli kahdeksas.

– Yritettiin korjata autoa ja nyt se on ihan ok, mutta virhe ensimmäisellä erikoiskokeella tarkoittaa sitä, että tämä on tässä. Kaukana ollaan, Loeb harmitteli.

Myös kolmannella erikoiskokeella Loeb ajoi kahdeksanneksi nopeimman ajan, mutta ero kärkeen kokonaistilanteessa on kasvanut jo yli kahteen minuuttiin. Vaikka kilpailu onkin vasta alkuvaiheessa, niin Loebin nousu kärkikolmikkoon vaatisi jo ihmeitä.

– Auto tuntui ihan hyvältä ajaa ja fiilis on nyt ihan ok. Okei, hävittiin paljon aikaa, mutta ollaan silti vielä mukana, Hyundaita käskyttävä Loeb yritti hakea synkästä aamupäivästä positiivista puolta.

Korsikan MM-rallissa seuraava erikoiskoe käynnistyy kello 15.05. Perjantain ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta, eli aamupäivän erikoiskokeet ajetaan toiseen kertaan.

 

 

Lue myös! Korsikassa värikäs aamupäivä, Tänak kärjessä – “Uskon pystyväni parempaan” – “Uskon pystyväni parempaan” (29.3.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit