Koski-Lammen valmistautuminen Vetomies-kilpailuun koki kovan kolauksen – “Aikataulu ja budjetti kärsivät”

26.7.2017 / 09:30
Heikki Koski-Lammi ajaa Vetomies-kilpailussa Hondalla (Kuva: Koski-Lammi Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallin yhteydessä tulevana viikonloppuna ajetaan perinteiseen tyyliin oheiskilpailuna myös Vetomies-kilpailu, johon mukaan ovat lähdössä myös Heikki Koski-Lammi, sekä kartanlukija Kari Luoma. Valmistautuminen tulevaan koitokseen koki kuitenkin kovan kolauksen vain vajaa viikko ennen starttia.

Heikki Koski-Lammelle tuleva Vetomies-kilpailu Suomen MM-rallissa on uran ensimmäinen. Viime lauantaina Koski-Lammi oli ajamassa ralliin valmistavaa testiä, kun Hondan moottori hajosi ilman pienintäkään varoitusta. Koski-Lammi Motorsportin tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että uusi moottori on löytynyt ja nyt käynnissä on taistelu aikaa vastaan, että auto ehtii kuntoon ennen perjantaina ajettavaa ensimmäistä erikoiskoetta.

– Ilman tiimiäni osallistuminen Vetomieheen olisi mahdotonta, joten en voi kylliksi kiittää tiimini panosta tässä tilanteessa. Erityiskiitos pikkuveljelleni Juholle, joka uhraa kaiken vapaa-aikansa Hondan kimpussa, Koski-Lammi sanoo tiedotteessaan.

Aiemmin ajetuissa testeissä Koski-Lammen apuna olivat Vesa Hirvonen, sekä Kosti Katajamäki ja näissä testeissä Koski-Lammi Motorsportin tiedotteen mukaan saatiin ennen kaikkea alustasta kaikki potentiaali irti, murheena kun olivat aiemmin olleet hyppyjen alastulot, jotka nyt saivat osakseen huiman parannuksen.

Vetomies-kilpailu käynnistyy perjantai-iltana Harjun kaupunkierikoiskokeella ja lauantaina ohjelmassa on viiden erikoiskokeen urakka Pihlajakoskessa, Päijälässä, sekä Ouninpohjassa, joista kaksi ensimmäistä ajetaan kahteen kertaan. Vaikka moottorin hajoaminen vaikeuttikin Koski-Lammen valmistautumista tulevaan kilpailuun, niin ikävästä tilanteesta löytyi myös yksi positiivinen kulma.

– Hyvä, että moottori hajosi nyt, eikä heti ensimmäisellä Harjun erikoiskokeella. Toki aikataulu ja budjetti kärsivät, mutta tämän loistavan tiimin avustuksella tulemme olemaan mukana kamppailemassa korkeistakin sijoituksista. Olemme kovassa seurassa ja himmailemaan emme lähde. Jos seitsemän parhaan joukossakin olemme, niin hymy tulee olemaan herkässä, neljänteen Vetomies-kilpailuun kartanlukijana lähtevä Kari Luoma hehkuttaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit